Extra large gettyimages 1030448334
HVEM ER AREOLA? Her er han i aksjon for det franske landslaget.

Dette er Alphonse Areola

I avtalen hvor Keylor Navas ble solgt til Paris Saint-Germain gikk Alphonse Areola motsatt vei på lån for den kommende sesongen, og vi skal nå bli bedre kjent med han.

Alphonse Areola ble født 27.februar 1993 i Paris, Frankrike, og spilte i sin barndom fotball i en klubb kalt Petits Anges fra han var 6 år gammel. Grunnet sitt store talent ble han plukket opp av akademiet til Paris Saint-Germain i en alder av 13 år, hvor han gikk gradene i klubben før han ble flyttet opp til andrelaget i 2010. Neste steg var førstelaget, men sisteskansen fikk ikke sin offisielle debut for førstelaget før de to siste kampene av sesongen 2012/13, hvor begge oppgjør endte med 3-1-seier. Den påfølgende sesongen ble han lånt ut til Lens i Ligue 2 hvor han spilte 35 kamper, og rykket opp til Ligue 2. Heller ikke sesongen 2014/15 ble Areola værende i Paris, men denne gang ble han lånt ut til Ligue 1 klubben SC Bastia hvor han blant annet var med å vinne over klubben han var utlånt fra, og kom til finale i den franske ligacupen. 

Heller ikke sesongen 2015/16 ble han værende i Paris, men denne gang gikk turen til nabolandet Spania, og nærmere bestemt Castellón hvor han spilte for Villarreal. Areola var en sentral brikke i laget som endte på 4.plass i LaLiga, og gikk hele veien til semifinale i Europleague, hvor Liverpool ble for sterke. Sommeren 2016 gjorde omsider Paris Saint-Germain det klart at målvakten ikke skulle lånes ut igjen, og sesongen 2016/17 var han en del av laget som endte på 2.plass i den franske ligaen, vant den franske cupen og den franske ligacupen. Selv om han var en del av laget så ble han benket i de største oppgjørene hvor hans tyske motstander Kevin Trapp ble foretrukket. Den påfølgende sesongen ble han omsider førstevalg, og han var med å vinne rubbel og bit i Frankrike, hvilket vi si ligaen, ligacupen og cupen, men i Champions League ble det en tidlig exit da Real Madrid slo de ut 5-2 sammenlagt. I fjor hadde han en annen stor utfordrer på keeperplass, nemlig Gianluigi Buffon, og det ble derfor delt spilletid. Ei heller ble det en suksessfylt sesong hvor Ligue 1 var det eneste den franske storklubben vant. 

Det har vært en innholdsrik karriere for den franske sisteskansen, og mandag ble det offisielt at et nytt eventyr venter for Areola. Ettersom Keylor Navas ble solgt til Paris Saint-Germain så ble målvakten overflødig i den franske hovedstaden, og klubbene ble derfor enige om et utlån ettersom Los Blancos stod uten en målvakt nummer to. Det er ganske åpenbart at Courtois er det klare førstevalget, men sisteskansen har slitt med enkelte skader de siste fem sesongene, både av større og mindre form, hvilket betyr at en solid back-up som Areola vil være særdeles betryggende. I tillegg til å ha vært en solid målvakt for den største franske klubben, så har han også vært en del av Didier Deschamps sine landslagstropper de siste årene, hvor han blant annet var med å vinne VM-gull forrige sommer, hvilket vil si at han besitter erfaring. Det meste tyder på at Areola er en Zidane kan stole på dersom han må i aksjon. 

Alphonse Areola er en 195 cm høy målvakt, og kan beskrives som aggressiv, og reaksjons-sterk, samtidig som han er en god skudd-stopper. Svakhetene hans minner noe om Keylor Navas sine, hvor han ikke briljerer med ballen i beina, og heller ikke i feltarbeidet. I sin tid som fotballspiller på toppnivå så har han vunnet Ligue 1 tre ganger, den franske ligacupen to ganger, den franske cupen to ganger, og den franske supercupen fire ganger med Paris Saint-Germain, samtidig som han har vunnet U20 VM og ikke minst VM i 2018 med det franske landslaget. Det er en ytterst spennende målvakt Los Blancos har sikret seg på lån for den kommende sesongen, og selv om han vil opptre som andrevalg for det meste av tiden så vil han få sine muligheter, hvilket er noe man kan glede seg til. Lykke til i Real Madrid, Alphonse Areola. 

Gleder du deg til å se han i aksjon for Real Madrid? 

Pmn6