Extra large  dis
DEN GANG DA: Det begynner å bli en stund siden Martin Ødegaard representerte Real Madrid Castilla på tredje nivå i Spania.

Martin Ødegaard: - Mitt mål er å vinne i Real Sociedad og en dag spille i Madrid

Martin Ødegaard snakker ut om forventningene sine til kommende sesongen og låneoppholdet hittil i et interessant intervju med MARCA.

Martin Ødegaard drømmer om å vinne i Real Sociedad, gjøre det godt i ligaen og hjelpe laget til Europa, i løpet av de to årene han er på lån og deretter oppnå målet sitt som er å spille for Real Madrid. Den norske midtbanespilleren husker godt sin debut da han erstattet Ronaldo og har skyhøye forventninger til seg selv. 

Den lovende nordmannen stilte opp til intervju med den spanske avisen MARCA, intervjuet leser du her:

Andre kamp av pre-season forrige lørdag endte med 0-1 tap mot Racing Santander, hvilken vurdering gjør du etter dette?

Jeg synes at den første halvtimen vår var veldig bra, vi kontrollerte kampen og vi hadde mange muligheter. Vi burde scoret flere mål, men det gjorde vi ikke og det gjorde Racing med litt hell. Andre omgang var vanskeligere selv om vi til slutt var det beste laget, men vi var ikke gode nok foran mål. Heldigvis var dette en oppkjøringskamp og vi har god tid til å forbedre oss til sesongen. 

Luca Zidane hadde skylden for at La Real ikke vant og gjorde noen veldig gode redninger. Dere spilte sammen i Madrid, snakket dere noe?

 Jeg kjenner Luca veldig godt, vi trente sammen med førstelaget og spilte kamper sammen på Castilla. På lørdag spilte han en veldig god kamp, med gode redninger og han var god med ballen i beina. Vi snakket litt etter kampen, snakket litt om hvordan vi har det og hvordan vi har det i de nye lagene våres. Det var godt å se hverandre igjen. 

Hva sa du om hvordan du har det i La Real og San Sebastian?

Jeg fortalte at jeg føler meg veldig bra. Lagkameratene, trenerne og alle menneskene i klubben får meg til å føle meg veldig komfortabel. Treningen er god, vi jobber hardt. Bortsett fra forrige kamp går alt veldig bra og det var også mye positivt å hente fra spillet. 

Hvorfor bestemte du deg for Real Sociedad, du hadde veldig mange alternativer?

Etter forrige sesong hadde jeg veldig mange alternativer, det var flere lag som var interessert i meg. Jeg snakket med flere lag, men fra første møtet med klubben her hadde jeg en god følelse av prosjektet. Real Madrid hadde en god dialog med meg og fortalte at det var flere gode muligheter, men fra første øyeblikk tenkte jeg på La Real. 
”Det var flere gode tilbud, inkludert lag fra Champions League, men jeg er veldig fornøyd her."

Hva visste du om klubben?

Jeg så mange seriekamper forrige sesong, jeg liker spansk fotball og likte spillestilen til klubben. Ideen om presset, ideen om å kontrollere ball og jeg tror jeg kan passe godt inn på laget. Da jeg snakket med trenerne og menneskene i klubben fikk jeg et veldig godt inntrykk. Jeg kjenner Illarramendi og Llorente personlig, men også flere av de andre etter å ha sett de på TV. Det er veldig høyt nivå på spillergruppen her.

Det ble sagt at et av tilbudene var fra Bayer Leverkusen, som skal spille Champions League. Hvorfor valgte du bort denne klubben?

Jeg ønsker ikke å spesifisere navnet på klubbene, men det var alternativer for Champions League og Europa League fotball, men for meg var det viktigste å føle meg komfortabel i det nye laget mitt, med treneren, med prosjektet og derfor valgte jeg å komme hit.

Press fra Real Madrid?

Klubben fortalte nøye om de ulike tilbudene, men beslutningen ble overlatt til meg.

Du vender tilbake til La Liga, hvor du debuterte for fire år siden som bare 16-åring. Hva husker du?

Det var et veldig spesielt øyeblikk, en drøm. Jeg hadde blitt fortalt før kampen at jeg skulle spille de siste 30 minuttene, men det å debutere og erstatte Cristiano var fantastisk. Det var en flott opplevelse å trene med de beste spillerne og se hvordan de fungerte. Jeg forsøkte å ta hensyn til hver eneste detalj og forbedre meg. Det var utrolig å være sammen med de beste spillerne som 16-åring. 

Barrenetxea har en spennende framtid i vente, kjenner du til han og har du noen råd til han?

Selvfølgelig har jeg sett ham spille flere kamper forrige sesong, han har et stort talent og er kun 18 år. Han har en flott fremtid foran seg. Jeg kjenner ham fortsatt ikke, for han er med U19-laget og jeg er ikke den som gir ham råd. Jeg vil si til han at så lenge du jobber hard vil alt komme naturlig.

Lånet ditt ble annonsert som en 1-års avtale, men Real sier det er for to år. Hvordan forklarer du det? Det første året er det ikke spill i Europa, er målet å spille i Europa den andre sesongen?

I den første sesongen er det ikke spill i Europa, målet er at vi neste år skal spille i Europa. Banen er ny og vi vil ha støtte fra mange fans, sammen kan vi klare det.

Har du blitt godt fulgt opp når du spilte i Nederland?

Jeg trengte å spille og disse årene i Nederland har vært veldig bra, klubben har fulgt med på alle kampene mine. Det er et stort skritt å gå fra spill i Nederland til Real Madrid, hvor det er veldig vanskelig grunnet veldig gode spillere. Det å komme til Real Sociedad kan være et godt skritt. 

Hva tenker du om Zidane?

Jeg synes han er en god trener. Arbeidet han har gjort er fantastisk og det å vinne tre titler i Champions League er eksepsjonelt. Når han trente meg på Castilla lærte jeg mye av han, han er en av grunnene jeg fornyet kontrakten min i Real Madrid. Zidane spilte også i min posisjon, det er veldig spesielt for meg. 

Ismanol Alguacil er manager i Real Sociedad. Hva synes du om han?

Jeg liker han veldig godt og treningene er veldig gode. Det er utfordrende, han liker å jobbe hardt og forventer mye av alle. Jeg liker væremåten hans. 

Ismanol har fremdeles ikke snakket på pressekonferansene under pre-season, men flere av lagkameratene dine har det og har snakket godt om deg. Hva tenker du?

Selvfølgelig er det positivt å komme til en ny plass og bli snakket godt om. Det gjør meg glad å høre det. 

Hva ønsker du denne sesongen?

På et individuelt nivå er dette et fint sprang fra Nederland og jeg vil gjøre mitt beste for å hjelpe laget, som jeg håper kan nå Europa. Nå vil jeg spille mye i ligaen og det motiverer meg. 

Vil Real Madrid komme seg over tapet av Cristiano og vinne titler igjen?

Det er vanskelig å erstatte en spiller som han, men Zidane er tilbake. Klubben har signert fantastiske spillere og jeg håper det vil være et godt år for dem. 

Hvordan tror du nordmannen vil takle overgangen til Real Sociedad og spansk fotball?

Pmn6