Extra large skjermbilde 2019 09 12 kl. 18.14.24
2020: Luka Modrić forlenget i utgangspunktet kontrakten frem til 2020, men skal ha fått ett år ekstra på grunn av Ballon d'Or.

Kontraktsituasjonen i Real Madrid

Hvilke spillere kan ende opp med å forlate klubben gratis i 2020? Vi gir deg den fulle oversikten!

Real Madrid er vanligvis en klubb som har god kontroll på kontraktslengden på spillerne i stallen sin. Vi ser sjelden at spillere av høy verdi forlater klubben gratis. Selvsagt er det noen unntak, og Real Madrid har latt spillere som Fábio Coentrão, Kiko Casilla, Pepe og Sami Khedira. Likevel er dette en situasjon som klubben sjelden befinner seg i, og man pleier vanligvis (om nødvendig) å selge verdifulle spillere før de går inn i de to siste årene av kontrakten sin.

Les også: Varane får også sin egen Amazon-serie

Kontraktslengden er viktigere enn noen gang

Varigheten på spillernes kontrakt ser stadig ut til å bli mer avgjørende i dagens fotball. Når de største stjernene har tre eller flere år igjen av kontrakten, ser vi oftere og oftere at eierklubben nekter å selge. Istedenfor venter man til man kan risikere at spillerens verdi faller. Et vanlig salgstidspunkt vil være når en spiller har to år igjen av kontrakten. Med mindre spilleren velger å forlenge, vil dette være det siste tidspunktet hvor den selgende klubben kan få makspris.

Enkelte klubber verdsetter spillerne sine så høyt at man venter til spilleren kun har 12 måneder igjen av kontrakten, som vi eksempelvis så med Eden Hazard og Chelsea. Sistnevnte fikk til slutt en fin sum for belgieren, men trolig kunne man ha fått en langt høyere pris dersom man hadde solgt året før. Den desidert største risikoen ville imidlertid ha vært å la Hazard fortsette inn i nok en sesong, ettersom man da kunne ha endt opp med å miste ham gratis, noe Chelsea trolig hadde tapt enorme summer på.

Med andre ord: I dagens marked er det ekstra interessant å følge med på spillernes kontraktsituasjon. Vi har brukt Transfermarkt til å gi dere en oversikt. Riktignok med noen modifikasjoner, men det kommer vi tilbake.

Real Madrid kontraktsituasjon

  • 2020: Nacho, Alphonse Areola (på lån)
  • 2021: Luka Modrić, Casemiro, Karim Benzema, Sergio Ramos, James Rodríguez, Lucas Vázquez, Federico Valverde
  • 2022: Gareth Bale, Marcelo, Raphaël Varane, Dani Carvajal, Isco
  • 2023: Toni Kroos, Marco Asensio, Mariano Díaz
  • 2024: Eden Hazard, Thibaut Courtois, Álvaro Odriozola
  • 2025: Vinícius Júnior, Luka Jović, Brahim Díaz, Ferland Mendy, Rodrygo Goes, Éder Militão

Luka Modrić står oppført med kontrakt til 2020 på Transfermarkt, og som dere ser på bildet øverst, er det også den siste offisielle meldingen vi har fått fra klubben. Florentino Pérez fortalte imidlertid i et intervju med Onda Cero at kroaten automatisk fikk forlenget kontrakten med ett år ekstra da han vant Ballon d'Or, ettersom dette var en klausul i den daværende kontrakten hans.

Det er verdt å merke seg at kontrakten til Nacho går ut i 2020, noe som betyr at Real Madrid kan risikere å miste sin trofaste stopper gratis etter sesongen. Man har også mange store navn med utgående kontrakt i 2021, noe som betyr at disse spillerne vil miste mye verdi hvis ikke noe skjer i løpet av de neste månedene.

At klubben har troen på sine unge nysigneringer, er det liten tvil om. Både Vinícius, Jović, Brahim, Mendy, Rodrygo og Militão har hele seks år igjen av kontrakten, og Real Madrid håper selvsagt at samtlige vil være en viktig del av klubbens fremtid. Man gav også fem år til Eden Hazard, noe som var lite overraskende, men belgieren vil altså være 33 år når kontrakten går ut. Litt oppsiktsvekkende er det kanskje at man gav fem år til Mariano Díaz i fjor.

Hvilke spillere haster det mest å forlenge med?

Pmn6