Extra large satellite  8
ZINEDINE ZIDANE: Vår tidligere franske midtbaneelegant og nåværende trener kan si seg meget fornøyd med trekningen.

Champions League: Dette er lagene vi møter i årets gruppespill

Trekningen kunne vært gått så uendelig mye dårligere, Zinedine Zidanes menn snek seg unna samtlige av de antatt beste lagene fra hvert seedingnivå.

Real Madrid kan si seg relativt fornøyde med årets gruppe, hvor laget vil få muligheten til å måle krefter mot topp europeisk motstand i Paris Saint-Germain og samtidig få fantastiske rammer rundt bortekampene i Belgia og Tyrkia. På papiret har Galatasaray hatt bedre årganger og Club Brugge skal i utgangspunktet være et lag som  har størst sjans til å hevde seg i Europa League, samtidig som det ulmer noe i PSG rundt deres store stjerne Neymar. Med tanke på Real Madrids nåværende situasjon, så er dette alt i alt en perfekt gruppe trekning per dags dato. Både en fin mulighet til å spille på seg etterlengtet selvtillit, samtidig som det vil komme tøffe kamper og potensielle heksegryter, spesielt i Brugge og Istanbul. 

Club Brugge 

Laget holder til i Belgia, nærmere bestemt Brugge eller Bruges på engelsk. Byen er etter norske standarder stor med sine ca 120 000 innbyggere. Brugge er lokalisert ikke veldig langt fra kysten, svært nært grensen til nabolandet Nederland. For den reiseglade leser er det verdt å nevne at byen er en kjapp togtur unna Brussel og Lille, og kun en drøy tre timers togtur fra Amsterdam. I så måte kan dette kanskje være en potensiell midtuke tur med Real Madrid kamp i Belgia, samtidig som det kan være mulighet å se andre Champions League kamper med både OSC Lille og Ajax. 

Club Brugge er Belgias nest største fotballklubb, og laget har vunnet den belgiske serien hele 15 ganger og har 22 andreplasser. De har også spilt 18 cupfinaler, hvor de har gått seirene i 11 av de. Lagets beste plassering i Champions League sammenheng er finalen laget nådde i 1977/1978- sesongen, den gang het konseptet serievinnercupen. 

Stadion: Jan Breydel Stadium (tilskuerkapasitet: 29 062) 

Tre tidligere spillere: Bengt Sæternes, Ivan Perišić, Carlos Bacca 

Nøkkelspillere:

Simon Mignolet - Keeper. 31 år. 1 kamp for Club Brugge. Tidligere klubber: Sunderland, Liverpool. 21 landskamper for Belgia.

Hans Vanaken - offensiv midtbanespiller. 26 år. 197 kamper / 53 mål for Club Brugge. Tidligere klubber: Lokeren. 2 landskamper for Belgia 

Ruud Vormer - Sentral midtbanespiller. 31 år. 134 kamper /26 mål for Club Brugge. Tidligere klubber: Feyenoord, Roda og AZ. 4 landskamper for Nederland. 

Tabelltips: 3. plass og Europa League 

Galatasaray S.K

Tyrkias stolthet kvalifiserte seg i år som i fjor til årets gruppespill etter sitt andre strake ligagull, sist sesongs ligagull ble av det dramatiske slaget og de rødgule måtte snu alle kluter til i en heidundrende snuoperasjon. Laget er lokalisert i Tyrkias største by Istanbul, byen har ca 15 millioner innbyggere og har gjennom tidens løp vært et krysspunkt for hvor øst og vest har møttes. Galatasaray kommer fra den europeiske siden av Bosprusstredet, som deler byen i to. 

Galatasaray er i Tyrkia på mange måter det Real Madrid er for Spania, laget er stort sett på hele landets lepper på både godt og vondt i det særdeles fotballgale landet. Løvene fra Istanbul har vunnet den tyrkiske ligaen hele 22 ganger, samtidig som de har vunnet den cupen ved 18 anledninger. Laget beste plassering i europeisk sammenheng må sies å være deres seier i Europa League i 1999/2000-sesongen, den gangen konseptet hetet UEFA Cup. Den norske landslagspilleren Martin Linnes spiller regelmessig for laget, og har gjort det noen sesonger allerede. 

Stadion:Türk Telekom Stadium(kapasitet:52 223) 

Tre tidligere spillere: Gheorghe Hagi, Mário Jardel, Wesley Sneijder

Nøkkelspillere: 

Fernando Muslera - Keeper. 33 år. 327 kamper / 1(!) mål for Galatasaray. Tidligere klubber: S.S Lazio og Nacional. 112 landskamper for Uruguay. 

Jean Michaël Seri  - Sentral midtbanespiller. 28 år. 2 kamper / 0 mål for Galatasaray. Tidligere klubber: Fulham og OSG Nice. 28 landskamper for Elfenbenkysten. 

Steven Nzonzi - Sentral midtbanespiller. 30 år.  0 kamper for Galatasaray. Tidligere klubber: AS Roma, Sevilla og Stoke. 14 landskamper for Frankrike. 

Tabelltips: 4. plass 

Paris Saint-Germain 

Som seg hør å bør i en gruppe som inneholder verdensmetropoler som Madrid og Istanbul, så er selvsagt Paris også representert. Paris Saint-Germain kvalifiserte seg som fransk seriemester til turneringen, og er i den anledningen gruppens førsteseedete lag. PSG er på tross av plasseringen i gruppen, det laget som har desidert kortest historie. Laget ble stiftet så tidlig som i 1970. Det siste tiåret har klubben vært under en heftig renovering utført av et arabisk sjeikevelde, og klubben har den siste tiden hatt ubegrensete resurser til spillerkjøp og sportslig utvikling. 

På tross av budsjetter på høyde med enkelte verdensstater, så har klubben fra den franske hovedstad på langt nær vært noe lag å regnet med når de store europeiske kanonene har gjort opp om det gjeveste trofeet. I ligaen har det derimot gått langt bedre, og klubben har med få unntak vunnet serien etter at araberne overtok styringen. PSG har vunnet den franske serien hele åtte ganger, og seks av titlene er vunnet siden 2012, samtidig har de vunnet den franske cupen ved hele 12 anledninger. Lagets beste plassering i europeisk sammenheng er seieren i Europa League( tidligere Cupvinnercup) i 1995/1996- sesongen.  

Stadion: Parc des Princes (kapasitet: 50 370) 

Tre tidligere spillere: George Weah, Ronaldinho, Pauleta 

Nøkkelspillere: 

Marco Verratti - Sentral midtbanespiller. 26 år. 277 kamper/ 9 mål for PSG. Tidligere klubber: Pescara. 33 landskamper for Italia. 

Kylian Mbappé - Angriper. 20 år. 90 kamper / 62 mål for PSG. Tidligere klubber: A.S Monaco. 33 landskamper for Frankrike. 

Thiago Silva - Midtstopper. 34 år. 284 kamper / 16 mål for PSG. Tidligere klubber: A.C Milan, Fluminense, FC Porto. 85 landskamper for Brasil. 

Tabelltips: 1. plass 


Hvordan tror du gruppespillet ender? 

Pmn6