Extra large champpp
TROFEET: Real Madrid skal prøve å vinne tilbake mesterligatrofeet etter å ha skuffet stort i fjorårets utgave av turneringen.

Klart for årets Champions League-trekning

Real Madrid får i kveld vite motstanderne i gruppespillet i årets utgave av Champions League.

I dag er det endelig duket for midtukens store høydepunkt, nemlig trekning av gruppespillet i Champions League. 32 lag skal fordeles over åtte grupper, og spenningen er alltid stor i forkant av slike trekninger. I fjorårets utgave av verdens gjeveste klubbturnering slet Real Madrid stort, og åttendelsfinaletapet mot Ajax står fortsatt igjen som en av sesongens store skuffelser. Likevel virker optimismen å være tilbake i den spanske hovedstad, og mange håper og tror at Real Madrid kan gjenerobre den europeiske fotballtronen på slutten av denne sesongen. Los Blancos har selvsagt vunnet turneringen fire av de siste seks gangene, og det burde være liten tvil om hvor ambisjonsnivået skal ligge i forkant av årets utgave. 

Les også: Kulthelten: Thomas Gravesen

Trekningen skal finne sted i Monaco klokken 18:00 i kveld. Alle lag som har kvalifisert seg til turneringen har blitt delt inn i fire forskjellige "potter", som rangerer de forskjellige klubbene ut ifra plassering i forrige sesongs hjemlige serier. Det vil si at pott 1 består av seriemesterne og de regjerende mesterne i Champions League og Europa League. Real Madrid hører til i pott 2, som selvsagt kan føre til at de helhvite fra Madrid kan få en gigantmotstander allerede i gruppespillet. Trekningen kan du se på TV2 Sport 1 eller Viasat 4. 

Alle pottene:

Pott 1: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, PSG og Zenit.
Pott 2: Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar, Tottenham, Ajax og Benfica.
Pott 3: Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, FC Red Bull Salzburg, Olympiacos, Club Brugge, Valencia, Inter Milan og Dinamo Zagreb.
Pott 4: Lokomotiv Moskva, Genk, Galatasaray, Leipzig, Slavia Praha, Crvena Zvezda, Atalanta og Lille.

Real Madrid kan ikke bli trukket i samme gruppe som et lag fra samme nasjon. Det vil si at verken Barcelona eller Valencia kan havne i samme gruppe som Real Madrid i gruppespillet. Dette gjelder selvsagt også byrivalen Atlético Madrid, som i tillegg er i samme pott som Los Blancos. 

Vi i Peña Madridista Noruega skal også ha en livesending i anledning trekningen. Følg oss på sosiale medier for å få mer informasjon om dette i løpet av dagen. 

Pmn6