Extra large lucas vazquez
LUCAS VÁZQUEZ: Her fra tiden i Real Madrid Castilla.

"Castilla" viste seg frem i La Liga-åpningen

Seks tidligere Castilla-spillere scoret i serieåpningen av La Liga 2019/2020.

Etter en tung pre-season med som startet positiv med flere storsigneringer med blant annet Eden Hazard, Ferland Mendy, Luca Jovic og Éder Militão hadde mange troen på kommende sesong i La Liga. Gleden viste seg ikke å være langvarig da skuffende resultater i treningskampene denne sommeren ødela for de som hadde troen på at Real Madrid kunne komme tilbake til sitt sanne seg etter forrige sesongs katastrofe med hele tre forskjellige trenere.

Les også: Celta Vigo 1 - 3 Real Madrid

Etter lang ventetid ble La Liga endelig sparket i gang denne helgen, og Real Madrid fikk en kjempe-opptur med en 3-1 seier over Celta Vigo på bortebane, samtidig som at Barcelona tapte serieåpningen mot Athletic Club. Etter at alle kampene har blitt spilt så topper Real Madrid La Liga med bedre målforskjell enn åtte andre lag som også står med tre poeng. Men "Real Madrid" viste seg ikke kun frem på Balaidos denne helgen, men også for andre lag i Spania. Vi ser på seks tidligere akademi-spillere som scoret i den første serierunden i La Liga.

Roberto Soldado:
Alder: 34
Aktive år på akademiet/Castilla:  2000-2006
Nåværende klubb: Granada

Roberto Soldado, født i Valenica, har lenge vært populær i Spania. Tross sin "unge" alder(34) så føles det ut som han har vært til stede i 20 år. Kanskje ikke så rart når han fikk debuten i La Liga for Real Madrid helt tilbake til 2006. Per dags dato spiller Soldado for nyopprykkede Granada. I debuten for Granada noterte han seg for én scoring og én assist når Granada spilte 4-4 borte mot Villarreal.

Óscar Plano:
Alder: 28
Aktive år på akademiet/Castilla: 2002-2014
Nåværende klubb: Valladolid

Óscar Plano, født i Madrid, er nok en langt mindre kjent person i Spania enn det Soldado er. Men kanskje enda mer kjent for støtteapparatet rundt akademiet til Real Madrid. Han tilbrang over 12 år i akademiet og Castilla, men fikk ingen offisielle kamper for a-laget til Real Madrid. Under helgens serierunde scoret spanjolen seiersmålet ett minutt før fulltid for Valladolid da de gjestet Real Betis på mektige Estadio Benito Villamarín i Sevilla.

Joselu:
Alder: 29
Aktive år på akademiet/Castilla: 2009-2012
Nåværende klubb: Deportivo Alavés

Joselu, født i Stuttgart, Tyskland, er godt kjent for Real Madrid. For noen kanskje litt negativ da han på egenhånd utliknet og scoret ledermålet mot Real Madrid i 2016 da han spilte for Deportivo La Coruña. Med kun én kamp i La Liga for Real Madrid så valgte han å droppe feiringene ved begge scoringer. Kampen endte til slutt godt for Real Madrid da de hel-hvite snudde kampen og scoret seiersmålet ved Sergio Ramos på overtid. Joselu signerte nylig for Alavés i sommer, og i debuten for klubben fra Vitoria scoret han i kjent stil med hodet mot Levante. Det var kampens eneste mål og kampen endte da 1-0.

Álvaro Morata:
Alder: 26
Aktive år på akademiet/Castilla: 2008-2013
Nåværende klubb: Atlético Madrid

Álvaro Morata, født i Madrid, sies å være en av de beste spillerne akademiet har levert de senere årene. Han har en CV som ikke mange fra Castilla kan slå etter å ha vært i Real Madrid, Juventus, Chelsea og nå Atlético Madrid. Per dags dato er Morata i den faste startelleveren til Atlético Madrid.  Under helgens serieåpning scoret nemlig Morata, og hans scoring ble den eneste i Atlético's seier over Getafe på Wanda Metropolitano.

Sergio Reguilón:
Alder: 22
Aktive år på akademiet/Castilla: 2005-2018
Nåværende klubb: Sevilla (på lån fra Real Madrid)

Sergio Reguilón, født i Madrid, er den yngste av de seks vi ramser opp i denne artikkel. Han er også en av to som fortsatt er under kontrakt med Real Madrid. Reguilón er nemlig på lån fra Real Madrid til Sevilla denne sesongen, etter at Real Madrid handlet Ferland Mendy og Éder Militão i sommer. Reguilón hadde mange år på akademiet og Castilla før han ble en del av a-laget i forrige sesong. Han fikk hele 14 kamper og var lenge førstevalget foran Marcelo i startelleveren, men så fort Zinedine Zidane kom tilbake ble Reguilón satt på benken og har slitt med spilletid siden. Reguilón fikk virkelig vist seg frem i helgen da Sevilla gjestet Espanyol. I den offisielle debuten så scorer han ett mål og legger opp til ett da Sevilla vinner 2-0 mot laget fra Barcelona. 

Lucas Vázquez:
Alder: 28
Aktive år på akademiet/Castilla: 2007-2014
Nåværende klubb: Real Madrid

Lucas Vázquez, født i Curtis, er kanskje den mest lojale fra akademiet til Castilla som er aktive i Real Madrid per dags dato. Han kom til Real Madrid i 2007 og har ikke sett seg noen andre steder utenom da han var på lån i et år hos Espanyol. Siden 2015 har Vázquez vært en del av a-troppen til Real Madrid og fått totalt 184 kamper for "Los Blancos". Lucas Vázquez scoret 3-0-målet under helgens serierunde borte mot Celta Vigo på Balaidos i Vigo. Han er da den siste av seks tidligere akademispillere fra Real Madrid som scoret i helgens første serierunde i La Liga 2019/20.

Skal være verdt å nevne at Martin Ødegaard gjorde en god kamp for Real Sociedad da de gjestet Valencia på Mestalla. Han er nest øverst på listen over flest sjanser skapt denne serierunden, samtidig som at han også hadde flest pasningsforsøk og vellykkede pasninger i La Liga denne serierunden.

Den som forøvrig hadde flest sjanser skapt denne serierunde var Pedro León, som ikke har spilt for Real Madrid's akademi, men spilte 14 kamper for førstelaget i sesongen 2010/2011. Det er lett å huske hans ene mål i Champions League borte mot AC Milan samme sesong.

Pmn6