Extra large juvenil pic
JUVENIL: Det er klart for en spennende sesong for de talentfulle ungdomslagene til Real Madrid

Sesongstart for Juvenil lagene

I denne artikkelen vil vi se på Juvenil A og Juvenil B sin pre-season, endringene som er gjort i sommer og deres kommende kamper.

I løpet av de ti siste årene har Real Madrids ungdomsakademi blitt mer viktig for den langsiktige suksessen til førstelaget. Klubben har blitt flinkere å se i egne rekker på jakt etter nye spillere. Dette er viktig i et fotballunivers som består av latterlige lønninger og kolossale overgangssummer. 

Real Madrid har et godt ungdomsakademi som får relativt lite dekning i mediene. I denne reportasjen vil jeg se på hvordan Juvenil A og B avsluttet forrige sesong, hva som har endret seg i sommer og hva de kan forvente den kommende sesongen. La oss komme i gang. 

Juvenil A

Dani Poyatos går inn i sin tredje sesong som Juvenil A-manager, noen er kanskje litt overrasket at han ikke ble mer vurdert til Castilla-jobben.

Selv om spanjolen ikke har klart å få inn sølvtøy til troféskapet, har han holdt laget svært konkurransedyktig etter avgangen til manageren som vant seriegull 16/17 sesongen. Juvenil A avsluttet på andreplass bak Atletico Madrid i gruppe fem i Division de Honor forrige sesong og kvalifiserte seg til Copa de Campeones og Copa del Rey ved å være blant de beste andreplasserte lagene i de syv avdelingene. Laget ble slått ut av Sevilla i første runde av Copa de Campeones, men leverte bedre prestasjoner i Copa del Rey og kom seg helt til semifinalen. Barcelona ble slått underveis før det ble tap mot vinneren av turneringen i semifinalen, nemlig Villarreal. I Uefa Youth League ble Juvenil A slått ut av Hoffenheim i kvartfinalen. 

Juvenil A opplever det alle ungdomslag gjør hver sommer, mange nye ansikter inn og ut av troppen. Mange av de beste spillerne fra forrige sesong har blitt forfremmet til Castilla, men det er heldigvis også en positiv ting. Det er få ting en Real Madrid-supporter liker bedre enn en spiller som går gradene i ungdomslagene før han slår i gjennom på førstelaget. Miguel Gutiérrez er den eneste gjenværende spilleren fra forrige sesongs forsvarsrekke, flere forsvarsspillere har blitt forfremmet fra Juvenil B for å erstatte tapene av Juvenil A forsvarere. Sergio Santos er spilleren fra Juvenil B det snakket mest om, han imponerte i forskjellige posisjoner både på midtbanen og i forsvaret forrige sesong. 

Klubben har hentet inn forsvarer, Pablo Ramón fra Mallorca, og keeperen, Juanpe fra Atlético Pinto for å fylle tomrommene. Endringene fortsetter på midtbanen da Mohamed Aiman (Moha) og Álvaro Martin er de eneste igjen fra forrige sesong. Nok en gang har tomrommene i stor grad blitt fylt av unggutter fra Juvenil B, de fleste gleder seg til å se Theo Zidane som er forfremmet til Juvenil A.

Juvenil A har deltatt i tre konkurranser før sesongen, Torneo Basilea, Torneo Zagreb og Memorial Maolo Arnoya, som de vant. Laget sparker i gang sesongen neste helg mot Burgos U19, det forventes at laget skal utfordre for tittelen og kvalifisere seg til Copa del Rey. 

Som et av de 32 lagene som har et seniorlag i Champions League, er Juvenil A sin gruppe nøyaktig denne samme som førstelaget sin og det forventes at laget tar seg videre fra gruppespillet. 

Juvenil B

Juvenil B avsluttet forrige sesong som Liga Nacional-mestere nok en gang, takket været innsatsen fra Alvaro Benito og Raúl Gonzalez. Laget var ubeseiret fram til et 2-1 nederlag borte mot Getafe B i den nest siste runden, noe som betydde at Rauls lag måtte nøye seg med en 11 poengs luke ned til andreplassen i ligaen. 

Ny sommer og ny sesong betyr endringer for ungdomslaget, med manager Raúl som har blitt forfremmet som Castilla-trener. For å erstatte han har klubben promotert Manu Fernandez fra Juvenil C. Dette er et fortjent steg opp for Manu Fernandez som trente et overlegent Juvenil C forrige sesong. Laget vant sin divisjon med 80 poeng, 124 scorede mål og slapp inn kun 25 mål. 

Tilsvarende spektakulære resultater vil bli forventet av spanjolen på Juvenil B med ungdomslaget på jakt etter sin 11 Liga Nacional-tittel på rad. Som allerede nevnt, har store deler av Rauls ligavinnende lag blitt forfremmet før den kommende sesongen. Álvaro Carilla og Rafael Martin er de eneste forsvarspillerne fra forrige sesong, alle andre har fulgt Fernandez fra Juvenil C.

Midtbanen har noen flere kjente fjes sammen med seks nykommere, alle fra Juvenil C. Disse er Adrian Esteban, Mario Jimenez, Miguel Romera, Fernado Rodriguez, Pau Russo, Jesus Martin og Oscar Aranda, de vil spille bak den promoterte trioen på topp. 

Sesongen til Juvenil B starter denne helgen på bortebane mot Getafe B. Til tross for alle endringene, er laget tippet høyt oppe på tabellen denne sesongen, og med mindre Altetico Madrid B skaper problemer, forventes de å være komfortable tittelfavoritter.

Hva tenker du om de talentfulle Juvenil lagene?

Pmn6