Extra large kuuu
TAKEFUSA KUBO: Her i aksjon mot Bayern München.

Takefusa Kubo: En stjerne i sikte?

Den japanske 18-åringen er en stjerne i hjemlandet, og drar med seg oppmerksomheten til Real Madrid

Real Madrid har gjennomført sine to første kamper i pre-season og natt til onsdag var det duket for et tøft oppgjør mot Arsenal på Audi Field Stadium. Selv om det ble 3-1 tap mot Bayern München og 2-2 mot Arsenal(spilte ikke) fikk den nyvervede Takefusa Kubo vist seg frem på en fremragende måte med tekniske ferdigheter, gode pasninger og en forståelse av spillet som det skulle vært en 30-åring som var inne i den kroppen. "Guttungen" som bare er 18 år(fylte 4.juni) har allerede vært innom Barcelona-akademiet før han dro tilbake til Japan og FC Tokyo i 2015.

"Japans Martin Ødegaard"?

Takefusa Kubo markerte seg på en positiv måte da Japan deltok som gjestenasjon i den Sør-Amerikanske turneringen "Copa América". Han har per dags dato fire offisielle kamper for Japan, og vi vet at det vil bli mange flere i årene som kommer. Han har vært en stor bidragsyter på U-landslagene for Japan før han ble tatt med i troppen til A-landslaget i sommer. Han fikk da stor oppmerksomhet verden over, men da var allerede Kubo muntlig klar for Real Madrid. Han signerte offisielt under for Real Madrid 14. Juni 2019.  

Talentspeiderne som sitter inne på Valdebebas visste om Kubo lenge før han ble signert som nå er over en måned siden. Spørsmålet var da hvor stor forskjell han kunne gjøre i en klubb som Real Madrid.  Men hans aller første touch mot Bayern viste hans tempo og selvtillit til å utfordre motstanderens forsvarsspillere.  Zinedine Zidane fulgte nøye med fra sidelinjen og tenker kanskje at et år på Castilla som spiller på nivå tre i Spania ikke vil være det beste alternativet for hans utvikling.

Vi spurte vår skribent, Mikael Jensen, om hvilke egenskaper Kubo kan bidra med på førstelaget, og om Castilla-fremtiden:

Som jeg har sett, må sies det er lite. Så virker han utrolig tilpasningsdyktig og hardtarbeidende. Kan ligne på både Modric og Messi i stilen, men enda tidlig å si. Han virker som en utstøpning av den japanske kulturen, som til de grader er perfeksjonert. Personlig er jeg usikker hvor på banen han skal spille. Han har både ferdigheter som indreløper og ving i vårt system.
Det blir feil for han å spille i Castilla, samme med Rodrygo. Dette er et nivå de for lengst er passert. Med tanke på "non-eu" reglementet så må de finne en løsning. Men én av de er nødt å dra på lån til Leganés eller lignende, nivået tatt i betraktning.

Oppmerksomheten i Japan

Folket i Japan begynte å "hype'e" opp Kubo for lenge siden, spesielt da han først dro til Spania i 2011 for å spille på Barcelonas ungdoms-akademi. Han ble stemplet som "den neste Asiatiske stjernen" i Barcelona, men etter fire år i Spania ble veien tilbake til Japan kanskje et nederlag for han. Oppmerksomheten ble mindre, men nå etter Copa América og etter de to kampene for Real Madrid har flammene fyrt seg opp i Japansk media. 

Overklumpet av Japanske journalister ble han spurt medieoppmerksomheten etter kampen mot Bayern:

Det er veldig mye oppmerksomhet rundt meg for tiden, og for å være helt ærlig så liker jeg det ikke. 

Han legger også litt til om selve kampen:

Jeg er veldig glad for min debut for Real Madrid, selv om vi tapte og jeg er en type som hater å tape så var det en av mine beste dager i livet mitt. Jeg gleder meg til fortsettelsen og håper jeg kan hjelpe laget i fremtiden.

Det er ingen tvil om at Kubo blir en spennende spiller å følge med på i fremtiden, mange kan kanskje huske tilbake til da Martin Ødegaard ble satt til Castilla, mange mente det var et feil valg og at han burde blitt lånt ut helt fra starten av. Man kan kanskje tenke slik om Kubo også, men argumentet for Kubo er at han allerede er 18 år og ikke 15 som Martin Ødegaard var da han signerte for Real Madrid i 2015.

Skaden til Marco Asensio kan gi muligheter for Kubo på a-laget, som liker seg på begge kanter. Det blir i så fall som Castilla-spiller, på grunn av "non-eu"-reglementet som bestemmer hvor mange spillere utenfor EU som kan være registrert i klubben.

Hva er dine tanker om Kubo, bør han spille et annet sted enn Castilla denne sesongen?

Pmn6