Extra large ziz
PRESSEKONFERANSE: Zinédine Zidane møtte pressen i etterkant av nattens 3-7-tap mot byrivalen Atlético Madrid.

Zidane: – Vi kommer til å ha en bra sesong

Zinédine Zidane møtte pressen i etterkant av nattens tap mot byrival Atlético Madrid.

Real Madrid møtte byrival Atlético Madrid i pre-season-turneringen International Champions Cup natt til lørdag. Lagene har aldri møtt hverandre i denne turneringen før, og det var på forhånd rettet mye kritikk mot det å spille store og prestisjefylte kamper allerede i pre-season. Det er likevel ingen tvil om at tenningsnivået var høyt mellom lagene, på tross av at bare var en vennskapskamp. Kampen endte likevel med katastrofe for Real Madrid, som endte opp med å tape oppgjøret hele 3-7. Dette var altså etter at Los Rojiblancos ledet 5-0 til pause.

Les også: Real Madrid 3-7 Atlético Madrid

I etterkant av det ydmykende tapet møtte Zinédine Zidane opp til pressekonferanse. Franskmannen var tydelig på at han var skuffet over prestasjonen, og at det var svært surt å tape med slike siffer, uavhengig av motstander. Likevel var Zidane veldig klar på at dette var en pre-season-kamp, og at de ikke kom til å dvele ved den. I tillegg virket han fortsatt svært positiv i forkant av den kommende sesongen, og han var tydelig på at dette laget er godt nok for å være med å kjempe på det aller høyeste nivået. 

Det som skjedde var at vi startet kampen veldig dårlig. Vi lå under med 2-0 etter åtte minutter, og vi viste ikke tegn på å endre noe som helst. Det var en veldig tøff første omgang, og vi kom aldri helt inn i kampen. Vi manglet intensiteten du trenger på dette nivået. 
Vi vet at de scoret syv mål, og vi kan ikke la det skje. Spillerne er veldig klare over det og de er skuffet. Vi vil ikke dvele for mye ved det, det er en pre-season-kamp. De var bedre på alle måter, og det er alt. 

Motivasjon

Vi kommer til å være motivert, det tviler jeg ikke på. Jeg er overbevist om at vi kommer til å ha en bra sesong. Vi kan ikke være fornøyd med dagens tap, det er i hvert fall helt sikkert. Jeg er likevel overbevist om at jeg har et lag her som kommer til å konkurrere på det høyeste nivå. Vi trenger å hvile litt og tenkte på sesongstarten. 

Å snu situasjonen

Det er bare sånn det er på dette stadiet. Dette kommer ikke til å endre det vi ønsker å gjøre denne sesongen. Vi er motiverte og sultne på å fortsette. Det var en vennskapskamp, men det var ikke det for Atlético. Jeg er sikker på at dette laget kommer til å oppnå store ting i år, og vi kommer til å se det veldig snart. 
Spillerne skuffer meg ikke, vi forbereder er oss til neste sesong, og vi må forholde oss rolige. Vi må være klare når La Liga begynner. 

Fansen 

Stadionet var greit. Fans kommer her fra hele verden. De vil de laget deres vinne, og det var ikke tilfellet i dag. Vi fokuserer på sesongstarten. 

Hva gikk galt?

Først og fremst var det måten vi startet kampen på. Vi lå under 2-0 med en gang, og da etterlot vi mye rom bakover. Det gjorde det vanskeligere. Det skjer hvis du ikke viser intensitet i en kamp som dette. 

Hazard

Det handler ikke om at Hazard underpresterer, det er hele laget. Jeg også, først og fremst. Du kan ikke legge skylden på en eller to spillere. Vi er alle sammen. Vi kom ut feil i dag, og vi må glemme dette fort. 

Bekymringer?

Jeg er ikke bekymret, men jeg er skuffet. Du spiller ikke for å tape, men vi kan ikke se bakover. Det var en dårlig kamp, og nå må fokusere på hva som gikk galt slik at det ikke skjer igjen. 
Pmn6