Extra large hakimi
FREMTIDEN: Achraf Hakimi i Madrid-drakta.

Real Madrid i 2024

Hvordan ser fremtiden ut på Santiago Bernabeu?

Real Madrid har denne sesongen, samt forrige sesong, investert tungt i yngre spillere. Spillere som Kubo, Rodrygo, Lunin, Militão, Ødegaard og Vinicius er eksempler på spillere man har store forhåpninger til og som allerede har vist hva de duger til. Jovic og Mendy, som forhåpentligvis får spille mye denne sesongen, er allerede klare for det øverste nivået. Kubo, Lunin og Ødegård er på utlån i Spanske klubber og Rodrygo får forhåpentligvis noen innhopp på førstelaget mens han bryner seg i Castilla. I denne artikkelen går jeg litt mer i dyben på tre spillere som klubben bør beholde og som kan få stor betydning for Madrid i fremtiden.

Jesús Vallejo

Vallejo ble hentet til Madrid før 2017 sesongen og tilbragte to år på førstelaget. Han er nå sendt ut på lån hos Wolverhampton Wanderes i håp om mere spilletid. Vallejo ankom Madrid etter et suksessfult utlån i Eintracht Frankfurt der han spilte 25 kamper og scorte 1 mål. I hans første sesong i Real Madrid bemerket han seg mindre, men spilte en relativt god Champions League semifinale mot Juventus, der Madrid tapte 3-1, men tok seg videre på bortemålsregelen. Vallejo er en spiller med god fysikk og er sterk i boksen. Om Vallejo kan ta sin plass på førstelaget til Madrid gjenstår å se, men forhåpningene er store. Det blir spennende å følge han i Wolverhampton denne sesongen. 

Sergio Reguilón

Reguilón ble vi godt kjent med forrige sesong. Under Solari tok han venstreback-plassen fra Marcelo og fikk vist seg godt frem. Reguilón er god både offensiv og defensiv, samt at han er målfarlig. Reguilón er nå på utlån hos Sevilla og scorte i debuten forrige uke. Foreløpig nyter han tillit i Sevilla og 22-åringen har alle forutsetninger for å utvikle seg sterkt denne sesongen. Sevilla skal også spille Europa Legaue, der Reguilón får bryne seg i Europa. Back-posisjonen hos Real Madrid krever mye løpskraft og offensive ferdigheter, der Marcelo har lagt grunnlaget for hvordan denne posisjonen skal spilles i fremtiden. Både Reguilón og Mendy er gode etterfølgere for Marcelo og de kommer til å gi hverandre god konkurranse på treningsfeltet.

Achraf Hakimi

Det er stille rundt Hakimi for tiden, men ikke for de som følger Borussia Dortmund. Hakimi er bare 20 år, men har allerede flere år på det høyeste nivået. Han er allerede i gang med sin andre sesong i Tyskland og er fast iventar på laget.  Han fikk også et kort VM-opphold for Marokko i fjor. Dortmund skal i år spille Champions Legaue, i tillegg til at de har investert tungt i nye spillere. Blant disse finner vi Thorgan Hazard, nemlig broren til vår egen Eden Hazard. Det er ikke mye man trenger å si om Hakimi, annet at Carvajal virkelig må kjempe for å fortjene plassen sin fra og med neste sesong. PS: Hakimi leverte 3 målgivende mot Atlético Madrid i hans første CL-kamp for Dortmund. Forhåpentligvis gjentar dette seg for Real Madrid i fremtiden.

Så, hvordan ser laget ut i 2024? Dette er mitt utkast:

Vinicius/Asensio                       Rodrygo/Jovic/Mayoral               Ødegaard/de Frutos/Kubo/Brahim

                                                                       Ødegaard/Kubo

                                                       Valverde                         Ceballos

Reguilón/Mendy                     Militão/Varane         Vallejo        Hakimi/Odriozola

                                                                 Lunin/Luca Zidane

Hva tenker dere om denne startoppstillingen og hvilke forventninger har dere til neste generasjon?

Pmn6