Extra large rau l 16.7.2019
SJEFEN: Raúl er en av de største spillerne i Real Madrids historie og er nå avgjørende for utviklingen til Castilla.

Åpningsukene vil være avgjørende

Raúl fikk en tøff start på sin profesjonelle trenerkarriere på søndag, hvordan spillerne og han reagerer vil være avgjørende for denne sesongen.

Det finnes nok mange Real Madrid-fans som undervurderer hvor vanskelig og tøft det er å trene eller være spiller på Castilla. Hver sommer er det store utskiftninger blant spillere, de beste spillerne drar videre og erstattet stort sett med ungdomsspillere. Lederen må da utfylle visjonen til Real Madrid, nemlig utvikle unge spillere på riktig måte og forsøke å kjempe i toppen av divisjonen. Noen ganger får Castilla-manageren mange gode og talentfulle spillere som kan rykke opp, men mesteparten av tiden blir sesongen et tøft maraton. Det tar tid å få spillet til å sitte når man mister 10 spillere og 10 nye kommer inn.

På søndag fikk Raùl en smak på utfordringen som står overfor han. Akkurat da skuffelsen over spillerens dårlige prestasjoner i serieåpningen hadde begynt å synke inn, fikk den unge manageren mer dårlige nyheter. Kubo dro til Mallorca, japaneren er nok ikke den siste talentfulle spilleren Raùl vil miste før overgangsvinduet stenger. 

Selv om Rodrygo ikke blir utlånt, er det store sjanser for at han vil tilbringe mye tid med førstelaget denne sesongen, som uunngåelig vil utelukke ham fra en rekke Castilla-kamper. Med Keylor Navas på vei vekk fra klubben, er Diego Altube en annen spiller Raúl må leve uten. Altube er Castillas beste målvakt og vil være et stort tap, men dette skjer kun om førstelaget ikke får inn en annen backup-keeper. Når troppen til Castilla er såpass talentfull er det alltid fare for å miste spillere og det kan gi Raúl hodepine til tider. 

Slike problemer er også problematiske for mer etablerte trenere, kanskje er det en av grunnene til at veteraner som Manolo Diaz foretrekker å være på et styrenivå i stedet for å være manager. Det kan være svært problematisk for en ung trener som Raúl som forventes å tilpasse sin egen ledelse visjon, for å takle utfordringene at hans beste spillere ikke er tilgjengelige til kampdag.

Raúl hadde luksusen å velge akkurat de spillerne han ønsket når han trente Juvenil B, og selv om et tøft kampprogram krevde rotasjoner, hadde Juvenil B kvaliteten til å slå alle lag. Den unge manageren har en stor utfordring foran seg og har tatt et stort hopp når det gjelder nivået han er manager på. 

Til tross for alle disse utfordringene og mulige frustrasjonene for både manageren og fansen, kan det å trene Castilla være en utfordring med fordeler. Til tross for sin begrensede innflytelse på Kubos karriere, vil Raúl med rette føle en viss følelse av stolthet om Kubo får sitt gjennombrudd denne sesongen på utlån hos Mallorca og vil føle det enda mer hvis en spiller som Rodrygo imponerer nok til å få en seniorlagsdebut. 

Castilla kan også være en givende vei å gå personlig. Gjennom sin historie og uavhengig divisjon har ungdomslaget alltid produsert noe, enten det er legendariske spillere eller managere. Som Raúl vil vite fra sin aktive dager som spiller, er sjansen for å bli noe stort mulig om man starter hos Castilla. Starten som manager for Castilla har gitt oss tegn om hva han ønsker å gjøre med laget. Utfordringen hans vil være å fortsette å bygge på dette selv når de møter motstand og tilbakeslag. 

Åpningsukene til Rauls Castilla-trenerkarriere vil være de vanskeligste i hans trenerkarriere hittil, men hvis han lykkes med dette på en god måte og finner en god måte å personligjgøre dette laget, har Castilla gode muligheter til å kjempe i toppen denne sesongen. 

Tror du Castilla vil kjempe i toppen denne sesongen?

Pmn6