Extra large alfredo3
HJEMMEBANE: CD Tacón spiller sine hjemmekamper på Estadio Alfrédo di Stéfano.

Oppdatering: CD Tacón

25.juni tidligere i år ble det kjent at nyopprykkede CD Tacón skulle gradvis integreres som Real Madrids offisielle kvinnelag, etter signeringen av Kosovare Asllani tidlig i sommer har det skjedd litt av hvert.

Kossovare Asllani ble tidligere i sommer kjent som sommerens første signering for Tacón,  og på mange måter ble den svenske landslagspilleren også den første marquee-signeringen til "Las galácticas".  Signeringen bekreftet også klubbens villighet til å satse hardt på kvinnesiden. Etter signeringen av Asllani er det kommet flere signeringer, en del av signeringene med solid erfaring fra det aller høyeste nivået. 

Nye spillere med erfaring fra verdenseliten 

Klubben kan sies å ha vært på en skikkelig svenskehandel denne sommeren, Asllani er nemlig ikke den eneste svenske landslagsspilleren som har ankommet klubben denne sommeren. Sofia Jakobsson ble hentet etter fem sesonger i franske Montpellier, hvor angrepsspilleren fant nettmaskene ved 51 anledninger på 91 kamper.  Alt i alt imponerende tall, noe annet som er imponerende er Jakobsson 101 landskamper med for tre kronor. Sølvtøy hadde hun også med seg i bagasjen til Madrid, hun var nemlig en del av det svenske laget som var med på å vinne OL-sølv i under turneringen i Rio de Janeiro sommeren 2016. 

En annen spiller med nesten 100 landskamper som ble klar for klubben denne sommeren er Thaisa.  Landslagsdebuten for fotballnasjonen Brasil kom allerede tilbake i 2013, og i løpet av de siste syv årene har midtbanespilleren fått hele 82 opptredener for hjemlandet. Thaisa kom etter en knapp sesong i A.C Milan, midtbanespilleren har de siste årene vært på litt av en jordomseiling som blant annet har inneholdt opphold i både Sverige, Island og USA. 

Det var ikke nok med en brasiliansk sommersignering, forsvarspilleren Daiane Limeira er hentet inn som lagets defensive alibi. Limeira har også erfaring fra landslagsfotball, hun står riktignok oppført med 78 færre opptredener enn vår andre brasilianske signering Thaisa. Den høyreiste forsvareren har også erfaring fra opphold i Skandinavia, nærmere bestemt norske Avaldsnes hvor hun fikk en sesong tilbake i 2017/2018. 

Andre utenlandske import spillere som er hentet inn i løpet av overgangsvinduet er Jessica Martínez fra Paraguay, Chioma Ubogagu fra England og franske Aurélie Kaci. Verdt å nevne er at flere av de nye signeringene kjenner hverandre fra tidigere, både gjennom landslag og tidligere klubber. Faktisk så kommer Kaci, Asllani og Limeira fra den franske toppklubben Paris Saint-Germain.

Blytung seriestart 

Prosjektet er selvsagt veldig nytt, og det er som nevnt hentet inn ett halvt lag over de to siste månedene. Som historien har vist så mange ganger før er dette sjelden oppskriften på umiddelbar suksess, og det vill nok ta litt tid før det blir skikkelig valuta for pengene. Seriepremieren mot Caroline Graham Hansens FC Barcelona ble langt fra noen dans på røde roser, og de tilreisende fra den spanske hovedstaden måtte nærmest telle baklengsmålene med kuleramme. 

Barcelona ga seg ikke før måltavlen viste hele 9-0, det ble med andre ord ikke allverdens uttelling for våre svenske jenter denne kampen. Ofte er svenske idrettsnedturer etterfulgt av norske jubelbrøl, denne kampen var selvsagt intet unntak og Graham Hansen åpnet naturlig nok målkontoen allerede i seriedebuten.  Så får vi se om vårt nyinnkjøpte lag blir mer slagkraftig videre utover sesongen, det kan i alle fall være vanskelig å forestille seg at det kan gå stort verre. Ilddåpen er i alle fall over, og jentene slipper heldigvis å møte Graham Hansen og Barcelona hver helg. 

Blir dere å følge med på hvordan Tacón gjør det videre denne sesongen? 

Pmn6