Extra large co

Offisielt: Cristo González til Udinese

Real Madrid har solgt den 21 år gamle spissen til italienske Udinese.

Real Madrid har vært svært aktive på overgangsmarkedet i sommer, men allerede i slutten av juni endret klubben fokus. Real Madrid var i det store og det hele ferdig handlet, og dermed måtte spillere selges for å få balanse i regnskapet. Spillere som Marcos Llorente, Mateo Kovacic, Raúl de Tomás og Theo Hernández har alle blitt solgt, mens Martin Ødegaard og Sergio Reguilón har gått på utlånt til forskjellige spanske klubber. Nå er det altså Real Madrid Castilla-spissen Cristo González som er nestemann ut av klubben.

Les også: Asllani: – Flere stjerner er på vei

Udinese bekreftet på sine egne nettsider at de har fullført overgangen av den spanske spissen. Cristo skriver under på en femårskontrakt, og han er derfor knyttet til den italienske klubben fram til 2024. Udine-klubben skal, i følge en rekke medier, ha betalt en pris på omlag fem millioner euro for unggutten, men MARCA melder at prisen ikke er mer enn én og en halv millioner euro. Real Madrid skal likevel ha gjort en svært god avtale. Det er nemlig inkludert en tilbakekjøpsklausul i avtalen, hvilket betyr at Real Madrid får muligheten til å hente ham tilbake før Udinese kan gå i forhandlinger med en annen klubb. I tillegg vil det spanske hovedstadslaget motta 50% av et eventuelt salg fra den italienske klubben. 

Cristo González startet sin karriere på den kanariske øya Tenerife, og i 2017 ble spissen hentet til Real Madrid. Cristo ble sendt til reservelaget, Real Madrid Castilla, og der har han gjort sakene sine svært bra. Spanjolen har nemlig scoret 32 mål på 72 kamper og han har også levert tolv målgivende pasninger. Cristo har også fått noen få muligheter på førstelaget, og der har han levert én scoring på fire kamper. Mange husker nok scoringen hans i Copa del Rey-kampen mot UD Melilla forrige sesong. Det har likevel ikke blitt mer enn 80 minutter på banen for førstelaget, og derfor går nå turen videre til Udine i søken etter mer fast spilletid. 

Vi ønsker Cristo lykke til videre!

Pmn6