Extra large eder milita o 11.8.2019
LOVENDE: Eder Militao er en av flere signeringer Real Madrid har gjort for fremtiden denne sommeren.

På tide å gjøre endringer?

Flere supportere mener at det er på tide at Zinedine Zidane begynner å gjøre endringer i startelleveren.

Real Madrid har brukt over 300 millioner euro denne sommeren, men likevel har det ikke vært noen nye fjes å se i startelleveren i de to første kampene denne sesongen. Det eneste unntaket er James Rodriguez, men han er bare tilbake fra lån og regnes sånn sett ikke som en ny signering. Eden Hazard og Rodrygo Goes er ute med skader, mens Luka Jovic, Ferland Mendy og Eder Militao enda ikke har fått sjansen til å vise hva de er gode for fra start. Sesongen har nettopp startet, men utålmodigheten har allerede begynt å spre seg.

Luka Jovic slet litt med skade i pre-season, men har vært tilgjengelig i flere uker nå. Serberen har fått to innhopp på totalt 31 minutter på de to første kampene, og sist helg mot Real Valladolid traff headingen hans tverrliggeren. Supporterne ønsker endringer, men i det systemet Zidane bruker nå er det vanskelig å sette Luka Jovic inn for en Karim Benzema som fortsetter å prestere og som har to scoringer og en målgivende pasning på de to første kampene denne sesongen. Spissen må nok finne seg i og på ny starte på benken i morgen mot Villarreal, men dersom han kan gjøre gode innhopp vil det nok øke hans muligheter for spill utover i sesongen. Håpet for den serbiske spissen er nok at Zidane gjør noen justeringer i morgen som vil legge til rette at han kan bruke to spisser fra start.

Ferland Mendy har ikke spilt et eneste minutt i LaLiga denne sesongen, men det skyldes en skade han pådro seg i pre-season som tok tre-fire uker å bli kvitt. Venstrebacken var tilgjengelig for uttak mot Real Valladolid, men ble ikke inkludert i troppen og det sies at grunnen er at han hadde vært tilbake i trening i litt for kort tid til å bli tatt ut. Det sitter nok fryktelig langt inne for Zidane å benke Marcelo, men Mendy blir nok å finne i troppen til morgendagens kamp. Til tross for det må han nok vente enda litt lenger før han får starte en kamp, kjenner vi Zinedine Zidane rett.

Raphaël Varane og Sergio Ramos er den faste midtstopper-duoen i Real Madrid, men i Eder Militao har man en fantastisk stopper som kommer til å ta steg de neste årene. 21-åringen har vært på benken i begge kampene denne sesongen, men imponerte stort i pre-season og viste hvorfor Real Madrid punget ut 50 millioner euro for å hente han fra Porto. Hans håp for å starte kamper blir nok primært hvis det skulle oppstå skader eller suspensjoner, men Zidane er imponert over han og det er godt mulig han får drypp av spilletid her og der i ligaen og ikke minst i Cupen. Denne signeringen har skjøvet Nacho ned til fjerdevalg på stopperplassen, men det skal godt gjøres for at Militao blir å finne som fast stopper allerede denne sesongen.

Eden Hazard og Rodrygo Goes har vært ute med skader i en god stund nå, men hadde de vært tilgjengelig hadde Hazard gått rett inn i laget mens sistnevnte ville slitt med å få spilletid. Supporterne ønsker seg endringer, men det ser vanskelig ut. Undertegnede er enig i at disse spillerne må få flere sjanser utover i sesongen, men fra Zidanes ståsted kan man forstå hvorfor han foretrekker den eldre garde. Karim Benzema presterer meget godt, og kan ikke bli satt ut av laget for Luka Jovic. Zidane elsker Marcelo og det sitter nok langt inne å ta fra han backplassen, mens Varane og Ramos fremdeles er det ubestridte valget på de to stopperposisjonene. Spilletiden til de nye spillerne vil nok komme utover i sesongen, men enn så lenge må man smøre seg med tålmodighet.

Pmn6