Extra large reguilon
DRØMMEDEBUT: Sergio Reguilón leverte en strålende debut for Sevilla, da han scoret ett mål og leverte en målgivende pasning.

Leiesoldatene - Reguilón med drømmedebut

Sesongen er i gang, og dermed skal vi ta en gjennomgang av hvordan Real Madrids utlånte spillere har startet sesongen i sine klubber.

Martin Ødegaard – Real Sociedad

Real Sociedad fikk en svært tøff start på sesongen, hvor de måtte spille to tøffe bortekamper i løpet av de tre første kampene. Baskerne var nok svært fornøyde med uavgjortresultatet mot Valencia mot Mestalla, men tapet i baskerderby mot Athletic Club kan ikke være noe annet enn en stor skuffelse. Real Sociedad tok også sin første seier for sesongen da de slo nyopprykkede Mallorca på ferieøya i den andre runden. Det betyr at Real Sociedad står med fire poeng etter de første tre kampene, som i skrivende stund holder til en tolvteplass i La Liga i forkant av landslagspausen. 

Martin Ødegaard har imponert mange i åpning av årets LaLiga-sesong. De fleste ble mektig imponert av nordmannen i Nederland forrige sesong, men det er ingen tvil om at han har overrasket mange i løpet av sine tre første kamper for den baskiske klubben. Ødegaard har startet alle kampene og spilte samtlige minutter i Real Sociedads tre første kamper. Nordmannen imponerte stort i ligaåpningen mot Valencia, på en av de mektigste arenaene i spansk fotball. Også mot Athletic Club var han en av få lyspunkt for La Real. Mot Mallorca ble også Ødegaard helt avgjørende for laget sitt, da han scoret det eneste målet i en 0-1-seier. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 3/3
 • Mål: 1
 • Målgivende: 0

Nøkkelkampen: Mallorca 0-1 Real Sociedad – 25. august

Det var nok liten tvil om at Ødegaards nøkkelkamp i august var nettopp nevnte Mallorca-kampen. Ødegaard startet som en av tre på midtbanen, sammen med Mikel Merino og Asier Illarramendi. Det var derfor tydelig at Ødegaard hadde det offensive ansvaret i denne kampen, og det ble også klart i løpet av kampen. Nordmannen leverte en strålende kamp for Real Sociedad, og han ble også kåret til banens beste spiller i etterkant av kampen. Ødegaard hadde tre skuddforsøk i løpet av kampen, hvorav to gikk på mål. I tillegg var nordmannen den spilleren som banen som gjennomført flest driblinger. Han sto også for kampens store øyeblikk, da han startet en kontring han selv avsluttet med kort tid igjen av kampen. Dermed ble Ødegaard matchvinner i hans andre kamp i Real Sociedad-drakt. 

Achraf Hakimi – Borussia Dortmund

Achraf Hakimi har i august startet sin andre sesong i Borussia Dortmund, men denne sesongen har marokkaneren betraktelig større konkurranse om plassene enn tidligere. Dortmund har nemlig hentet den tyske landslagsspilleren Nico Schulz, som virkelig har utfordret Hakimi på den posisjon. August har for øvrig vært en god måned for Dortmund, som blant annet vant den tyske supercupen. På månedens siste dag gikk likevel Dortmund på sitt første tap for sesongen, og dermed ligger laget på femteplass i den tyske ligaen. 

For Hakimi sin del er det ingen tvil om at den nye konkurransen har ført til betraktelig mindre spilletid i innledningen av sesongen. Backen har nemlig ikke startet mer enn én kamp for Dortmund i august, og den ene startplassen endte med 1-3-tap mot Union Berlin. Den unge backen har likevel bidratt med én scoring for laget sitt i august, og dette kom i 1-3-seieren mot Köln i sesongens andre runde. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 1/5
 • Mål: 1
 • Målgivende: 0
 • Holdt nullen: 0

Nøkkelkampen: Köln 1-3 Borussia Dortmund – 23. august

Hakimi fikk ikke en startplass i laget i bortekampen mot Köln, men han ble likevel byttet inn før den siste halvtimen av kampen. Det tok backen godt vare på, med tanke på at han scoret lagets svært viktige 1-2-scoring fire minutter før slutt. Dermed viste Hakimi nok en gang fram sine offensive kvaliteter med en avgjørende scoring. I tillegg bidro backen med viktige defensive bidrag i sluttminuttene. Den gode prestasjonen førte også til at Hakimi fikk muligheten fra start i den påfølgende kampen. Et svært godt innhopp av Hakimi. 

Borja Mayoral – Levante

Levante har startet den nye sesongen relativt sterkt, og Valencia-klubben står med seks poeng etter de to første kampene. Det inkluderer blant annet en svært sterk, og kontroversiell, 2-1-seier mot Villarreal på Ciutat de València. I tillegg har Levante slått Mallorca i løpet av de første tre rundene, mens Alavés ble et nummer for store på Mendizorroza i ligaåpningen. Den gode starten gjøre likevel at Valencia-klubben befinner seg på en solid tredjeplass når august måned tar slutt. 

Mayoral fortsetter altså sin LaLiga-karriere i samme klubb som han var i også forrige sesong. Selv om få ser for seg en framtid i Real Madrid for den spanske spissen, er det likevel verdt å legge merke til at Levante igjen ønsker seg Mayoral på lån. Mayoral kjemper fortsatt med Roger Martí om spissplassen, men denne sesongen er også Sergio León hentet til Citutat de València. Det betyr at Mayoral vil ha mer konkurranse enn noen gang på spissplass for Levante. Mayoral har likevel startet to av de første tre kampene i La Liga, dog uten å imponere nevneverdig.

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 2/3
 • Mål: 0
 • Målgivende: 0

Nøkkelkampen: Levante 2-0 Real Valladolid – 31. august

Det er ikke veldig mange høydepunkt å trekke fram fra Borja Mayorals sesongstart, men prestasjonens hans mot Real Valladolid var nok noe sterkere enn i tapet mot Alavés. Spanjolen startet da på topp sammen med Roger Martí, og spissen spilte 78 minutter for Levante. Han hadde ett skuddforsøk i løpet av kampen, men det havnet utenfor stolpen. Mayoral hadde dog en pasningstreffsikkerhet på 93%, som er svært imponerende for en spiss. En helt brukbar prestasjon av spissen, i det som ble et godt resultat for Valencia-klubben. 

Takefusa Kubo – Mallorca

Takefusa Kubo var i utgangspunktet tiltenkt en plass på Raúls Real Madrid Castilla, men i løpet av pre-season tok han både spillere, trenere og fans med storm. Derfor ble det tatt en avgjørelse om at den unge japaneren var klar for en større utfordring enn Castilla, og dermed skal unggutten spille LaLiga-fotball kommende sesong. Det har ikke blitt noen minutter på banen for Kubo i Mallorca i august, men det er svært mange som gleder seg til å se en japanske driblefanten i aksjon i LaLiga kommende sesong.

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 0/1

Sergio Reguilón – Sevilla

Sevilla har hatt en flott start på sin sesong, og når vi går inn i september ligger andalusierne på andreplass i LaLiga. De har enda ikke tapt en kamp, og de står med to seire og én uavgjort på de tre første kampene. Selv om motstanden har vært av varierende grad, er det ingen tvil om at en 0-2-borteseier mot Espanyol er svært sterkt, mens også Granada har visst seg å være en tøff motstander i Andalucía. I tillegg var Sevilla kun fem minutter unna å få full pott etter de tre første kampene, etter en kamp de dominerte mot Celta Vigo. En sen scoring satte likevel kjepper i hjulet for Sevillas ønske om tabelltopp. 

Sergio Reguilón har mildt sagt hatt en innholdsrik start på sitt opphold i Sevilla, og det har vært både oppturer og nedturer for den spanske venstrebacken. I sin første offisielle kamp som Sevilla-spiller scoret han ikke bare lagets første mål, men han assisterte også 0-2-scoringen. Reguilón kunne neppe ha drømt om en bedre debut. Den andre kampen fikk likevel en helt annen avslutning for unggutten. Etter 20 minutter ble backen liggende nede etter en duell, og han var i tydelig smerter. Heldigvis gikk det bra med Reguilón, og i neste kamp var han tilbake på banen for Sevilla. Dermed startet Reguilón alle kampene for sitt Sevilla i august måned. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 3/3
 • Mål: 1
 • Målgivende: 1

Nøkkelkampen: Espanyol 0-2 Sevilla – 18. august

Sergio Reguilón startet på venstreback i bortekampen mot Espanyol, og han fikk dermed sin LaLiga-debut for Sevilla i sesongens første kamp. Den spanske unggutten leverte rett og slett en helt fantastisk kamp, hvor han scorer det første målet og leverer målgivende pasning på det siste. Backen hadde også delt flest vellykkede driblinger, samt flest skuddforsøk av samtlige spillere på banen. Dette var altså en helt strålende prestasjon av Sergio Reguilón, og det er nok mange Real Madrid-supportere som ser svært positivt på framtiden på venstrebacken. 

Andriy Lunin – Real Valladolid

Andriy Lunin sitt låneopphold i Leganés var en stor skuffelse i fjor, hvor ukraineren knapt fikk minutter for Madrid-klubben. Mange har store forventninger til den unge keeperen i forkant av årets sesong, men foreløpig har det ikke blitt noen minutter på Lunin i hans nye klubb Real Valladolid. Unggutten har enda ikke klart å danke ringreven Jordi Masip ut av laget til Valladolid, men det er selvsagt fortsatt tidlig i sesongen. Vi håper på at Lunin vil få flere muligheter etter hvert i Real Valladolid. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 0/3

Jesús Vallejo – Wolverhampton

Jesús Vallejo skal tilbringe den kommende sesongen hos Wolverhampton Wanderers i Premier League, laget som kom på syvende plass i den engelske ligaen forrige sesong. Ulvene har dog begynt den nye sesongen relativt svakt, og de står kun med tre poeng etter de fire første kampene. Da har dog klart å kvalifisere seg til Europa League etter en rekke kvalifiseringskamper. Wolves har også møtt ganske god motstand i de første rundene av Premier League, og uavgjortresultater mot Leicester på bortebane og Manchester United på hjemmebane er isolert sett ikke dårlige resultater. 

Låneoppholdet har startet noe rart for Jesús Vallejo, som altså skal få bryne seg på den engelske ligaen den kommende sesongen. Den spanske midtstopperen har spilt samtlige minutter i de tre siste kvalifiseringskampene til Europa League, og han har gjort en relativt god figur. Unggutten har dog ikke fått et eneste minutt på banen i Premier League enda, og det er tydelig at han sliter med å danke ut spillere som Boly og Bennet i midtforsvaret til Wolves. Det kan likevel være duket for ligadebut for Vallejo i neste serierunde, ettersom Boly må stå over på grunn av et rødt kort. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 3/8
 • Mål: 0
 • Målgivende: 0
 • Holdt nullen: 1

Nøkkelkampen: Wolverhampton 2-1 Torino – 29. august

Jesús Vallejo startet Wolverhamptons kamp i play-off til Europa League i slutten av måneden, og midtstopperen spilte en brukbar kamp for de engelske laget. Wolves tok seg videre til sluttspillet i Europa League etter å ha slått det italienske laget Torino i den siste kvalifiseringsrunden, og Vallejo var avgjørende for nettopp dette. Han spilte nemlig begge kampene mot Torino, og det var tydelig at hans erfaring fra tidligere Europa-spill ble verdsatt her. Vallejo vant to av seks hodedueller, og det var altså klart at han slet med Simone Zaza og Andrea Belotti i luften Likevel var stopperen solid med ball i beina, og han hadde en pasningstreffsikkerhetsprosent på 86. Alt i alt en godkjent kamp av Jesús Vallejo. 

Dani Ceballos – Arsenal

Dani Ceballos er en svært populær spiller I den spanske hovedstad, og det var nok mange som ble skuffet da midtbanespilleren ble lånt ut til Premier League-klubben Arsenal. London-klubben har hatt en brukbar start på sesongen, og de står med syv poeng etter avsluttet fjerde runde. De to seirene har kommet mot Newcastle og Burnley, mens de kun har klart å ta ett poeng i de to kampene mot Tottenham og Liverpool. Det gjør at Arsenal ligger på femteplass når datoen viser 1. september. 

Dani Ceballos tok hele Premier League med storm da han endelig fikk en mulighet fra start i hjemmseieren mot Burnley. Midtbanespillerne har deltatt i alle kampene, men han har kun fått to muligheter fra start. Prestasjonen mot Liverpool var ikke særlig imponerende, men etter prestasjonen mot Burnley var det mange som vil se Ceballos fra start framover. To målgivende pasninger og en kåring som banens beste spiller er fasit for den spanske midtbanespilleren i løpet av hans tre første kamper i den engelske ligaen. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 2/4
 • Mål: 0
 • Målgivende: 2

Nøkkelkampen: Arsenal 2-1 Burnley – 17. august

Dani Ceballos fikk sin debut fra start da Arsenal tok i mot Burnley på Emirates Stadium. Midtbanespilleren startet i en framskutt midtbaneposisjon, og det var tydelig at han trivdes svært godt i denne posisjonen. Ceballos leverte nemlig to målgivende pasninger i en 2-1-seier, og han ble dermed kåret til banens beste spiller. Ceballos hadde også delt flest vellykkede driblinger av alle på banen, og han leverte også tre nøkkelpasninger i løpet av kampen. I tillegg leverte han en pasningstreffsikkerhetsprosent på 90, hvilket er svært imponerende. En strålende kamp av Dani Ceballos, men det var nok få Real Madrid-supportere som ble overrasket over det nivået midtbanespilleren viste fram mot Burnley. 

Luca Zidane – Racing Club

Luca Zidane har gått på utlånt til Segunda-klubben Racing Club, men oppholdet har dessverre ikke fått en veldig god start. Han startet den første kampen for Racing Club, men i etterkant av kampen har altså den franske keeperen pådratt seg en muskelskade. Dermed har det blitt med den ene kampen for Zidane i Segunda División så langt. Den ene kampen Luca deltok i endte med 0-1-tap mot Málaga i åpningskampen, og dermed klarte altså Zidane ikke å holde nullen i sin første kamp. Vi håper at Luca blir frisk så fort som mulig!

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 1/3
 • Holdt nullen: 0

Alberto Soro – Real Zaragoza

Real Madrids nysignering Alberto Soro var hovedpersonen i en overgang som har gått under radaren hos mange Real Madrid-fans. Den unge spanjolen ble klar for de helhvite fra Madrid i sommer, men han ble lånt rett tilbake til gamleklubben Real Zaragoza. Klubben fra Zaragoza har spilt tre kamper i Segunda División denne sesongen, og med to seire og ett uavgjort, ligger laget på femteplass i ligaen. 

Alberto Soro har startet én av lagets tre kamper i Segunda División denne sesongen, og han fikk også 25 minutter på banen i uavgjortkampen mot Ponferradina i slutten av måneden. Soro er en spiller som kan bekle en rekke posisjoner framover på banen, og også denne sesongen har han variert i posisjonene. Han har nemlig spilt både på høyre- og venstrekant, men han kan også fint bekle en rolle som hengende spiss eller offensiv midtbanespiller. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 1/3
 • Mål: 0
 • Målgivende: 1

Nøkkelkampen: Real Zaragoza 2-0 Tenerife – 17. august

Alberto Soro startet Real Zaragozas sesongåpning mot Tenerife i midten av måneden, og midtbanespilleren startet på høyrekanten. Der leverte Soro en god kamp for laget sitt, og han var også avgjørende for at resultatet ble som det ble. Unggutten leverte nemlig en målgivende pasning i 2-0-seieren. I tillegg spilte han hele kampen for Real Zaragoza. En god prestasjon av Alberto Soro. 

Pmn6