Extra large  av10306 ultra
MÅLSCORER: Marco Asensio scoret Real Madrids utligningsmål mot Arsenal i natt.

Real Madrid 2-2 (3-2) Arsenal

Real Madrid vant sin første pre-season kamp etter en sterk snuoperasjon og straffekonkurranse mot Arsenal.

Real Madrid 2-2 (3-2) Arsenal
FedEx Field, Landover, Maryland
International Champions Cup
Onsdag 24. juli, kl. 02:00

0-1: Alexandre Lacazette (10') – [Straffespark]
0-2: Pierre-Emerick Aubameyang (24') – Assist: Alexandre Lacazette
1-2: Gareth Bale (57')
2-2: Marco Asensio (59') – Assist: Marcelo

RØDT KORT: Nacho Fernández (10'), Sokratis Papastathopoulos (40')

Natt til onsdag var det duket for Real Madrids andre treningskamp, og denne gangen var det Arsenal som sto på motsatt banehalvdel. De helhvite fra Madrid hadde et 3-1-tap mot Bayern München i sekken, men man kunne svært tydelig se positive tendenser i den kampen. Dette skulle vi virkelig få se utfolde seg etter hvert mot Arsenal på FedEx Field i Landover. 

Real Madrid: Navas (Courtois 46') – Carvajal (Odriozola 46'), Nacho, Ramos (De La Fuente 65'), Mendy (Marcelo 46') – Vázquez (Asensio 46' (Vinícius 65')), Modric (Seoane 65'), Kroos (Fidalgo 65') , Hazard (Isco 46') – Jovic (Varane 16'), Benzema (Bale 46')

Arsenal: Martínez – Sokratis, Chambers, Kolasinac – Jenkinson, Mkhitaryan (Nelson 74'), Willock (Monreal 46'), Xhaka, Özil (Saya 74') – Aubameyang (Burton 74'), Lacazette (Nketiah 74')

Marerittstart

Arsenal startet svært sterkt, og de kontrollerte mye ball i innledning av kampen. Laget kom også til et par farligheter tidlig. Det tok heller ikke mer enn ti minutter før London-klubben var i føringen. Ramos mistet ball og Arsenal kontret. Xhaka fant Lacazette, og den franske spissen rundet Keylor Navas. Nacho reddet avslutningen med hånda, og dermed ble midtstopperen utvist. Lacazette fikk litt hjelp av både stolper og Navas, men ballen gikk til slutt i mål. Dermed tok Arsenal en tidlig ledelse i Landover. Real Madrid kom mer inn i kampen i minuttene som fulgte, men Arsenal var svært giftige på kontringene. Lacazette leverte en lekker flikk, og plutselig befant Aubameyang seg helt alene med Navas. Spissen gjorde ingen feil, og dermed var marerittstarten et faktum for Real Madrid. Én mann mindre og to mål imot før 25 minutter var spilt. 

Real Madrid var likevel svært godt med i kampen, og de klarte å etablere et visst spill på Arsenals banehalvdel. De klarte likevel ikke å skape de helt store sjansene. Like før pause skulle lagene også ha like mange spillere på banen. Sokratis felte først Toni Kroos på midtbanen, før han ett par minutter senere felte Modric ganske stygt. Dermed fikk han sitt andre gule kort, selv om det absolutt kan argumenteres for at dommeren ønsket å ha like mange spillere på banen. Etter det røde kortet på den greske midtstopperen tok Real Madrid helt over. Ferland Mendy, som imponerte mange i den første omgangen, fant Karim Benzema i sekstenmeteren med et innlegg. Den franske spissen klarte dog ikke å sette headingen på mål, og den gikk via stolpen og ut. Dermed sto det 2-0 til Arsenal da lagene gikk i garderoben. 

Snuoperasjon og straffekonkurranse 

Real Madrid kom svært godt i gang i andre omgang, og de fortsatte på mange måter slik de avsluttet første omgang. Bale var et friskt pust på topp, og Asensio var også svært positiv i innledningen av omgangen. Sistnevnte ladet også skuddfoten like etter 50 minutter spilt, men dessverre gikk langskuddet i stolpen og ut. Varane skulle gjort det bedre på returen, men skuddet ble rett på Martínez. Kort tid senere skulle Gareth Bale score det forløsende målet for Real Madrid. Marcelo, Isco og Asensio kombinerte flott, og avslutningen fra sistnevnte havnet til slutt hos waliseren. Han fikk satt fram tåspissen, og dermed stod det plutselig 2-1, til en relativ begrenset feiring fra Real Madrids nummer elleve. Få minutter senere skulle Marco Asensio endelig få scoringen sin, etter flott Real Madrid-spill. Marcelo stormet ned venstresiden, og brasilianeren fant en umarkert Asensio i boks. Kantspilleren banket til med venstresleggen, og Martínez var sjanseløs. Dermed var lagene like langt før timen var spilt. 

Like etter timen spilt gjorde Zidane flere bytter, og dermed fikk mange av ungguttene mulighet til å vise seg fram. Dessverre måtte også Asensio av med skade og ble erstattet av Vinícius Jr. I minuttene etter byttene svinget kampen ganske mye, og begge lag hadde gode sjanser. Nærmest var nok Gareth Bale, som fikk til en svært god avslutning på et Odriozola-innlegg. Martínez måtte gjøre en god redning for å hindre Real Madrid-ledelse. Monreal og Aubameyang fikk også Courtois i aksjon, men belgieren hadde god kontroll på begge situasjonene. Real Madrid fortsette å dominere banespillet, og de kom også til et par farligheter, hovedsakelig ved Gareth Bale. Arsenal hadde også et par gode muligheter med Nkethia, men det endte 2-2 mellom lagene etter 90 minutter. Dermed gikk kampen rett til straffesparkkonkurranse, ettersom det ikke blir spilt ekstraomganger i International Champions Cup. 

Reise-Nelson scoret på Arsenals første straffe, mens dagens hovedperson, Gareth Bale, bommet på sin. Granit Xhaka leverte også en håpløs straffe, og Courtois gjorde dermed en enkel redning. Når da Isco var iskald på sin straffe var lagene like langt i straffekonken. 18-åringen Saka skjøt et fantastisk straffespark for Arsenal, mens Varane ikke ville være mye dårligere. Dermed sto det 2-2. Nacho Monreal sendte Courtois feil vei, men skuddet traff stolpen. Vinícius var langt i fra iskald på sitt straffespark, men det holdt akkurat. Dermed hadde Real Madrid snudd straffekonkurransen, og det var derfor mye press på unggutten Robbie Burton da han skulle skyte Arsenals femte straffespark. Straffen ble sendt over, og dermed tok Real Madrid sin første seier i årets pre-season. 

Positive prestasjoner:

Ferland Mendy: Nysigneringen leverte en veldig god første omgang på venstreback, og han virket å være i svært god fysisk form. Franskmannen løp utrettelig opp og ned venstresiden, og han hadde også flere svært gode offensive involveringer. Burde hatt en assist på innlegget til Benzema i slutten av første omgang. 

Marco Asensio: Marco Asensio kom inn i pausen, og den spanske unggutten markerte seg med en gang med et kjempeskudd i stolpen. Like etter var han også nestsiste Real Madrid-spiller på ballen før Bale satte inn 1-2-scoringen, og spanjolen scoret også utlikningsmålet. Et strålende innhopp av Asensio. Måtte dessverre gå av banen med skade etter kun 15 minutter på banen. 

Gareth Bale: Bale var utelatt av troppen til kampen mot Bayern München, og alt tydet på at waliseren var ferdig i Real Madrid. I pausen kom han likevel inn på spissplass, og der var han en av lagets aller beste spillere i denne kampen. Han ga Real Madrid noe helt nytt framover banen, og han virket motivert og frisk. I tillegg til å score 1-2-scoringen skapte han mye og gjorde gode løp. Waliseren reddet også ett skudd på egen mållinje, og nå har han kanskje gitt Zidane noe mer å gruble på før sesongstart. 

Isco: Isco kom innpå i pausen for Eden Hazard, og den spanske midtbanespilleren leverte en strålende omgang på midtbanen for Real Madrid. Han dominerte midtbanen etter at Kroos og Modric ble byttet ut, og han løp masse og beveget seg godt. Pasningsspillet var også på plass fra midtbanemagikeren, og det ingen tvil om at Isco hevet seg betraktelig fra Bayern-kampen. 

Negative prestasjoner: 

Nacho: Hva kan man si? Håpløst forsvarsspill i innledningen og blir utvist før stoppeklokken viser ti minutter. Ødelegger hele første omgangen til Real Madrid, som må spille med én mann mindre fram til Sokratis blir utvist like før pause. Selv om det bare er pre-season, er det ingen tvil om at spanjolen ligger svært dårlig an i kampen om å være tredjevalg foran Éder Militão på stopperplass. 

Carvajal: Henger ikke med defensivt og blir for upresis framover på banen. Den spanske backen var også skuffende mot Bayern München, og det er ingen tvil om at han har slitt så langt i pre-season. Selv om det antakeligvis var et planlagt bytte, var det nok få som var veldig skuffet over å se Carvajal gå av banen til pause. 

Lucas Vázquez: Den spanske kantspilleren tilførte svært lite til et Real Madrid-lag som slet i store deler av første omgang. Han bidro med lite offensivt, og han fungerte svært dårlig som en del av, det som tilsynelatende var, en treer på midtbanen. Han ble erstattet av Marco Asensio i pausen. 

Pmn6