Extra large odegaardcastilla
DRØMMEN: Ødegaard legger ikke skjul på at målet er å vende tilbake til Real Madrid og lykkes der.

Ødegaard med direkteintervju på spansk radio

Martin Ødegaard har fått en god start på livet i Spania, både på og utenfor banen.

Etter å ha scoret sitt første mål for Real Sociedad, er Martin Ødegaard en snakkis i hele Spania. Nordmannen prydet blant annet forsiden til Mundo Deportivo, som gikk for overskriften "GeniØ". Ødegaard imponerte imidlertid ikke bare på banen; Han imponerte også i intervjusonen i etterkant. Der viste nemlig 20-åringen at han for lengst har lært seg spansk, og han hadde ingen problemer med å svare på reporterens spørsmål. 

Les også: Travel september for Real Madrid

Ødegaard gav seg ikke der, for senere på kvelden tok han opp telefonen og deltok på Carrusel Deportivo, som er et radioprogram fra Cadena SER. Her kom det enda tydeligere frem at unggutten snakker spansk mer eller mindre flytende, og hvis han slet med å forstå spørsmålene, så klarte han i hvert fall å skjule det på en glitrende måte.

Snakker du spansk selv, kan du klikke her for å høre intervjuet med Ødegaard. Hvis ikke, kan du lese vår oversettelse:

For et mål, Martin!

(Ler) Ja, det var en flott kontring og et bra mål.

Du trengte vel dette målet for å fjerne presset rundt deg?

Nei, det viktigste var å sikre seieren for laget, for det var en vanskelig kamp. Vi starter sesongen med tre bortekamper, så vi trengte seieren i dag.

Du har lagt ned mye arbeid for å lære deg spansk, og du snakker veldig bra. Selv ønsker vi å lære oss norsk, men det er ikke like lett. Hvordan uttaler du navnet ditt? Odegar? Edegår?

På norsk er det "Ødegår", men du kan godt si Odegar.

Jeg vet ikke om de sender kampene dine direkte i Norge, men her gir vi deg målet ditt i reprise, slik det hørtes ut på vår radiostasjon. *Spiller av lydklippet.* Hva synes du?

(Ler) Veldig bra, helt perfekt.

Har du rukket å bli kjent med din nye by, San Sebastián?

Ja, det er en veldig vakker by. Jeg er veldig fornøyd her.

Vi forstår det sånn at du ønsker å bruke tiden din godt i Real Sociedad, og i fremtiden, ønsker du å triumfere i Madrid?

Ja, det er klart. Det er mitt mål å lykkes der, men nå er jeg i La Real (Real Sociedads kallenavn) og jeg er veldig fornøyd med å være her. Nå ønsker jeg å fokusere på La Real, og så får vi se hvordan det går med Real Madrid. Enn så lenge er jeg fornøyd her.

Du har ikke hastverk med å spille deg inn på Real Madrid?

Nei, jeg er fortsatt ung, og jeg har fortsatt mye tid på å oppnå målene mine.
Pmn6