Extra large luka modric 11.8.2019
LUKA MODRIC: Kroaten er tilbake etter suspensjonen han pådro seg i seriepremieren i Vigo, han får en viktig jobb på søndag.

Før kampen: Villarreal (B)

Denne helgen byttes travle og folksomme gater i den spanske hovedstaden ut for det som nesten er å regne som landsby i spansk målestokk , når turen for Galácticos går til Villarreal og et møte med den gule ubåten i forstaden til Castellón de la Plana.

Villarreal - Real Madrid 
Estadio de la Cerámica, Vila-Real
Søndag 1. oktober, kl. 21:00 
La Liga Santander runde 3 
Strive Sport 

Real Madrid har kommet brukbart i gang denne sesongen, på tross av mye skader og en noe trøblete oppkjøring. Selv om det bare ble med ett stusselig poeng hjemme mot Real Valladolid forrige helg, var spillet tidvis svært bra, og president Ronaldos gutter må sies å ha vært heldige som røvet med seg poeng fra hovedstaden. Lagets første bortekamp for sesongen i Vigo var av det gjennomførte slaget, hvor de helhvite vant overbevisende 1-3.  Det er med andre ord lov å håpe på en gjentakelse, all den tid det virker som Zinedine Zidanes utvalgte for øyeblikket virker langt mer komfortable på bortebane. Noe som kanskje har en sammenheng med de enorme forventningene som henger over laget før en hjemmekamp på mektige Santiago Bernabéu.

Skadeskutt tropp 

Når man ser på de siste ukers brede ansamling av skader, så skulle man nesten trodd det var april og ikke september. Om den etterhvert lange listen med skader har en sammenheng med en for hard treningsbelastning inn mot sesongen, eller om det bare er tilfeldigheter, vites ikke. Kanskje har det en sammenheng med vår tidligere fysiske trener Antonio Pintus avgang å gjøre, italieneren vendte tilbake til hjemlandet for å tjenestegjøre for Inter tidligere denne sommeren.

Den spanske talismanen Isco er den siste nyervervelsen på skadelisten, hvor han for øyeblikket har godt selskap i Marco Asensio, Rodrygo, Eden Hazard, Brahim Díaz og James Rodríguez. Plutselig var det ikke mange offensive alternativer å velge inn mot bataljen mot Villarreal. Tidligere denne sommeren har også de nye signeringene Luka Jović og Ferland Mendy fått brudd i sine sesongoppkjøringen og første måneder i klubben. Alt i alt har klubben allerede denne sesongen hatt hele 10 spillere på skadelisten i løpet av sommeren, noe som må sies å være problematisk i en såpass tidlig fase av et nytt lag.  Dette har nok utvilsomt gitt Zidane en hel del tankekors, og kanskje stikker problemet langt dypere enn at det bare er tilfeldigheter ute å går. Den franske treneren må utvilsomt telle opp etter endt sesong, kanskje er det ikke verre enn at et nytt treningsprogram har vært uvant for spillergruppen. Gareth Bale som er kronisk skadeplaget og i aller høyeste grad kler betegnelsen kjeks som brukes på fotballspråket, har enn så lenge hatt en noe overraskende plettfri oppkjøring i form av skader. 

Det taktiske aspektet: Boksåpnere og drapsinstinkt savnes 

Det blir utvilsomt spennende å se hvordan trener Zidane velger å disponere troppen i det som i utgangspunktet er en vanskelig bortekamp mot Villarreal på svært intime la Cerámica. I lagets første to tellende kamper, har franskmannen vekslet mellom 4-4-2, 4-2-3-1 og den mer vante 4-3-3-formasjonen. I lagets siste treningskamper ble det drillet trebackslinje med en femmer på midtbanen og offensive vingbacker som raste opp å ned flankene. Den taktiske fleksibiliteten har så langt vært med blandet hell, men laget har tidvis vist at de behersker å spille flere ulike formasjoner. Nå er formasjoner i utgangspunktet bare tall, og det viktigste er i hovedsak hvordan laget fremstår. 

I første omgang mot Real Valladolid spilte laget svært god possession-orientert fotball, spesielt boksåpnerne Isco og James var instrumental for flyten i spillet og laget kom til mange sjanser. Hovedproblemet i første omgangen var lagets manglende drapsinstinkt foran mål, og det begynner etterhvert å bli tydelig at laget savner en noe mer naturlig målscorer. Den serbiske naturkraften Jović kom inn i andre omgang, og viste seg tidlig frem med prov på god posisjoneringsevne, bra spenst og et vakkert hodestøt. Dessverre for den unge spissen, så gikk headingen denne gangen i metallverket. Etter serberens innhopp, la trener Zidane om til en mer innleggsbasert 4-4-2-formasjon, med Bale og Vinícius på vingene. Det taktiske grepet gjorde at angrepskvaliteten falt drastisk, noe som igjen førte til at Jović ble mer usynlig videre utover i kampen. 

Søndagskveld er Zidane pent nødt å klare seg uten James og Isco, noe som i utgangspunktet kan by problemer. Spesielt med tanke på at sommerens storkjøp, Eden Hazard, enda er utilgjengelig på grunn av en muskelskade. Konsekvensen av disse tre faktorene blir at laget vil mangle en skapende kraft offensivt, som kan finne åpninger vanlige dødelige ikke har forutsetninger for å se. Heldigvis for Real Madrid, så er Villarreal i utgangspunktet et spillende lag. De liker å ha mye ball, og det spesielt på foran eget hjemmepublikum, noe som kan gi Zidane muligheten til å spille kontringsfotball. Dette skal passe de spillerne vi har til rådighet godt. Kanskje kan dette være den første tellende kampen denne sesongen, vi får se den mye omtalte trebackslinjen til Zidane i funksjon. Dette kan også være en fin mulighet for Jović til å gjøre sin debut fra start, gjerne i tospann med Karim Benzema som en mer skapende og dyptliggende spiss. 

Den gule ubåten 

Villarreal har de siste årene skuffet stort, utifra forventingene folk flest har hatt til laget. Den gule ubåten har de siste 15-16 årene prestert over alle forventinger, og har nesten satt sin mer kjente nabo Valencia tildels i skyggen det siste halvannet tiåret. Noe som utifra budsjett, befolkningsgrunnlag og historie er rent naturstridig, all den tid Valencia skal være regionens ledende lag.  Starten på sesongen for de helgule fra forstaden har enn så lenge vært trøblete, hvor laget tapte 2-1 borte for sin andre nabo i Levante. I sesongpremieren mot Granada tok de del i en målorgie uten like, kampen mot laget fra Andalucia endte hele 4-4. 

Det har vært en hel del utskiftninger på La Cerámica denne sommeren, og det har vært tydelig at den sportslige ledelsen til Villarreal har hatt en skikkelig ryddesjau. Ut har kjente navn som Roberto Soriano, Nicola Sansone, Victor Ruiz, Rúben Semedo, Álvaro González og Javi Fuego, spillere som i hovedsak ikke har levert varene eller har gjort sitt for klubben. Det desidert værste tapet klubben har lidd denne sommeren er utvilsomt Pablo Fornals, som signerte for Manuel Pellegrinis West Ham tidligere denne sommeren. Inn har Villarreal gjort det som kan se ut som en rekke kloke signeringer, og forsvaret er blitt styrket med rutinerte Raúl Albiol og Alberto Moreno. 

Villarreal trener Javier Calleja rår over en tropp som inneholder flere rutinerte spillere, supplert på med en del spennende unge talenter med høyt pågangsmot. Laget besitter en god sentrallinje med rutinerte spillere som Sergio Asenjo, Raúl Albiol, Vicente Iborra, Santi Cazorla og Carlos Bacca. I tillegg har laget uromomenter som kan bryte opp det etablerte mønstret i Samuel Chukwueze og Karl Toko Ekambi. 

Se opp for: Samuel Chukwueze

Tidligere innbyrdes oppgjør 

Villarreal er langt fra det som kan anses å være en rutinert La Liga traver, selvom laget har befestet seg som et lag å regne med de siste 15 årene. Et moment som fører til at lagene kun har møttes ved 27 anledninger i Spanias øverste divisjon, i tillegg til en del oppgjør i Copa del Rey.

Total statistikk:

  • Kamper spilt: 27 
  • Real Madrid seire: 14
  • Uavgjorte kamper: 9 
  • Villarreal seire: 4
  • Real Madrid mål per kamp: 2.1 
  • Villarreal mål per kamp: 1.1 

Real Madrid har bare vunnet 1 kamp av de siste 8 bortekampene mot Villarreal, hvor de fleste har kulminert i et uavgjortresultat. Hele seks av de siste åtte oppgjørene på la Cerámica har endt med poengdeling, nyere historie viser at dette er en langt fra lett bortetur og det er egentlig kliss likt lagene i mellom. I de siste tre oppgjørene på la Cerámica har det blitt scoret over fire mål totalt i kampen. 

Potensiell startoppstilling

                                                  Courtois 

                       Militão            Ramos       Varane 

Bale            Modric             Casemiro        Kroos         Marcelo 

                                                   Benzema 

                                                      Jović

Hvordan tror du kampen ender? 

Pmn6