Extra large  av13369thumb
DRØMMEMÅL: Toni Kroos scoret et helt fantastisk langskudd i Real Madrids serieåpning mot Celta Vigo.

Spillervurderinger: Celta Vigo (B)

Les våre spillervurderinger etter seieren i åpningskampen mot Celta Vigo.

Celta Vigo 1-3 Real Madrid
Abanca-Balaídos
LaLiga Santander, runde 1
Lørdag 17. august, kl. 17:00

0-1: Karim Benzema (12') - Assist: Gareth Bale
0-2: Toni Kroos (61') - Assist: Marcelo Vieira
0-3: Lucas Vázquez (80) - Assist: Karim Benzema
1-3: Iker Losada (90') - Pape Cheikh

RØDT KORT: Luka Modric (59')

Real Madrid møtte Celta Vigo i åpningskampen i La Liga lørdag formiddag, og hovedstadslaget tok en imponerende 1-3-seier på Abanca-Balaídos i Galicia. Real Madrid tok en tidlig ledelse da Gareth Bale gjorde et flott forarbeid og fant Karim Benzema i boksen. Franskmannen sendte altså gjestene i ledelsen. Like etter pause tok kampen helt fyr, og før et kvarter av omgangen var spilt hadde begge lag hatt flere store muligheter, samt at Modric hadde pådratt seg et rødt kort. Dermed var det opp til et undertallig Real Madrid-lag å forsvare en 0-1-ledelse mot et motivert Celta-lag. Dette gjorde de svært godt. Toni Kroos testet kanonen kort tid senere, og langskuddet gikk via tverrliggeren, ned i bakken og i mål. En helt fantastisk, og enormt viktig scoring av tyskeren. Lucas Vázquez kom innpå, og i sluttminuttene økte innbytteren ledelsen til 0-3. Lasado reduserte på overtid, men Real Madrid vant altså serieåpningen på Balaídos etter en god forestilling. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (7): Real Madrids belgiske keeper spilte i dag en svært god kamp. Selv om det ikke var vanvittig mye å gjøre for sisteskansen, er det ingen tvil om at han var helt avgjørende for at Real Madrid fikk med seg tre poeng i denne kampen. Han gjør to fantastiske redninger på stillingen 0-1, som fort kunne ha bidratt til at resultatet ble et helt annet. En solid kamp av Courtois.

Álvaro Odriozola (3): Det ble en tøff åpningskamp for Álvaro Odriozola på høyrebacken i dag, og det var helt tydelig at spanjolen ikke var helt i toppform. Han slet stort med en teknisk god Denis Suárez, og han var kun en hårfin offside unna å gi Celta Vigo et utlikningsmål. En vært skuffende prestasjon fra Odrizola i denne kampen. 

Raphaël Varane (6): Den franske midtstopperen spiller en helt brukbar kamp for Real Madrid i dag. Han har sammen med sin stoppermakker god kontroll på det meste som kommer, men Varane sliter likevel med Aspas til tider. Den lynraske stopperen hadde også en svært viktig innvolvering i første omgang, da han akkurat fikk nok på et Aspas-innlegg som fort kunne ha endt med scoring til hjemmelaget.

Sergio Ramos (6): Sergio Ramos spilte på lik linje med Varane en brukbar kamp. Også han sliter til tider med en alltid så bevegelig Iago Aspas. Kapteinen er likevel sterk i de fleste dueller, og han gjorde en del gode taklinger. Blir noe passiv når Losada scorer for Celta i sluttminuttene, og det er grunnen til at Ramos ikke får en høyere vurdering i dag. 

Marcelo Vieira (8 BB): Marcelo har tydelig jobbet med det fysiske i sommer, og den brasilianske driblefanten leverte en helt strålende kamp for Real Madrid. Han var overraskende solid defensivt til han å være, og han var svært aktiv framover på banen. Han var i tillegg involvert i alle tre scoringene, med flotte kombinasjoner og strålende pasningsspill. En fantastisk kamp av Marcelo, og banens beste Real Madrid-spiller. 

Luka Modric (4): Det ble nok ikke helt den sesongåpningen Luka Modric hadde håpet på. Han spilte en brukbar første omgang, hvor han var solid i pasningsspillet. Dessverre pådro han seg et helt riktig rødt kort i begynnelsen av andre omgang etter en svært stygg stempling på Denis Suárez. Han satte da laget sitt i en svært vanskelig situasjon, men en god avslutning på kampen av resten av laget reddet Modric fra å bli syndebukk. 

Casemiro (8): Casemiro leverte en strålende Copa América for Brasil, og det var mange som gledet seg til å se brasilianeren tilbake i Real Madrid-drakta. Det var det nok god grunn til, ettersom midtbaneterrieren spilte en fantastisk kamp for laget sitt. Han reddet en Méndez-avslutning på streken i begynnelsen av andre omgang, og han vant ballen på midtbanen i forkant av angrepene som førte til 0-1 og 0-3. En strålende kamp av Casemiro. 

Toni Kroos (7): Toni Kroos har fått mye kritikk det siste året, men i dag leverte tyskeren en god kamp. Han scorer også et mål som kan rammes inn og henges på veggen, og det var i tillegg en svært viktig scoring for laget. Kroos tok også flere gode returløp og han var som vanlig svært sikker i pasningsspillet. En god kamp av Kroos. 

Gareth Bale (7): Dagens store overraskelse i lagoppstillingen, og waliseren tok godt vare på muligheten. Kantspilleren var svært aktiv framover på banen, og han skapte flere farligheter i den første omgangen. Bale gjorde også et strålende forarbeid i forkant av 0-1-scoringen, hvor han dribler av to Celta-spillere før han finner Benzema i boksen. Svar på tiltale av Gareth Bale. 

Karim Benzema (7): Karim Benzema avslutter der han slapp i fjor, og det er med å score mål og levere målgivende pasninger. Han er som alltid villig til å komme dypt og skape ting fra dypt i banen. Han er smart i bevegelsene på scoringen og han hadde en svært god involvering i forkant av Vázquez-scoringen. En god kamp av Karim Benzema. 

Vinícius Jr. (5): Den brasilianske unggutten fikk muligheten på venstrekant i Eden Hazards skadefravær, men det ble nok ikke helt den kampen han hadde håpet på. Han skapte svært lite, og han var heller ikke involvert noe særlig foran mål. Han ble også byttet ut med 20 minutter igjen av kampen. En kamp midt på treet av Vinícius Jr. 

Innbyttere: 

Lucas Vázquez (6): Den spanske kantspilleren fikk 20 minutter på høyrekanten for Real Madrid, og han gjorde en god figur på den tiden. I tillegg satte han spikeren i kista etter en god avslutning i sluttminuttene. Han er dog ikke involvert i særlig stor grad utover scoringen. Lucas var også løpsvillig som alltid, og det var tydelig at han ville bevise at han har en plass i dette Real Madrid-laget. 

Isco (5): Ikke et særlig godt innhopp av Isco, som ikke klarer å sette preg på denne kampen. Han var dog svært positivt involvert i Real Madrids 0-3-scoring. Midtbanemagikeren spilte et drøyt kvarter. 

Jovic (N/A): Jovic fikk ikke mer enn drøye ti minutter på banen i dag, og han spiller derfor for kort for vurdering. Spissen er pgså lite involvert i de få minuttene han var på banen. 

Pmn6