Extra large untitled44
DÅRLIG STEMNING: Allerede etter to serierundet har folk som følger Real Madrid begynt å tvile på prosjektet til Zidane.

Hva er det Real Madrid mangler?

MARCA har satt opp en liste med åtte punkter over ting de mener Real Madrid mangler.

Real Madrid har brukt over 300 millioner euro denne sommeren, og ting skulle bli bedre med prosjekt-Zidane. Likevel har det altså tatt to serierunder før folket har begynt å tvile, og Zidane sa selv på pressekonferansen etter uavgjort mot Real Valladolid at han kjenner på presset. Det er åtte dager igjen av overgangsvinudet, og MARCA har satt opp en liste med åtte punkter over ting de mener Real Madrid mangler for å kunne kjempe om titler.

1. Mål

Karim Benzema scorer mål, mens Luka Jovic har fått tittelen som innbytter. Real Madrid takler fremdeles ikke tapet av Ronaldo, og de har ingen som kan levere i nærheten av det han gjorde. Gareth Bale, James Rodriguez, Isco, Vinicius og Eden Hazard må alle bidra med en del scoringer for å erstatte tomrommet etter den portugisiske storscoreren. Den generelle følelsen er at laget trenger en stor stjerne som Neymar eller Paul Pogba for å kunne levere flere scoringer.

2. Fart

Et av de største problemene til Zidane er at laget hans mangler fart. Toni Kroos, Casemiro og Luka Modric, til tider også Isco, mangler energi og fart. Spillet deres er tregt og lett å hanskes med. For hver sesong som går blir de svakere og svakere, og de er nå knapt en skygge av den trioen som vant Champions League tre sesonger på rad.

3. Midtbanen

Mye er sagt om Real Madrids angrep og mangel på mål, men bredden på midtbanen er kanskje det største problemet. Zidanes oppdrag som var å fornye midtbanen har vært fullstendig mislykket og man har knapt spillere som kan spille i det leddet dersom det skal oppstå karantener eller suspensjoner. Casemiros erstatter, Marcos Llorente, er solgt. Alternativet til Kroos og Modric, Dani Ceballos, er lånt ut. Det er kun Fede Valverde igjen nå som kan spille en viktig rolle fra benken. Zinedine Zidaane har hele sommeren ønsket seg Pogba, men det ser ikke ut til å skje, og faktum er at Real Madrid-midtbanen 2019/2020, er svakere enn det den var i 2018/2019.

4. Evnen til å skape ting ut av intet

Eden Hazard er en av få spillere i Real Madrid som kan skape kaos og sjanser med driblingene sine, og han er per dags dato ute med skade. Vinicius viste mange slike tendenser forrige sesong, men årets utgave av brasilianeren ser skuffende ut og han er ikke i nærheten av å være like bra som i fjor. Marco Asensio er ute med langtidsskade, Isco er ute av form og alle disse faktorene betyr at en spiller som Neymar er nødvendig å få inn.

5. Kontroll i begge bokser

Man trenger ikke å spille bra for å vinne kamper, men man må være god i de avgjørende fasene i spillet, og foregår som oftest i begge boksene. Thibaut Courtois er ingen Iker Casillas, og hans statistikk i Real Madrid har ikke vært noe særlig å skryte av. I tillegg er det lite struktur i forsvaret han har foran seg, og Los Blancos slipper inn altfor mange enkle mål. Også har man problemene offensivt i banen som er diskutert over.

6. Alternativer fra benken

Seks måneder og over 300 millioner euro siden Zidanes retur, og enda ser det ut som at han ikke er overbevist over alternativene han har på benken. Han snakket om endringer, og alle forventet en revolusjon. Den kan ikke vi se.

7. Unge spillere

Vinicius, Asensio, Ceballos, Odriozola, Lunin, Kubo, Vallejo og Theo Hernández er alle unge spillere som har blitt signert de siste årene, men ingen av de har klart å få en fast plass i elleveren. Dette laget skriker etter et ungt blod, og en gjennomsnittsalder på 29 år, selv uten Luka Modric mot Real Valladolid, sier sitt.

8. Verdensklasse signeringer

Mer enn 300 millioner euro er brukt på spillere denne sommeren, men det er bare Eden Hazard som går rett inn i startelleveren. Ferland Mendy er Marcelos backup, Luka Jovic er Benzemas backup, Eder Militao er Varanes backup, mens Rodrygo Goes spiller på Real Madrid Castilla. Skal Real Madrid vinne titler trengs det endringer, og en som Neymar ville løst mange problemer.
Pmn6