Extra large 0 1
SUKSESSHISTORIE: Tiden til Zidane i Real Madrid har vært en skikkelig suksesshistorie.

5-års jubileum for Zidane

24. august 2014 debuterte Zidane som hovedtrener for Castilla. Fem år senere har han tre Champions League-titler som trener.

Real Madrids kamp mot Real Valladolid i går kveld hadde en spesiell betydning for Zinedine Zidane. Sjefen for Los Blancos feiret da nøyaktig fem år siden hans offisielle debut som trener. 

24. august 2014 hadde Zidane for første gang ansvaret for Castilla. Den gangen møtte han og ungguttene Aletico Madrid B i Segunda Division B, og resten er historie. 47-åringens trener-CV består nå av tre Champions League-titler, en La Liga-tittel, tre UEFA Supercuper og to VM for klubblag. 

Nest mest meritterte Real Madrid-trener

Tilbake som trener for Real Madrid etter en pause på ni måneder, skal Zidane prøve å gjenskape suksessen fra forrige periode. Slik som ståa er nå gjør hans ni trofeer han til den nest mest suksessfulle treneren til Real Madrid gjennom klubbens historie. Foran han finner man legendariske Miguel Munoz, som vant 14 trofeer mellom 1960 og 1974. 

På statistikken over hvor høy seiersprosent trenerene i Los Blancos har hatt, finner man Zidane (68,5%) på en fjerdeplass. Her troner Manuel Pellegrini (75%) øverst, og så følger Carlo Ancelotti (74,8%) og Jose Mourinho (71,9%).

Fra Castilla til Champions League-seier

Zidane husker sikkert dagen han tok over Real Madrid veldig godt. Etter ikke å ha imponert nevneverdig som Castilla-trener fikk han jobben med å ta over Real Madrid etter at Rafa Benitez fikk sparken i januar 2016. At det skulle gå så bra som det gikk kom nok som en overraskelse på de fleste. Den sesongen fullførte Zidane med 21 seire, fire uavgjort, bare to tap – og en Champions League-triumf, som skulle vise seg å bare være starten på en enorm periode med europeisk herredømme. 

De siste årene har Real Madrid slitt i La Liga, der Barcelona har dominert. Heller ikke Zidane har hatt enorm suksess i hjemlig liga, men sesongen 2016/2017 ble en skikkelig suksess. Zidane ledet Real Madrid til førsteplass i La Liga, i tillegg til en UEFA Supercup, en VM for klubblag og en andre strake Champions League-tittel. 

Tre strake Champions League-titler

Året etter ble det et hat-trick med kontinentale titler, hvor Real Madrid vant den spanske og europeiske supercupen, VM for klubblag og sin tredje strake Champions League-tittel. I La Liga og Copa del Rey gikk det ikkje like bra, med mange poeng opp til Barcelona på førsteplass og et flaut nederlag for Leganes i Copa del Rey. 

Tilbake til Castilla i 2014, hvor Zidane ledet et lag som tapte 2-1 for Atletico B, og deretter fulgte opp med to ytterligere tap, var det nok ikke mange som så for seg at den tidligere midtbanespilleren ville skrive seg inn i historiebøkene til Real Madrid som trener også. Men de tapene på nivå tre i Spania er glemt, og det er de tre Champions League-titlene man kommer til å huske.

Hva er ditt beste minne med Zidane fra de siste fem årene?

Pmn6