Extra large seedorf
SEEDORF: Den nederlandske midtbanemotoren Clarence Seedorf spilte for Real Madrid mellom 1996 og 1999.

"Galácticos" som kunne ha vært, del 3.

En liten titt på tre potensielle "Galácticos" som kunne blitt og en "Galáctico" som aldri ble

ESTEBAN CAMBIASSO:

Cmbiasso satte historie med Inter da han sammen med Mourinho vant ligaen, cupen og Champions League i 2010. På mange måter kan han sammenlignes med Makélélé og like uforståelig er det at han ble solgt altfor tidlig. Cambiasso fikk noen matcher for Real Madrid B fra 96-98, men returnerte til A-laget i 2002 og ble til 2004. Han bidro til ligagull og Supercopa i 2003, samtidig som de nådde semifinalen i Champions League. Cambiasso fikk ikke bli med på mye hos Los Blancos, men det var hos Inter han blomstret. Cambiasso var like god offensiv som defensiv på midtbanen. Igjen, i likhet med Makélélé, var dette en spiller Real Madrid sårt savnet i perioden etter. Det er ikke mye jeg trenger å si om Cambiasso, men jeg legger ved dette sitatet fra en artikkel på Goal.com: 

“All in all, this player is one of the greatest players to have ever pulled an Inter shirt on and to grace the pitch in the Serie A. He is an intelligent midfielder, who has the capacity to change the shape of a game off his own boot. He is one of the most influential midfielders in Italian football, and for that reason and many more, he will certainly be remembered as one of the most talented players of all time”. 

GHEORGHE HAGI:

Hagi er ansett som en av de beste spillerne fra 80 og 90-tallet. Han var Real Madrids eiendom i bare to år, fra 1990 til 92. Dessverre regnes han kanskje ikke som en Madrid-legende, men det burde han absolutt gjort. Mange sammenligner han med Maradona og han var spesielt kjent for en guddommelig ballkontroll. For Madrid bidro han med 20 mål på 84 kamper. Hagi dro senere til Barcelona og tilbragte to år der. Hagi var aldri den mest «lojale» fotballspilleren og spilte for hele syv klubber gjennom karrieren sin. Hadde han blitt lenger på Bernabeu, ville han definitivt satt dypere spor i Madrids historie. 

MICHAEL OWEN:

Owen kom kanskje inn i Madrid troppen som en «Galáctico», men vil aldri bli husket som en. Owen skapte overskrifter i Liverpool der han signerte proffkontrakten allerede som 17-åring. Han bidro også med imponerende 118 mål på 216 kamper for moderklubben. Han ankom Madrid i 2004 og forhåpningene var høye. Det endte med en sesong og 13 mål på 36 kamper. Ikke altfor dårlig, men lavt i forhold til forventingene. Mange peker på at Owen var over toppen, allerede som 25-åring, og at kruttet var brent. Madrid var i denne perioden på jakt etter suksess i Europa og satset på en «proven performer». Hvem skulle være bedre til å lage mål enn selveste Michael Owen? Det gikk ikke som planlagt. Resten av Owens karriere er heller ikke særlig nevneverdig, men han vil alltid bli husket for det han gjorde i Liverpool. Tenk om Madrid kunne få smakt litt på dette?

CLARENCE SEEDORF:

De fleste husker Seedorf for hans enorme lår og suksessen i AC Milan. De fleste husker ikke karrieren hans i Madrid. Seedorf ankom Madrid i 1996 og fikk 121 kamper. Han forlot klubben i 1999 og resten er historie. Seedorf var ansett som en usedvanlig hardtarbeidende spiller og en god ballvinner. Hans oppførsel var også eksemplarisk og han ble bare utvist to ganger i løpet av hele karrieren. Seedorf ble aldri en superstjerne, men han jobbet hardt i bakgrunnen. Han vil alltid være kjent som blant de beste midtbanespillerne i hans generasjon og var blant de 100 spillerne Péle pekte ut som de beste levende spillerne i 2004.

Pmn6