Extra large  fcl9669
VAKKERT: Karim Benzema feirer sammen med sine to kapteiner etter den flotte scoringen mot Valladolid.

Real Madrid 1-1 Real Valladolid

Det endte med poengdeling på Santiago Bernabéu lørdag kveld.

Real Madrid 1-1 Real Valladolid
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 2
Lørdag 24.august, kl:19.00

1-0 Karim Benzema (81') - Assist: Raphaël Varane
1-1 Sergi Guardiola (88') - Assist: Oscar Plano

Los Blancos ledet LaLiga Santander etter at første runde var unnagjort, da de seiret 1-3 over Celta Vigo på Estadio Balaidos. En uke senere ventet omsider en ny motstander i den spanske ligaen, da Real Valladolid kom på besøk til Santiago Bernabéu. Klubben ble kjøpt opp av Real Madrid-legenden Ronaldo i forkant av forrige sesong, og selv om brassen har nytt godt av forholdet til sin gamle klubb med flere låneavtaler, så spilte ingen av de fra start lørdag kveld. På motsatt banehalvdel var det omsider noen overraskelser fra start hvor både James og Bale spilte fra start, hvilket ingen har trodd etter rykteflommen om deres avskjed fra klubben denne sommeren. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - James (Vinícius 57'), Casemiro, Kroos - Bale, Benzema (Lucas 89'), Isco (Jovic 68')

Real Valladolid: Masip - Moyano (Rubio 59'), Olivas, Salisu, Nacho - Porro (Regal 80'), Herrero, Emeterio (Anuar 84'), Plano - Ünal, Guardiola

Overkjøring i banespillet

Det var aldri tvil om hvilket lag som åpnet best lørdag kveld på Santiago Bernabéu for de hvitkledde trillet rundt gjestene fra Valladolid med bravur. Drøyt fem minutter ut i kampen kom den første sjansen da vertene hadde angrepet i lang tid, og Isco fant Bale på bakerste stolpe, men ballen fikk en rar stuss og waliseren klarte ikke styre den forbi Masip. Los Blancos fortsatte å dominere banespillet den kommende perioden, og et snaut kvarter ut i oppgjøret så spilte James frem Bale i feltet, hvor waliseren forsøkte seg med utsiden foten, men ballen skrudde feil vei og like utenfor stolpen. Da klokken rundet tjue spilte minutter så kom gjestene noe mer inn i kampen, og Oscar Plano forsøkte lykken fra langt hold, men spilleren med en fortid i Real Madrid sendte kula et par meter over tverrliggeren. Et par minutter senere så var det omsider vertene som var frempå igjen, da Carvajal fant Benzema i boksen med et innlegg, men headingen til franskmannen endte en meter til side for mål. Nestemann frempå var Bale da han trakk seg innover i banen og sendte ballen mot det lengste krysset, men angriperen bommet med noen meter for mye. 

Like før halvtimen forsøkte James lykken på et frispark, men colombianeren sendte ballen en meter over nærmeste kryss. Noen minutter etter timen var passert så kom Kroos frem på siden, og tyskeren fant James i feltet, men midtbanespilleren headet ballen en meter til side for mål. Snaut ti minutter før hvilen vant Marcelo ballen høyt i banen, og Benzema fant etterhvert James i returrommet, hvor colombianeren klemte til, men forsøket snek seg like utenfor. Et minutt senere kom Benzema fremover, og tok seg inn i feltet hvor han avsluttet via Masip til corner. Hjørnesparket ble tatt hurtig, og den endte til slutt opp på motsatt side hos Isco som svingte inn på ny. Der steg Gareth Bale til værs og headet mot mål, men Masip reddet. Noen sekunder senere fikk Bale en ny sjanse da han kom skliende inn i feltet, men igjen holdt Masip. Fire minutter før hvilen steg Casemiro til værs på et hjørnespark, og brassen satte hodet til ballen, men headingen endte en meter over. Det ble ingen flere sjanser på Santiago Bernabéu i den første omgangen, og lagene gikk dermed til hvilen på 0-0, hvor Los Blancos dominerte stort i alle faser annet enn å score mål. 

Vakkert fra Benzema

Drøyt fem minutter ut i den andre omgangen trillet vertene rundt med gjestene, og Isco fant Benzema i feltet med et innlegg, men Benzema klarte ikke å kontrollere headingen på mål. Noen sekunder senere brystet Isco ballen videre til James i feltet, men colombianeren fikk ikke stort ut av muligheten sin. Deretter kombinerte Benzema og Marcelo hvor sistnevnte fant Bale i feltet, men heller ikke han klarte å kontrolle ballen mot mål med hodet. Like før timen dro Bale seg innover i banen, og waliseren klemte til, men Jordi Masip hadde full kontroll på avslutningen. Med tjue minutter igjen å spille hadde Jovic entret banen, og Bale stormet frem langs siden før han fant serberen i feltet, men headingen landet på toppen av tverrliggeren. Et kvarter før full tid angrep gjestene, og Rubio klemte til fra utenfor 16-meteren, men Courtois stod godt plassert og bokset unna. 

Fem minutter senere kom Nacho frem på siden for gjestene, og han sendte inn i boksen mot sine angripere hvor Guardiola sklei frem og sendte ballen utenfor. Burde latt ballen gå videre til sin medspiller Ünal der. Ni minutter før full tid kom omsider den første scoringen, da vertene sendte mange spillere fremover, og Benzema tryllet frem et fantastisk skudd etter å ha vendt 180 grader rundt på 16-meteren før han satte den i hjørnet til 1-0. Med tre minutter igjen å spille så mistet Kroos ballen på om lag 30 meter, og Plano stormet fremover før han slapp perfekt gjennom til Guardiola som enkelt utliknet til 1-1. Meget svakt av Kroos, og samtidig svakt av Carvajal som er langt ute av posisjon. Casemiro fikk sjansen med hodet på overtid, men brassen sendte ballen utenfor og dermed endte det 1-1 på Santiago Bernabéu, etter en første omgang hvor vertene dominerte, og en andre omgang som var noe mer jevn. 

Hva tenker du om kampen mot Valladolid? 

Pmn6