Extra large untitled2
STORTALENT: Rodrygo Goes imponerte mange da han fikk spille en omgang mot Bayern München natt til søndag.

Før kampen: Arsenal (N)

Det begynner å bli en del år siden sist Real Madrid møtte Arsenal til dyst.

  • Real Madrid – Arsenal 
  • International Champions Cup 
  • Fedex Field, Landover 
  • Onsdag 24 Juli. 01:00
  • Vises på:  Strive

Første kamp mot tyske Bayern München ble langt fra noe antiklimaks for vår del. Tvert imot, så gikk det egentlig mer som ventet. Et Real Madrid rett fra en kort og intensiv treningsleir møtte et Bayern-lag som var kommet noe lengre i forberedelsene inn mot neste sesong. Det ble et ganske solid tap, uten at det har noen større betydning. Vi befinner oss tross alt tidlig i før-sesongen og seirene trenger vi ikke før i august. Nå handler alt om å få spilt troppen i form og få integrert de nye ankomne i laget.  Til første kamp å være, så var det likevel mye positivt å bygge videre på. Så får tiden vise om vi får noen reel progresjon i kampen mot laget fra Nord-London eller om en forløsning må vente litt til. 

Gjensyn med en gammel kjenning 

Neste motstander i trenings-turneringen er ingen ringere enn Arsenal. Den tradisjonsrike London-klubben er ikke et lag Real Madrid har for vane å møte. Sist var tilbake i et dobbelt-oppgjør i 2005/2006-utgaven av Champions Leauge. Den gangen måtte vi se oss slått av et sterkt London-lag, ledet an av Thierry Henry i storslag. Samtale-emnene rundt Arsenal om dagen går for det meste i kaptein Laurent Koscielny’s avgang. Det har heller ikke vært særlig til pågang med nye spillere inn dørene på Emirates denne sommeren. Selv om mye tyder på at dette kan være vår egen Dani Ceballos nye klubb. På tross av en eventuell lånesignering av Ceballos må nok Unai Emery jobbe mye med de som allerede er i klubben, all den tid det virker som Arsenal ikke er veldig bemidlet denne sommeren. Kanskje vill dette være en faktor som får den  tidligere Real Madrid talismanen Mesut Özil igang igjen, som det siste året har virket litt forsvunnet. Forhåpentligvis får den tidligere tyske landslagsstjernen muligheten til å entre banen mot sin tidligere arbeidsgiver. Selv om det har vært snever tilførsel av nytt blod kan Arsenal stille med flere solide offensive spillere, i form av blant annet Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang. I så måte er dette en god motstander for Real Madrid på nåværende tidspunkt. Det gjør nemlig ingenting at forsvaret og midtbanen har litt å løpe mot, det skal også være mulighet for angriperne våre å spille på seg etterlengtet selvtillit inn mot sesongstart.  

Brasiliansk-samba til japansk symfoni 

Som i foregående kamp mot Bayern vill vi nok se mange spillere i aksjon i løpet av natten. Lagoppstillingen fra start vill nok være rimelig tilsvarende den vi så sist kamp. Det kan se ut for at en angreps-rekke med Eden Hazard, Karim Benzema og Marco Asensio skal drilles inn, sammen med mer kjente navn på midtbanen og i forsvar. Sist kamp spilte laget tidvis svært godt i første omgang. Spesielt offensivt var det gode takter, selv om uttellingen uteble. Trioen på topp hadde gode kombinasjoner seg imellom. Forhåpentligvis vill se ytterlige progresjon i kombinasjonene mellom Benzema og Hazard. En annen kombinasjon jeg håper vi får se hva kan være god for er Hazard og Marcelo. Det blir veldig viktig å få samspilt belgieren med disse to spillerne, det vill være en nøkkel til suksess neste sesong. 

Sist kamp største lyspunkt var det noe ubeskrevne bladet Takefusa Kubo. Ny signeringen fra Japan leverte en debut man knapt har sett maken til, og det så ikke ut som han hadde gjort annet de siste årene enn drille rundt motspillere iført Real Madrid-drakt. Den mer tunge investeringen fra fotballnasjonen Brasil Rodrygo Goes fikk også sin debut. Det brasilianske stjerneskuddet presenterte seg også med mange positive bemerkninger i margen. Unge Rodrygo noterte seg like gjerne på scoringslisten med et utsøkt frispark, som han selv konstruerte i en situasjon hvor han også fikk tyskernes målvakt utvist. Både målet og situasjonen i forkant oste verdensklasse. 

Det er med andre ord mye å se frem til. Hvor vi først skal se Zinedine Zidane spille inn sitt antatte første-lag. Hvor vi i ut i annen omgang får servert en dessert i form av våre unge lovende spillere som så gjerne vill vise seg frem fra sin beste side. Det kanskje største spenningsmomentet er om Kubo og Rodrygo klarer å følge opp sine prestasjoner mot Bayern. Skulle de fortsette i dette tempoet resten av sesongoppkjøringen, vill nok det gi Zidane en del nye tankekors i forkant av sesongstarten. 

Antatt startoppstilling :

                               Courtois
Carvajal – Ramos – Varane – Marcelo
                                Kroos
             Modric                      Isco
Asensio                                              Hazard
                            Benzema

I løpet av andreomgang vill det nok skje rulleringer i tosifret antall. 

En siesta utover dagen anbefales for de som skal se kampen utover de sene nattetimer, vell møtt. 

Pmn6