Extra large benz
KONG KARIM: I gledesrus, det er ikke veldig usannsynlig at vi får se lignende atferd på lørdag.

Før kampen: Real Valladolid (H)

Seriepremieren på Santiago Bernabéu er bare få timer unna, og etter forrige helgs prestasjoner borte i Vigo kan man igjen skimte en mild grad av optimisme.

Real Madrid - Real Valladolid 
Santiago Bernabéu
Lørdag 24. august. kl 19:00 
Liga Santander Runde 2 
Strive/TV 2 Sport Premium 2 

Etter en regelrett bedriten oppkjøring denne sommeren, var plutselig tingenes tilstand snudd på hodet i sesongens første tellende kamp. Real Madrid maskineriet så rimelig vellsmurt ut i serieåpningen mot Celta Vigo,  selv om spillet var langt fra spektakulært hele kampen i gjennom. Likevel glimt av storhet og kanskje en liten påminnelse om at man ikke skal legge alt for mye i treningskamper, selv om det er tidlig å vite lagets egentlige tilstand. Erkerivalen Barcelona snublet samtidig i sin bortekamp i Bilbao, og så tidvis svært hjelpeløse ut uten sin argentinske gallionsfigur. Kanskje kan dette være en sesong tilsvarende det vi så 2017/2018- sesongen, hvor nevnte Barcelona tilsynelatende lå med knukket rygg og Real Madrid så uovervinnelige ut. 

Lite revolusjonær franskmann 

Zinedine Zidanes inntog har på langt nær vært lik noen form for revolusjon, noe også serieåpningen bar stort preg av. Det var heller langt fra ventet at det skulle bli, selv om hans fedreland i aller høyeste grad er kjent for det. Mange har likevel etterlyst store endringer etter forrige sesongs skrøpelige opptreden, på tross av Zidanes utrolige trackrecord som hovedtrener. Likevel er noe kjært med det kjente , og kanskje er det akkurat det man må finne tilbake til. 

Selv om den alt-vinnende franskmannen forsøkte å drille en form for 3-5-2 formasjon i oppkjøringens siste kamper, så vill det nok være den mer kjente 4-3-3 formasjonen laget blir å spille mest i denne sesongen. For med en gang alvoret startet, gikk Zidane tilbake til det vante. Nå som man møter et lag man antar skal slite i nedrykksstriden denne sesongen på hjemmebane, så vill man etter all sannsynlighet ikke få se noen trebacks-linje denne helgen heller. Om så skulle forekomme i morgen, så vill nok brorparten av Santiago Bernabéu sette sine solsikkefrø i halsen. 

Kong Karim leder an 

I år som i fjor, så er det spesielt en spiller som kommer til å bli uhyre viktig denne sesongen. Karim Benzema så allerede ut til å være i kjempebra fysisk form i årets første treningskamp, selv om målene uteble. De siste ukene har franskmannen med de Nord-Afrikanske røttene også funnet veien til målet, noe som gir håp om en ny glitrende sesong. Benzema er ikke bare viktig foran mål, men også en vital del av det oppbyggende spillet. Franskmannen viste prov på storform i Vigo sist helg, hvor han vartet opp med både mål og målgivende pasning. Den målgivende pasningen av det utsøkte slaget, rett og slett fransk finesse av sitt ypperste. Sist sesong var spissen et av få lyspunkt i et helmørkt hovedstadslag, sammen med et par av ungguttene. Imponerende Benzemas meritter og alder tatt i betraktning.  Særlig med tanke på andre meriterte spilleres dalende prestasjoner samme sesong.

Forrige sesong godt lagt bak seg, så er det andre gamle slagere som kan virke å være lysten på en ny hit. Marcelo ser ut til å ha vært på en heftig diet denne sommeren, og sommere med brasiliansk grillmat virker inntil videre å være forbi. Ballkunstneren fra Rio de Janeiro ser fem år yngre ut og 10 kg lettere ut, noe man tydelig kunne se i kampen mot Celta Vigo. Etter en sesong som helst må forbigås i stillhet, så ser det omsider ut til at vi har fått den venstrebacken vi alle kjenner og elsker tilbake. Viktigheten av å få i gang en slik skapende og drivende kraft i det offensive spillet skal man absolutt ikke undervurdere. Utelukkende positivt. 

Toni Kroos er en annen som fikk mye tyn sist sesong, velbegrunnet tyskerens fraværende prestasjoner på gressmatten sesongen gjennom. Selv i oppkjøringen har man sett prov på en mer løpsvillig midtbanemaestro, og som med Marcelo skuffet han ikke i kampen mot laget fra Galicia. Ikke overraskende blir nok Kroos takt-staven i år også. 

Statistikk 

Ikke overraskende har Real Madrid et rimelig solid overtak hva angår innbyrdes kamper mot lørdagens motstykke Real Valladolid. Lagenes situasjon tatt i betraktning, er selvsagt ikke dette noe å heve øyenbrynene for, all den tid lagene stort sett kjemper i hver sin ende av tabellen. Real Valladolid er også et typisk heis-lag, som ofte veksler mellom Spanias to øverste divisjoner. 

  • Kamper spilt: 36
  • Real Madrid seire: 22
  • Uavgjorte kamper: 4 
  • Real Valladolid seire: 4 

Som nevnt, historien har ofte en lei tendens til å gjenta seg. Som i de fleste kamper hjemme mot Real Valladolid, så er Real Madrid kjempe favoritter. Laget fra den spanske hovedstaden scorer i snitt 2,3 mål mot laget fra Castilla og Leon regionen. Det mest interresante i statistikken lagene innbyrdes, er det faktum at Real Valladolid snitter på ett mål mot Real Madrid. 

Motstanderen 

Så sent som 3. september 2018, kjøpte vår tidligere brasilianske tryllekunster og målgarantist store eierandeler i Real Valladolid. Noe som gjør han til fungerende president i den spanske innlands klubben. Som nevnt tidligere er lørdagens motstander et skikkelig heis-lag, og de gangene de først har fått fotfeste i Spanias øverste divisjon har de som regel lagt seg på midten eller på det nedre sjiktet av tabellen.  Det er blitt med 42 sesonger i den øverste divisjonen og 34 sesonger i den nest øverste. Real Valladolid sin beste plassering i La Liga er en fjerdeplass, noe som skjedde så sent som i 1962/1963- sesongen. 

Vår tidligere storspiller José Amavisca har tidligere spilt for Real Valladolid, hvor han hadde nesten 100 kamper for klubben på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.  Barcelona-døderan Aritz Aduriz har også en sesong i klubben. Andre kjente spillere som har figurert i den lilla og hvite stripede drakten er blant annet Edwin Congo(tidl. Real Madrid), Sergio Asenjo(Nåværende Villarreal), Gabriel Heinze(Tidl. Real Madrid ), Asier del Horno (Tidl. Athletic Bilbao) og Fernando Hierro (Tidl. Real Madrid).  Både store og middels-store navn har med andre figurert på klubbens lag oppstillinger gjennom årenes løp, klubbens beste leveranse til La Liga er kanskje likevel den tidligere Valencia-kapteinen Ruben Baraja som er er flasket opp i klubben. 

Per dags dato er Real Madrids Andiry Lunin på lån i klubben, hvor han kjemper om plassen mot Jordi Masip. Lagets største stjerne er likevel Sandro Ramirez, en gang og lovende i Malaga. Etter flere mislykkete opphold rundt om i tiden etter, så er han nå endt opp i Valladolid. Kanskje kan få karrieren på rett kjøl igjen etter noen års fravær, og kanskje kan han glimte til allerede i morgen. 

Forventet lagoppstilling:

                                                Cortouis

Odriozola              Varane                   Ramos         Marcelo

                                             Casemiro 

                                 Isco                           Kroos 

Bale                                                                                     Vinicius 

                                            Benzema 

Pmn6