Extra large makalele
MOTOREN I LAGET: Claude Makélélé i Madrid-drakta.

"Galácticos" som kunne ha vært, del 2

Fire nye spillere som vi helst skulle beholdt.

CLAUDE MAKÉLÉLÉ

Salget av Makélélé er kanskje den største tabben Madrid har gjort. Dette er en spiller som har blitt beskrevet som selve motoren i Real Madrid, blant annet av Steve McManaman og Fernando Hierro. Hierro gikk også såpass langt at han kritiserte Pérez for denne avgjørelsen. Det beste beviset på at dette var en dårlig avgjørelse, var hvordan Makélélé bidro til Chelsea sin oppreisning i Europa og deres to Premier League seire årene etter han kom. Det er ingen tvil om at dette er en «Galáctico» som kunne vært. Var det virkelig nødvendig å selge Makélélé for å gjøre plass til Beckham? Kommersielt var det en lur avgjørelse, men sportslig var det en katastrofe. Det verste er at Makélélé ikke ble ordentlig erstattet før vår nye "maskin", Casemiro, kom inn i troppen.

WESLEY SNEIJDER

Fulgte du Inter Milan og VM i 2010, så har du forstått hvorfor Sneijder er på denne listen. 2010 er kanskje året der man kunne argumentere best for at han burde vunnet Ballon d`Or. Det som er trist er at sesongen før denne, var han Real Madrids eiendom. Kunne vi ikke bare beholdt han en sesong til? 2009 var også året Madrid hentet inn Benzema, Ronaldo og Kaka. Mulig det ikke var plass til Sneijder midt blant alle disse stjernene, men det hadde ikke skadet om overgangen til Inter hadde drøyd en sesong til. 

RAÚL ALBIOL

Det passer kanskje ikke å plassere Albiol i samme kategori som de andre på denne listen, men dette hadde ikke skadet om han fortsatt var tilgjengelig i troppen. Han kom i 2009 som den første spanske Pérez-signeringen. Han fikk til og med «låne» kapteinsbåndet under en kamp. Det var aldri meningen at Albiol skulle være hovedpersonen i forsvaret, men når han først fikk muligheten, leverte han. Han var god med ballen mellom bena og hadde et godt toppnivå. En slik spiller ville vi nytt godt av den dag i dag. Han gikk til Napoli i 2013 og leverte flere gode prestasjoner. Albiol signerte for Valencia i år og blir å se tilbake på gamle trakter denne sesongen. 

GABRIEL HEINZE

Dette er garantert en «joker» som de fleste ikke husker så godt. Heinze kom fra Manchester United i 2007 og tilbragte to år i Real Madrid. I United bidro han sterkt i PL-seieren i 2007 og var kaptein de to siste kampene. Deretter signerte han for Madrid og spilte over tjue kamper i 2007-08 sesongen. Madrid vant ligaen og Supercopa de Espãna dette året. Heinze kunne spille både som midtstopper og venstre-back. Han var også god offensiv i back-rollen, noe som ikke var typisk backene på denne tiden. Det er ingen tvil om Heinze hadde vært nyttig å ha på laget, men han mistet naturligvis plassen sin til Marcelo, som kanskje regnes som verdens beste venstre-back i dag. Heinze gikk i 2009 til Marseille og sikret de sin første ligatittel i 2010. Dette var deres første ligatittel siden 1993. Han var kanskje ikke den største stjernen, men det var og er få spillere som mestrer både back og midstopperrollen like godt. Kanskje Militão kan bli årets Heinze?

Pmn6