Extra large  2vc2416  1
MATCHVINNER: Eden Hazard ble matchvinner for Real Madrid i treningskampen mot Red Bull Salzburg onsdag kveld.

Før kampen: Roma (B)

Real Madrid skal reise til den evige stad i sin siste treningskamp denne sommeren, hvor de skal spille mot et lag de har slått borte fem av de siste seks gangene.

AS Roma – Real Madrid
Treningskamp
Stadio Olimpico
Søndag 11. april, kl. 20:00
Real Madrid TV

Sesongens siste treningskamp står for tur, og lengtende supportere kan etter hvert puste lettet ut. Alvoret er omsider bare en liten uke unna. Treningskampen blir Real Madrids syvende for sommeren, etter å ha deltatt i blant annet International Champions Cup i USA og Audi Cup i Tyskland.

Les også: Draktnummerne for sesongen er klare

Når faller brikkene på plass?

Ingenting konkret nytt om Real Madrids skadesituasjon den siste tiden, men Brahim Díaz, Ferland Mendy og Marco Asensio er fortsatt skadet. Klubben har enda ikke funnet noen løsning i det som kan ligne en dårlig såpe-opera serie, nemlig sagaen om Gareth Bale. James David Rodríguez fremtid er enda uklar, selv om mye tyder på at den ikke innebærer en plass i troppen til Real Madrid. Spekulasjonene om Paul Pogba har avtatt fullstendig, naturlig nok all den tid overgangsvinduet for Manchester United sin del er stengt i denne omgang. Deres nåværende tropp tatt i betraktning, vill det nok være uaktuelt å selge franskmannen uansett pris. Det kan virke som at klubben har rettet sitt søkelys mot Ajax-diamanten Donny van de Beek, noe spilleren selv har gått ut og bekreftet. Samtidig har Neymar-bålet blusset opp de siste dagene, så får tiden vise hvor reelt det er. Ingen røyk uten ild.

Los Vikingos har langt fra imponert så langt i sommer, og det er mye som tyder på at Zinedine Zidane langt i fra har fått lagt alle brikkene i sitt puslespill. De to siste kampene har pilen riktignok pekt riktig vei. I kampen mot det tyrkiske storlaget Fenerbahçe fikk de helhvite fra den spanske hovedstaden for alvor åpnet målkontoene denne sommeren, hvor spesielt Karim Benzema virket å være klar for en ny kanonsesong. Den påfølgende kampen mot energidrikk-klubben fra den østeriske alpebyen Salzburg virket det defensive arbeidet å ha større fokus, bedre sent enn aldri all den tid laget så langt denne sommeren har vært tafatt og uorganisert bakover i banen. Trener Zidane gikk ut med trebacks-linje med offensive vingbacker, en formasjon som har vært lite brukt historisk i Real Madrid. Alt i alt virket rammen til laget langt bedre enn på lenge, selv om det kunne vært noe mer skapende fremover.

Den nye signeringen Éder Militão fikk en god debut, og viste fra første sekund litt av det han kan bidra med i sesongen som kommer. De to siste kampene har også Federico Valverde sluttet seg til troppen og bidratt med egenskaper laget sårt har etterlengtet. Uruguayaneren har i løpet av disse kampene vist gode defensive egenskaper, samtidig som han virker som en bedre ballspiller enn sitt brasilianske motstykke i Casemiro. Disse to skal etter all sannsynlighet kjempe om ankerposisjonen på midtbanen, slik tingenes tilstand ser ut per nå. Eden Hazard ser ut til å ha funnet Grete Roede-dietten i løpet av de siste ukene. Belgieren har sett noe lettere i steget den siste uken, i tillegg klarte han å score sitt første mål i Real Madrid-drakt sist kamp. Selv om han enda har et stykke å gå. Det største spenningsmomentet i forkant av kampen blir å se hvilken inngang til Zidane velger, om han på ny starter med en mer eksperimentell trebacks-linje eller om han velger en mer vanlig formasjon med sitt antatt toppede lag.

Motstanderen

For den italienske hovedstadsklubben har det vært travelt, i år som i fjor har det vært mange nye spillere inn og tilsvarende antall ut. Portugisiske Paulo Fonseca har fått treneransvaret i AS Roma, etter flere gode sesonger i det ikke helt ukjente ukrainske storlaget Shaktar Donetsk. De største navnene som er kommet inn portene på det moderne Colosseum denne sommeren er Gianluca Mancini, Amadou Diawara og den tidligere Real Betis målvakten Pau López. De mest fremtredende navnene som har forlatt klubben i sommer er Kostas Manolas som gikk til Napoli og det evige talentet Stephan El Shaarawy som valgte å reise til Kina. Roma har i likhet med Real Madrid spilt syv treningskamper denne sommeren, den mest markante forskjellen er nok nivået på motstanderen. Hvor den sovende italienske kjempen møtte motstand på et noe lavere nivå tidlig i sommer. I så måte har de hatt en veldig gradvis nivåstigning utover før-sesongen. En litt annen innfallsvinkel enn Real Madrid.

Søndagskveld er det i alle fall duket for et skikkelig hovedstadsoppgjør, hvor den spanske møter den italienske.

Artikkelen er skrevet av Mikael Jensen.

Pmn6