Extra large real madrid 21.7.2019
NY SESONG: Endelig er det duket for ny sesong!

- La oss ta opp kampen og krige helt til slutt

Les Shayan Jalilians kommentar i forkant av årets LaLiga-sesong!

Den lange ventetiden er endelig over, og på fredag sparkes en ny LaLiga-sesong i gang igjen. I en klubb som Real Madrid er fortiden historie, og det eneste som gjelder er det som skjer her og nå. Ingenting annet enn titler er godkjent i denne klubben, og i år håper jeg vi ser et heltent Los Blancos-lag som skal ut å revansjere de to pinlige sesongene man har levert i LaLiga i forkant av årets sesong. 

Zinedine Zidane kom visstnok tilbake til Real Madrid med lovnader om at han skulle ha full styring over spillerstallen. I sommer har han nærmest fått alle sine ønsker oppfylt. Rodrygo Goes, Takefusa Kubo, Eder Militao, Luka Jovic, Ferland Mendy og ikke minst Eden Hazard har kommet inn portene på Santiago Bernabéu. En ting han ser ut til å ikke få er ønsket sitt om å hente Paul Pogba, men ellers har ting gått slik han har ønsket. Det har dog vært litt kaos i sommer med tanke på spillere som skal forlate klubben, siden klubben i skrivende stund ikke har funnet nye arbeidsgivere for Gareth Bale, James Rodriguez og Mariano, tre spillere som ikke er med i franskmannens planer. Likevel synes jeg ikke han har mye å klage over hva angår spillerlogistikken, og nå er det opp til han å bevise at han kan gjenreise dette Real Madrid-laget og få det beste ut av materialet han har til rådighet.

Det sies ofte at man ikke skal legge så altfor mye vekt i lags prestasjoner i pre-season, men det Real Madrid har levert i treningskampene i sommer har vært veldig tynn suppe. Spesielt 7-3-tapet mot Atlético Madrid gikk utover stoltheten løs, men det er ikke bare resultatene det har skortet på. Zidane har virket usikker på lagets system, og har til stadighet vekslet mellom 4-3-3, 4-4-2 og i de to siste kampene har han forsøkt seg på en 3-5-2-formasjon som overhodet ikke fungerte sist mot Roma. Det kan vitne om en trener som er usikker, og jeg synes ikke det er et godt tegn. Jeg hadde heller likt at laget hadde fokusert på en formasjon og prøvd å drille det inn så godt som mulig, men det er ingen hemmelighet at det taktiske ikke er Zidanes sterkeste side og at han ofte legger opp taktikken basert på de spillerne han har tilgjengelig og motstanderen.

Ser man på våre argeste rivaler så har spesielt Barcelona forsterket seg. Inn portene der har Frenkie de Jong og Antoine Griezmann kommet, og i skrivende stund antyder flere rapporter at de leder an i kampen om Neymar. I Atlético Madrid har det også foregått en revolusjon, og spillerne de har hentet inn der er veldig spennende. Spesielt Joao Felix kommer nok til å markere seg i årets LaLiga-sesong. Det er uten tvil et tap for Atlético Madrid at de har mistet Griezmann, men jeg tror de kommer til å klare seg godt likevel.

Vi har også en veldig sterk tropp, men da er vi avhengige av at den rutinerte stammen som underpresterte forrige sesong skal heve seg. Vi er nødt til å se spillere som Carvajal, Marcelo, Modric m.fl for alvor ta tak denne sesongen og vise at de fremdeles er sultne etter å vinne titler. Dersom alle kan dra i samme retning, og prestere slik vi vet de kan på sitt beste, så er det ingen grunn til at vi ikke skal kunne utfordre Barcelona i større grad denne sesongen kontra den forrige.

Det jeg gleder meg mest til å se av laget vårt denne sesongen, er ikke overraskende, Eden Hazard. Belgieren har endelig fått drømmen sin i oppfyllelse og jeg forventer og tror på store bidrag fra kantspilleren denne sesongen. Ellers synes jeg Ferland Mendy og Luka Jovic er to spennende spillere, og det skal bli gøy å se hvorvidt de på et tidspunkt denne sesongen kan sikre seg en fast plass i laget eller ikke. Ellers gleder jeg meg også til å følge de mange unge talentene vi har til rådighet, og jeg håper Zidane gir de masse tillit.

Det er mye å glede seg til, men selv må jeg si at optimismen min rent resultatmessig ikke er helt på topp i forkant av denne sesongen, men det er likevel en ting jeg forventer av laget. Og det er faktisk noe vi alle, inkludert spillerne, burde forvente: Et lag som Real Madrid kan faktisk ikke ende henholdsvis 19 poeng og 17 poeng bak Barcelona to sesonger på rad. I år forventer jeg at vi er med helt der oppe, tetter igjen luken og vertfall utfordrer Barcelona helt inn til slutten av sesongen. Jeg mener at et realistisk mål bør være å plukke rundt 85 poeng, da vil jeg trolig være fornøyd uansett hvordan det ender til slutt. Ellers burde vi ta tilbake makten i Madrid og ende foran lillebror, noe vi ikke har gjort de to siste årene. Kanskje kan vi gå hele veien i Copa del Rey, og dersom alt klaffer er det også muligheter i Champions League, selv om jeg tror det kanskje blir hakket for tøft for oss denne sesongen.

En ting er vertfall sikkert, og det er at vi har en spennende sesong foran oss. Det kommer til å være oppturer, nedturer og gode og dårlige øyeblikk. Vi må støtte laget vårt i tykt og tynt og satse på at vi igjen får oppleve en sesong som ender med glede og titler. Jeg håper alle norske Real Madrid-supportere deler den tanken, og at vi kan ha mange fine øyeblikk sammen i sesongen som venter.

Hala Madrid!

Pmn6