Extra large benzema varane
FRANSKE VETERANER: Benzema og Varane.

Seks mål i ligaen så langt

Fire målgivende pasninger fra fire forskjellige spillere tyder på at Zidane er tilbake.

Da Zidane tok over stafettpinnen fra Benítez i januar 2016, startet en historisk reise for Madrid. Spillerne fikk frihet og var ikke lenger bundet opp i roller og taktiske finurligheter. Laget var fornøyd med en trener som lot de gjøre noenlunde som de ville og som forsto deres situasjon som stjernespillere. Dette ga klubben 3 av 3 mulige i Champions League, samt 1 La-Liga tittel. Et annet viktig aspekt med dette er antall mål som ble scoret. Fra semi-finalen i CL mot Manchester City i 2016 og helt frem til 23.12.17, 0-3 tap for Barcelona, klarte Real Madrid å score mål i 73 kamper på rad. Mye tyder på at Madrid denne sesongen, med gode offensive forsterkninger inne, forsøker seg på en relativt lik taktikk.

Les også: Oppdatering: CD Tacón

Madrid har som nevnt scoret seks mål i ligaen så langt og sluppet inn 4 mål. Noen av scoringene imot har vært forårsaket av defensive feil, blant annet Ramos sin tabbe mot Villarreal. Normen ser derimot ut til å være den samme. Laget skal være offensivt og aggressivt fremover, som gjør at Ramos og Varane må ta mye ansvar defensivt. Ser man nærmere på statistikken kan man også se at både Carvajal og Varane har notert seg med målgivende, sammen med Benzema og Bale. 

Det er klart at Zidane forsøker seg på samme fremgangsmåte som han gjorde i første runde som manager. Laget skal score flere mål enn motstanderen, uansett hvor mange mål som slippes inn bak. Spillerne nyter frihet og muligheten til å spille etter egen fløyte, uten å bli satt i spesifikke roller. Under Mourinho, Benítez og Lopetegui var nettopp dette normen. Laget hadde forskjellige taktikker mot forskjellige motstandere. Spillerne ble satt i spesifikke roller og måtte holde seg innenfor disse. Lopetegui sitt opphold, samt Solari, ble kortvarige fordi spillerne ikke ønsket dette. De ville ha Zidane tilbake, de ville ha frihet og en manager som virkelig forsto deres synspunkter. Spillere som Ronaldo, Ramos og Isco, spillere med store personligheter, lystrer ikke til noen som vil sette de i bås. Under Zidane får de friheten de ønsker og kan virkelig blomstre. Med Hazard, Jovic og muligens en Vinicius Jr i toppform, har Zidane fått tilført de offensive forsterkningene han trenger. Han kan nå sette de fri og la de gjøre det de er best til.

Pmn6