Extra large  degaard action
MÅL: Ødegaard var iskald og ble matchvinner i sin andre kamp for Real Sociedad.

Martin Ødegaard sikret tre poeng på egenhånd med scoring

Martin Ødegaard scoret sitt første mål for La Real og sikret seieren i en tøff bortekamp mot Mallorca

Real Sociedad spilte bra i store deler av den tøffe borte kampen mot Mallorca og Ødegaard var nøkkelen i de periodene bortelaget spilte best. For å toppe en allerede god kamp scoret nordmannen det avgjørende målet i det 82 minutt, dette ga La Real sin første trepoenger denne sesongen. 

Hvis du trengte trøst etter Real Madrids skuffende resultat i går kveld, er det ingen bedre medisin enn å se Martin Ødegaard spille. Etter en svært god debut fra 20-åringen mot Valencia forrige uke, fulgte han opp med nok en god og matchvinner scoring mot et hardt kjempende Mallorca- lag. 

Mallorca var imponerende, spesielt i første omgang. Vi kan ikke forvente at Kubo kan valse seg inn i dette laget, de er et organisert og sterkt defensivt lag med egenskaper for å skade motstanderne sine med kontringsspill. Mallorcas godt sammensatte 4-4-2 gjorde det vanskelig for Real Sociedad å spille ut bakfra slik de ønsket. 

Ødegaard var uten tvil den spilleren som skapte mest for La Real, i første omgang kunne han fått med seg to assist til garderoben. Han er flink til å dra av spillere for å låse opp forsvar som ligger godt og er god til å slippe ballen i riktig tidspunkt. Nordmannens kjemi med Januzaj, og senere Portu, viste seg å være avgjørende for å låse opp Mallorca-forsvaret. 

Mallorca ønsket å slå innlegg og skapte et par farligheter i andre omgang. Alguacil satt inn Isak og Portu for Januzaj og Willian Jose for å endre angrepet og for å prøve å strekke den solide forsvarsfireren til Mallorca. Innhoppet deres var viktig, Isak strakk forsvaret og tvang dem til å legge seg lavere, og Portus gode løp ble funnet av Ødegaard. Ødegaard scoret nesten på et direkte frispark i det 80 minutt, men det skulle kommer mer fra Real Sociedads innleide nordmann.

I det 82 minutt spilte Ødegaard ballen nydelig ut til Portu, deretter fikk han ballen tilbake på 16 meter og med et perfekt mottak var han alene med keeper. Ødegaard er iskald og setter ballen trygt opp i det venstre hjørnet. 

Ødegaard har hittil vist som en av Real Sociedads viktigste spillere. Han har tilpasset seg La Liga fort og hvis han fortsetter denne utviklingen vil han nå langt!

Hva synes du om kampen og Ødegaards prestasjon?

Pmn6