Extra large estadio alfredo di stefano
VALDEBEBAS: Kosovare Asllani virket å være mektig imponert over Real Madrids treningsanlegg.

Asllani: – Flere stjerner er på vei

Den svenske landslagsspilleren har troen på at et stort prosjekt er i gang i Real Madrid.

Torsdag ble det kjent at Kosovare Asllani blir den første signeringen for Real Madrids nye kvinnelag. Mange ble overrasket over at et så stort navn valgte å gå til CD Tacón, som klubben skal fortsette å hete frem til 2020. Asllani er imidlertid ikke i tvil om at Real Madrid har et stort prosjekt på gang. Til Aftonbladet fortalte hun at hun har fått bekreftelser, både fra klubben og andre toppspillere, at flere stjerner er på vei inn dørene på Valdebebas.

Les også: Kvinnelagets første signering er klar

På spørsmål om hun vet at det er flere spillere på vei inn, var ikke Asllani i tvil.

Ja. Det kommer til å signeres spillere. Det kan jeg love deg. Jeg vet at spillere ønsker seg hit også. Jeg har allerede fått bekreftelser fra andre internasjonale spillere som er lystne på å slå følge til Real Madrid. Dette er stort for alle, men også for meg, som står på toppen av min karriere. Enkelte mener at jeg tok en sjanse, men noen er nødt til å være den som går først.

Selv om Real Madrid kommer til å være nyoppstartet som kvinnelag, er ikke ambisjonsnivået lavt av den grunn. Asllani snakker allerede om å vinne Champions League.

Det er Real Madrid. Vi skal alltid vinne. Det første året handler om å bygge et helt nytt lag, å få inn spillere og tilpasse oss så raskt som mulig. Jeg er 100 prosent klar på at vi skal være Champions League-finalister innen kort tid. Det er målet. Klubben ønsker å kvalifisere seg for Champions League allerede det første året.

Selv om Asllani har vært i klubber som Manchester City og Paris-Saint Germain, virker svensken svært begeistret over å ha signert for Real Madrid.

Det er historisk å være den første signeringen. Å bli presentert av dem. Jeg kan ikke sette ord på det. Det er et stort steg for en klubb å starte kvinnelag, men Real Madrid har aldri gjort noe smått. Det kommer til å bli utrolig stort, et fremtidig storlag, og nå er jeg her. Jeg har vært i Manchester City, det var også stort, men jeg kunne kjenne på historien da jeg gikk rundt på Valdebebas (Real Madrids treningsanlegg). Da kunne jeg kjenne at jeg ville være med og hjelpe klubben med å vinne titler.

At Real Madrids første signering skulle vise seg å være mangeårig Madridista, er vakkert i seg selv. På spørsmål om hva Real Madrid betyr for henne, var Asllani full av lovord for sin favorittklubb.

Real Madrid har alltid vært den største klubben i verden. Sånn er det bare. Da jeg vokste opp, var det Ronaldo som var mitt forbilde. Alle som kjenner meg, vet at jeg er Madridista, at jeg alltid har ønsket at de skal starte et kvinnelag.

Asllani har vært blant de største forkjemperne for likestilling i fotballen. Da Real Madrid sendte sine gratulasjoner på kvinnedagen i år, kontret 29-åringen med en twittermelding, hvor hun spurte hvordan klubben kunne hevde å bry seg så mye, når de ikke engang hadde startet et eget kvinnelag selv. Nå har det endelig skjedd, men Asllani har ikke gitt opp likestillingskampen ennå.

Vi kommer ikke til å hete "Real Madrid Femenino", kun Real Madrid. Det har de fortalt meg. For likestillingen er det viktig at vi ikke heter "damer", for vi er et fotballag. Vi er Real Madrid. Neste sesong skal jeg bære verdens vakreste drakt.

I slutten av juli fyller Asllani 30 år. Da hun vendte tilbake til Linköpings FC i 2017, var det mange som trodde at stjernespilleren skulle avslutte karrieren i hjemlandet sitt. Asllani hadde imidlertid andre planer.

Jeg kjente at jeg ville komme tilbake til Europa i mine beste år som spiller. Nå har jeg gjort det, så følelsen er at jeg aldri kommer til å spille i Sverige igjen. Jeg avslutter karrieren i utlandet. Om det blir i Real Madrid, kan man aldri vite. Nå er målet mitt å lære meg spansk. Det har blitt mange ulike språk i karrieren, men ikke et eneste ord på spansk. 

Klikk her for å lese det opprinnelige intervjuet i Aftonbladet på svensk.

Pmn6