Extra large serigo
KAPTEIN: Sergio Ramos passer utvilsomt beskrivelsen kaptein med stor k.

Sergio Ramos: Nye rekorder i siktet

Sergio Ramos har scoret åtte mål på sine siste ni kamper for det spanske landslaget, en scoringsrekke de fleste spisser i verden ville vært særdeles fornøyd med å i det hele tatt være i nærheten av.

Klokken 20:45 i kveld tar Spania i mot Færøyene, og det er vell få ganger ordene overmakt og oddsfavoritt passer bedre enn akkurat i kveld. Dersom Sergio Ramos starter kampen på ærverdige El Molinón i Gijón denne kvelden, så vill den kontroversielle Real Madrid kapteinen utligne tidligere Real Madrid kaptein Iker Casillas sin rekord med 167 kamper med flagget på brystet.  Mye skal med andre ord gå galt den neste tiden, dersom Ramos mot formodning ikke skal bli den spilleren med flest landskamper for Spania i løpet av kort tid. 

Det er ikke bare spansk rekord Ramos nærmer seg, han er faktisk bare ni kamper i fra å tangere  Gianluigi Buffons europeiske rekord. Verdensrekorden til egyptiske Ahmed Hassan er også innen rekkevidde, hvor Ramos i skrivende stund ligger 17 kamper unna den høyst ettertraktede rekorden. 

Det stopper selvsagt ikke der. Dersom Ramos skulle gjøre mål i Asturias denne kvelden mot Færøyene, så vill han nemlig tangere enn annen rekord. Per dags dato står Daniel Passarella bokført med 22 mål for det argentinske landslaget, noe som er rekord for en forsvarsspiller innen landslagsfotballen. Her må det legges til at Passarella kun trengte 70 opptredener for å fullføre sin smått utrolige bragd. 

For alle med hvit blod rennene gjennom årene og for de som bare liker Sergio Ramos, er det utvilsomt gledelig at han med all sannsynlighet nok en gang vill befeste sin udødelige posisjon innen fotballen. 

Er Sergio Ramos en smule undervurdert blant folk flest? 

Pmn6