Extra large skjermbilde 2019 08 03 kl. 19.32.10
EN GAMMEL KJENNING: Arjen Robben i Bayern München-drakt.

"Galácticos" som kunne ha vært

En liten titt på fire spillere som fortsatt kunne vært en del av klubben idag.

Siden Florentino Pérez overtok spakene på Santiago Bernabéu, har Real Madrid vært kjent som «Los Galácticos». I løpet av disse årene har flere stjernespillere vært innom, men blitt solgt videre for å gjøre plass til andre stjerner. I denne artikkelen tenkte jeg å gå gjennom noen spillere som utvilsomt kunne ha bidratt til ytterligere suksess for klubben vår, men som måtte ryddes vekk for morgendagens helter.

ARJEN ROBBEN: 

Tenk dere Arjen Robben farte nedover høyrevingen med både Benzema og Ronaldo ventende i boksen. Tenk dere Arjen Robben kutte inn mot venstre og skru ballen vakkert inn i lengste kryss. Dette er definitivt en Galáctico som kunne vært. Han kom fra Chelsea i 2007 og tilbragte to år hos oss. Ifølge han selv, var det Pérez sin tilbakekomst som president som forårsaket salget videre. Pérez gjorde plass til både Ronaldo, Benzema og Kaka. Men tenk om han hadde blitt? Arjen Robben har nå bestemt seg for å legge opp etter foregående sesong og vi ønsker han lykke til som pensjonist.

MESUT ÖZIL: 

Özil har kanskje gått i glemmeboka hos mange, men det er ingen tvil om hvilket talent han innehar. Han kom som unggutt etter VM 2010 og tilbragte tre sesonger på Santiago Bernabéu. Som ung minnet han kanskje litt om ny Zidane, med en fin pasningsfot og et guddommelig overblikk. Mourinho ville til og med gi han en sentral rolle som playmaker og han uttalte selv at han ville avslutte karrieren i Madrid. Modric signerte for Madrid før 2012/13-sesongen, men Özil avsluttet denne sesongen med 26 målgivende, mest i ligaen denne sesongen. Noe overraskende ble han solgt videre året etter og Ronaldo uttalte at det var trist å miste en lagkamerat som kjente hans bevegelser best. Tenk dere om han og Modric kunne rotert på den plassen i dag? 

ÁNGEL DI MARÍA: 

Di María leverer fortsatt varene for PSG den dag i dag, og det er ingen tvil om at han var savnet i Madrid da han forlot klubben. Di María kom sammen med Özil foran 2010/11-sesongen, og var en hit fra start. Han fikk muligheten til å bli ett år lenger og var sentral i Champions League-seieren i 2013/14-sesongen. Dette ble dessverre også hans siste sesong. Pérez måtte rydde plass til James Rodríguez, og han måtte pent forlate klubben. Men var det virkelig verdt det? James Rodríguez har aldri nådd de store høydene for Madrid og er tilsynelatende ikke lenger ønsket. Di María fant imidlertid tilbake til sitt gamle jeg i PSG og det er ingen tvil om at han hadde vært sentral i Madrid etter avgangen.

GONZALO HIGUAÍN: 

Higuaín er kanskje en de fleste ikke husker så godt i Madrid, men han har i hvert fall gjort seg godt kjent de siste årene. Higuaín ankom Madrid som 19-åring i 2006 og utviklet seg sakte men sikkert frem til avgangen etter 2012/13-sesongen. Han ble aldri noen nevneverdig hit i Real Madrid, men hadde det ikke vært spennende å se hvor det kunne endt? Hans 36 mål i Serie A for Napoli i 2015/16-sesongen ga oss en liten idé. Denne sesongen endte vi opp på en 2. plass, bare ett poeng bak Barcelona. Hadde det ikke vært fint om Higuaín kunne ha bidratt med noen scoringer denne sesongen? Higuaín har i den siste tiden famlet litt bort, både i AC Milan og Chelsea, men det hadde ikke skadet om han fortsatt hadde vært tilgjengelig på benken i Madrid. 

Det er et velkjent faktum at Pérez har bidratt til sterk kommersiell suksess for Madrid og dette er stort sett takket være store signeringer. Problemet er bare at det i visse tilfeller har gått hardt utover det sportslige. Var det virkelig nødvendig å signere Beckham, når du allerede hadde Zidane og Figo i stallen? Tidligere Real Madrid-trener Manuel Pellegrini, nå i West Ham, sa det best: «Du kan ikke skape et band med bare vokalister, du trenger også en bassist og gitarist». Madrid oppnådde størst suksess de siste årene med hele tre Champions League-titler, men dette var uten at en eneste ny Galáctico ble brakt inn. Omtrent akkurat det samme laget utførte den store bragden tre ganger på rad og det er kanskje dette som er nøkkelen. For den kommende sesongen var alle enige om at det var absolutt nødvendig med noen nye store signeringer og positivt er det også at Madrid har satset tungt mot neste generasjon. Men historien viser at kontinuitet og et lag som kjenner hverandre godt er viktigst. Jeg er i hvert fall veldig spent på hvordan laget ser ut i tiden fremover.

Hvilke tidligere Galácticos skulle du helst sett blitt værende?

Pmn6