Extra large zinedine zidane 29.7.2019
TØFFE TIDER: Zinedine Zidane kommer til å få det tøft i september, for september kan vise seg å være en avgjørende måned.

Avgjørende måned

Kan sesongen 2019/20 falle og stå på hvordan Real Madrid presterer i september?

Kalenderen viser i dag 1. september i kveld venter en vanskelig bortekamp mot Villarreal. Overgangsvinduet stenger i morgen, og Real Madrid ser ut til å være ferdige for sommeren, og man kan dermed rette det fulle fokuset mot det sportslige fra nå av. Kveldens kamp mot Villarreal er bare en av flere svært tøffe kamper Real Madrid må forberede seg på i september. Den harde realiteten kan altså være at sesongen til Real Madrid kan stå og falle på hvordan Real Madrid presterer i september. Med tanke på at Barcleona har skuffet i sesongstarten og står kun med en seier på tre kamper så er det ekstra viktig at Real Madrid leverer varene i en ekstremt viktig september-måned.

Det hele sparkes i gang i kveld, når Real Madrid gjester Estadio de la Cerámica for å besøke Villarreal. Dette er et stadion hvor Real Madrid har slitt i det siste, og de to siste gangene Los Blancos har gjestet den gule ubåten har det endt i poengdeling. På de siste fem kampene har Los Blancos vunnet kun to ganger på Estadio de la Cerámica, og forrige gang de vant var våren 2017 i en 2-3-thriller i jakten på LaLiga-gull. Etter landslagspausen kommer Levante til Estadio Santiago Bernabéu, en kamp som på papiret skal være grei for Zinedine Zidanes mannskap. Den bitre sannheten er dog at Real Madrid ikke har slått Valencia-laget på hjemmebane siden høsten 2015. Forrige sesong var Levante et av flere lag som klarte å krige med seg tre poeng fra Estadio Santiago Bernabéu, og sesongen før dette så endte det i poengdeling i den spanske hovedstaden. 

Fire dager etter kampen mot Levante setter Real Madrid kursen mot Paris for å møte Paris Saint-Germain i Champions League. Det er verdt å påpeke at denne kampen mest sannsynlig vil foregå uten verken Kylian Mbappé eller Edinson Cavani, men det sier seg selv at Parc des Princes og Champions League er en svært vanskelig oppgave for Los Blancos. Den påfølgende helgen må Los Blancos reise til Ramón Sánchez Pizjuán for å møte Julen Lopeteguis Sevilla. Real Madrid har ikke vunnet her siden mai 2015 og de tre siste gangene hovedstadslaget har satt kursen for Sevilla har de måttet reise hjem tomhendte. Noen dager senere kommer Osasuna til den spanske hovedstaden, ettersom Real Madrid ikke har tapt hjemme mot Osasuna siden 2004 så vil dette forhåpentligvis være en mulighet for Zinedine Zidane til å rotere litt på laget i forkant av kampen som kommer helgen etter dette...

Lørdag 28. september er det duket for en av sesongens største kamper i Madrid. Atlético Madrid tar imot Real Madrid og El Derbi Madrileño skal spilles i den spanske hovedstaden. Det sier seg selv at dette er en av de aller, aller vanskeligste kampene i løpet av sesongen. Til tross for at Real Madrid har hatt kontroll på Atlético Madrid i Champions League, så har lillebroren skapt skikkelig hodebry for Los Blancos i LaLiga. De siste sesongene har Real Madrid slitt stort mot Atlético Madrid i LaLiga, men dog spesielt på Santiago Bernabéu hvor Zinedine Zidanes mannskap ikke har vunnet siden 2012. Real Madrid vant på Wanda Metropolitano i februar, men en bortetur til Atlético Madrid vil alltid være blant sesongens vanskeligste kamper.

Konklusjonen er at det er en svært tøff måned som venter Real Madrid. Dersom kampene går veien for Zinedine Zidanes mannskap så kan en stor del av jobben være gjort med tanke på en god sesong, vanskelige bortekamper vil da være unnagjort allerede før 1. oktober. Det vil derfor vært utrolig viktig at Real Madrid ikke gjør det de har hatt for vane å gjøre de siste sesongene, svikte i høst-kampene for å måtte jakte for å rette opp dette på våren. En enormt tøff måned venter, og det begynner 21:00 i kveld!

Hvordan tror du ståa er 1. oktober?

Pmn6