Extra large jovic
KJØPEFEST: Luka Jovic er en av flere spillere som ble hentet til den spanske hovedstaden i sommer.

Oppsummering av overgangsvinduet

Real Madrid har vært aktive og gjort mye bra i sommer, men ikke alt har gått som man håpet på.

Real Madrid har brukt over 300 millioner euro i sommer, og viste tidlig signaler om at de mente alvor denne sommeren. Klubben har hentet inn flere spillere som blir veldig bra for klubben både kortsiktig og langsiktig, men det er ikke alt som har gått helt på skinner. I denne artikkelen gjengir vi det MARCA mener er de syv negative sidene ved det Real Madrid har gjort i sommervinduet.

1. Ingen revolusjon

Det var ventet at Real Madrid ville gjøre store endringer i elleveren, og Zinedine Zidane ønsket det, men det har ikke skjedd. Store deler av troppen er det samme, og kun en av de nye signeringene er en storstjerne som går rett inn i laget.

2. Kostbare endringer for å styrke bredden i laget

Det er ingen tvil om at Real Madrid hadde et behov for å forsterke troppen, og de har brukt over 300 millioner euro på kostbare endringer bare for å styrke bredden i laget. Man kan stille spørsmålstegn over kvaliteten på de nye spillerne, og om pengene er brukt på riktig måte. Det positive er dog at disse vil bidra med mye på lang sikt.

3. Tvilsomme avgjørelser

Florentino Pérez og Zinedine Zidane hadde spillere som Marcos Llorente, Sergio Reguilón og Dani Ceballos, men sendte de alle ut av klubben. Man hadde trengt disse spillerne, og i tillegg kunne klubben også hentet Mario Hermoso og Pablo Sarabia for en billig penge.

4. Treneren fikk ikke sitt førstevalg

Er det en spiller Zinedine Zidane virkelig ønsket seg i sommer, var det Paul Pogba. Han ønsket å bygge laget rundt den franske midtbanespilleren, og mistet aldri håpet om at Real Madrid skulle klare å hente han. Det skjedde ikke, han ble i Manchester og ingen andre midtbanespillere ble hentet.

5. Svekket stolthet

Gareth Bale og James Rodriguez er to spillere Zidane ønsket skulle forlate klubben, men de begge ble og nå må franskmannen gi de begge spilletid. Det kan likevel slå positivt ut for klubben, da spesielt Gareth Bale har hatt en veldig god start på sesongen. James Rodriguez var også god mot Real Valladolid helt til han ble byttet ut med en liten skade.

6. Midtbane-posisjonen

Ingen midtbanespillere ble hentet inn, og det er mye ansvar på Luka Modric, Toni Kroos, Casemiro og Federico Valverde som er de fire eneste rene midtbanespillerne Real Madrid har. Dersom en av disse spillerne, spesielt de tre førstnevnte, ryker på en skade så har Real Madrid potensielt veldig store problemer.

7. Ingen dekning for Casemiro

Casemiro er kanskje en av de, om ikke, den viktigste spilleren Real Madrid har. Det er ingen som kan komme inn i laget for å avlaste han eller erstatte han dersom han blir skadet. Marcos Llorente kunne gjøre den jobben, men nå som han har dratt, har Real Madrid ingen defensiv midtbanespiller som kan gjøre den jobben Casemiro gjør.
Pmn6