Extra large  avc8230
STILNET KRITIKERNE: Både Lucas Vázquez og Real Madrid stilnet kritikerne i sesongens første kamp.

Celta Vigo 1-3 Real Madrid

Real Madrid slo Celta Vigo på Abanca-Balaídos i sesongens første LaLiga-kamp.

Celta Vigo 1-3 Real Madrid
Abanca-Balaídos, Vigo
LaLiga Santander, runde 1
Lørdag 17. august, kl. 17:00

0-1: Karim Benzema (12') - Assist: Gareth Bale
0-2: Toni Kroos (61') - Assist: Marcelo Vieira
0-3: Lucas Vázquez (80) - Assist: Karim Benzema

1-3: Iker Losada (90') - Pape Cheikh

RØDT KORT: Luka Modric (59')

Les også: Spillervurderinger: Celta Vigo (B)

Lørdag ettermiddag var det duket for Real Madrids første kamp i årets LaLiga-sesong. Etter Barcelona-tap i går, var det mye press på at Real Madrid skulle klare å få en trepoengsluke til sin største rival allerede etter første runde. Motstanderen var Celta Vigo, laget som akkurat klarte å unngå nedrykk forrige sesong, men som har gjort flere spennende signeringer i sommer. Celta stilte med noen av sine nysigneringer, mens Zinédine Zidane valgte å stille med akkurat det samme mannskapet som stort sett startet forrige sesong. Kamper på Balaídos er alltid tøffe, og det var også lenge tilfellet i dagens kamp. 

Real Madrid: Courtois – Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale (Isco 74'), Benzema (Jovic 81'), Vinícius Jr. (Vázquez 69')

Celta Vigo: Blanco – Vázquez, Araújo, Costas, Olaza – Méndez, Lobotka (Sisto 74'), Beltrán (Cheick 83') , Suárez – Aspas, Fernández (Losada 90')

Tidlig Real Madrid-ledelse

Den første omgangen startet ganske rolig, og de første ti minuttene var det var det lite nevneverdig som skjedde. Begge lag følte litt på hverandre, og det ble dermed en del dueller på midtbanen. Real Madrid skulle likevel ta det første stikket i sesongåpningen på Balaídos. Gareth Bale var fint med framover da han mottok en god pasning av Marcelo, og avanserte med ballen. Waliseren fant til slutt Karim Benzema inne i boksen, og franskmannen fortsatte der han slapp forrige sesong, nemlig med å score mål. Dermed fikk Real Madrid best tenkelig start på åpningskampen i LaLiga. Like etterpå var Bale farlig frampå igjen, da han fyrte av et skudd fra omtrent 20 meter. Blanco hadde dog få problemer med å redde skuddet. 

I kvarteret som fulgte var det hjemmelaget som tok over initiativet i kampen, og Celta dominerte store deler av spillet. De blåkledde klarte likevel ikke skape noe mer enn gode tendenser, og de store sjansene uteble. Real Madrid var også svært solide defensivt, og forsvaret skal også ha en del av æren for at Celta ikke klarte å skape særlig mye framover på banen. Etter halvtimen spilt fikk likevel Celta den store sjansen de var ute etter. Aspas slo et fantastisk innlegg mellom forsvaret og Courtois mot Gabriel Fernández. Den uruguyanske spissen klarte ikke å nå helt fram til innlegget etter at Varane fikk et lite touch på ballen, og dermed endte muligheten opp med hjørnespark til hjemmelaget. Like etter var Modric farlig frampå for Real Madrid, da han, etter noen overstegsfinter, kom til en avslutningen fra utenfor sekstenmeteren. Blanco måtte ut i full strekk, men spanjolen hadde likevel tilsynelatende god kontroll. 

Mot slutten av omgangen tok Real Madrid litt over kampen igjen, og etter å ha kontrollert ball i relativt lang tid, fyrte Casemiro en rakett fra 25-30 meter. Brasilianeren fikk ett godt treff, men skuddet havnet rett i klypene til Blanco. Også Bale skulle få en siste sjanse da han ble funnet av Karim Benzema på løp igjennom. Bale kom til en fin avslutning under press fra en Celta-forsvarsspiller, men nok en gang gjorde Blanco en svært god redning. Celta skulle dog få ballen i nettet da Brais Méndez scoret for hjemmelaget. Etter en rask VAR-sjekk ble målet likevel annullert for offside. Dermed gikk Real Madrid i garderoben med en 0-1-ledelse på Balaídos i sesongåpningen. 

Rødt kort og drømmescoring

Den andre omgangen startet med flere store sjanser til begge lag, og Real Madrid kunne blant annet by på et flott angrep. Vinícius Jr. fant Marcelo med en flott pasning i bakrom, og med et strålende touch klarte brasilianeren å få med seg ballen inn i boks. Venstrebacken spilte ballen til Karim Benzema, som satte ballen like utenfor med innsiden av foten. Like etterpå måtte Courtois i aksjon, da Iago Aspas ble spilt fri i boksen til Real Madrid. Den belgiske keeperen var raskt ute, og han gjorde en svært god redning da avslutningen kom. Kort tid senere satte Ramos en heading midt på Rubén Blanco, mens Casemiro måtte redde en avslutning på streken etter et godt Celta-angrep. 

Omgangen fikk altså en vanvittig start, og den fortsatte i samme spor. Luka Modric fikk rødt kort etter en VAR-sjekk, som viste at kroaten stemplet Denis Suárez på hælen. Selv om det ikke så slik ut i utgangspunktet, er det nok lite tvil om at avgjørelsen var riktig. Kort tid senere fikk Araujo stange ballen mot mål da han sto helt umarkert i Real Madrids sekstenmeteren. Courtois gjorde en helt fantastisk redning på en heading fra kloss hold, og belgieren klarte dermed å holde Real Madrid i ledelsen på Balaídos. Det skulle likevel være Real Madrid som økte ledelsen kun minutter senere da Toni kroos ladet kanonen fra om lag 30 meter. Tyskeren fyrte av en skikkelig rakett, som gikk i tverrligger, nett på linja og i nettet bak Rubén Blanco. En helt fantastisk scoring av den tyske midtbanespilleren, og en svært viktig scoring for Real Madrid, kun et par minutter etter at Modric fikk rødt kort. 

Celta fikk noen muligheter i minuttene som fulgte, og det var stort sett Iago Aspas som sto for det meste hjemmelaget skapte framover. Real Madrid var dog gode på å kontrollere ballen, og de hadde relativt god kontroll på kampen. Celta begynte tydelig å bli frustrerte og de lagde en del frispark. Real Madrid skulle også få 0-3-scoringen sin ca. ti minutter før slutt. Marcelo kombinerte flott med Isco og Karim Benzema utenfor sekstenmeteren, og sistnevnte fikk tuppet ballen videre til innbytter Lucas Vázquez. Spanjolen gjorde ingen feil og satte spikeren i kista. Det har vært mye snakk om en Real Madrid-exit for Vázquez de siste månedene, og feiringen til kantspilleren tydeliggjorde at han ikke ville høre på det selv. Marcelo og Isco fyrte av hvert sitt langskudd i sluttminuttene, men ingen klarte å overliste Rubén Blanco i Celta-buret. På overtid skulle likevel nullen ryke for Real Madrid da unggutten Iker Losada fyrte av en hard markkryper fra innenfor sekstenmeteren. Courtois rakk ikke å komme seg ned i tide, og dermed scoret 18-åringen i sin Celta-debut. Det ble likevel ikke mer enn det for Celtas sluttspurt, og dermed vant Real Madrid sesongens første kamp i La Liga. 

Pmn6