Extra large  av13715 0
BANENS BESTE: Karim Benzema scoret to ganger i regnværet i Madrid og ble kåret til banens beste mot Levante.

Spillervurderinger: Levante (H)

Real Madrid vartet opp med to vidt forskjellige omganger da Levante ble slått lørdag ettermiddag.

Real Madrid 3-2 Levante
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Lørdag 14. september. kl 13:00
La Liga Santander, Runde 4

1-0 Karim Benzema (24') - Assist: Dani Carvajal
2-0 Karim Benzema (31') - Assist: James Rodríguez
3-0 Casemiro (40') - Assist: Vinícius Jr

3-1 Borja Mayoral (49') - Assist: Carlos Clerc
3-2 Gonzalo Melero (75') - Assist: José Campaña

Lørdag formiddag var det duket for sesongens første lunsjkamp i LaLiga, når Real Madrid tok imot Levante på Estadio Santiago Bernabéu. Los Blancos kom ifra to strake poengdelinger mot henholdsvis Real Valladolid og Villarreal, og etter landslagspausen så var Zinedine Zidanes mannskap klare for å motbevise kritikken hjemme på eget gress. Real Madrid gikk ut i hundre og spilte rett og slett Levante av banen i den første omgangen. Etter 24 minutter satte Karim Benzema inn sin første scoring for dagen, før franskmannen doblet ledelsen drøyt fem minutter senere. Fem minutter før pause kontret Los Blancos inn 3-0 da Vinícius Jr spilte inn til Casemiro som trillet ballen inn i nettet.

Etter en fantastisk førsteomgang så handlet det om å opprettholde tempoet i den andre omgangen. Men snaut fem minutter ut i omgangen satte Real Madrid-utlånte Borja Mayoral inn reduseringen bak Thibaut Courtois etter et smart løp og et glimrende innlegg av Carlos Clerc. Etter en time fikk både Éder Militão og Eden Hazard sine debuter for Real Madrid da de erstattet henholdsvis Sergio Ramos og Casemiro, men Real Madrid kom seg ikke inn i sporet fra den første omgangen. Et kvarter før slutt lurte tidligere Real Madrid Castilla-spiller, Gonzalo Melero, seg bak Dani Carvajal på et innlegg og stanget inn 3-2-scoringen. På overtid kom gjestene svært nære utlikning, men en fantastisk redning av Thibaut Courtois reddet seieren for Real Madrid som dermed tok med seg tre poeng fra oppgjøret mot laget fra den spanske solkysten.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Belgieren hadde ikke all verden å gjøre før klokka viste rundt 92. Da vartet den langstrakte burvokteren opp med en fantastisk redning som reddet to poeng for Real Madrid. Foruten om dette så var han solid og god i feltarbeidet. 

Dani Carvajal (7): I førsteomgangen var Dani Carvajal kanskje banens beste spiller. Han var bunnsolid defensivt, alltid aktiv offensivt og rett og slett fantastisk god. I andreomgangen slapp han seg, som resten av Real Madrid-laget, ned, og han ble i tillegg lurt på 3-2-scoringen til Levante, noe som trekker ned. Men sett utenom dette så gjorde landslagsbacken en god kamp.

Raphaël Varane (6): Real Madrid-forsvaret ble ikke satt på noen store prøvelser før det gjensto et kvarter av kampen, men Raphaël Varane gjorde sine saker godt som alltid. Franskmannen stanget unna, taklet og ryddet opp når det trengtes. 

Sergio Ramos (6): Ei heller Serigo Ramos hadde så altfor mye å gjøre før han ble byttet ut etter 60 minutter. Kapteinen ble ikke satt på de store prøvelsene, men de som kom løste han på en god måte. 

Marcelo (6): Som alltid så var Marcelo med i det offensive spillet. Brasilianeren slapp seg ikke like mye nedpå som sin back-kollega i andreomgang, men han var heller ikke like fremtredende i som Carvajal igjennom de første 45 minuttene. Alt i alt en god kamp av krølltoppen!

James Rodríguez (7): James Rodríguez gikk rett inn i startelleveren etter at han kom tilbake fra skade, og han skuffet virkelig ikke. Colombianeren jobbet iherdig igjennom samtlige minutter av kampen og han slo i tillegg den målgivende pasningen på 2-0-scoringen til Real Madrid. James var god i dag, og det var lett å se hvordan han har vunnet tilliten til Zinedine Zidane: knallhard innsats. 

Casemiro (8): Casemiro ble også kastet rett inn i startelleveren til tross for skikkelig jet-lag etter landslagspausen. Brasilianeren var bunnsolid defensivt og noterte seg til og med på scoringslisten rett før pause. Ankeret gjorde en svært god figur før han ble byttet ut med 30 minutter igjen av kampen. 

Toni Kroos (7): Toni Kroos leverte også en god forestilling i dag, og han styrte som vanlig midtbanen som nesten kun han kan. Tyskeren var også mer skuddvillig og var nære å tegne seg på scoringslisten med noen fine muligheter. God kamp av Kroos. 

Lucas Vázquez (6): Det var en kamp med både positive og negative aspekter for Lucas Vázquez. Spanjolen hadde "hockey assist" på to av Real Madrids scoringer, men han hadde også noen skumle balltap som kunne føre til sjanser, samt at han pådro seg et tullete gult kort tidlig i førsteomgang. Alt i alt en god kamp av Lucas. 

Karim Benzema (8 - BB): Karim Benzema fortsetter og levere og er i skrivende stund toppscorer i LaLiga med sine fire nettkjenninger, hvorav to av disse kom i dag. Foruten om scoringene, som taler for seg selv, så var franskmannen god til å binde sammen angrep- og midtbaneleddet, og han viste fine kombinasjoner med blant annet James, Vinícius Jr og Hazard. I tillegg var Benzema kun en kjemperedning unna å score tre, etter en fantastisk redning av Oier på Benzema sitt skudd i førsteomgang. Det ble to nye scoringer på Benzema i dag, som kåres til banens beste av Peña Madridista Noruega. 

Vinícius Jr (6): Vinícius fikk tillit i sin favorittposisjon i dag, og det ble litt både óg for unggutten. Av og til kombinerer han på glimrende vis med sine lagkamerater, men han fortsetter å bomme på de gode sjansene han får. Brasilianeren kunne fort hatt to scoringer om avslutningene hadde sittet i dag. 

Innbyttere:

Eden Hazard (6): Belgieren fikk endelig sin Real Madrid-debut i dag. Hazard kunne fort fått sin første scoring i Real Madrid-drakten også, men det ville seg ikke. Av og til gikk han seg litt fast, da han ville vise seg frem for sitt nye hjemme-publikum, men allikevel var det en godkjent debut for rekordsigneringen. 

Éder Militão (6): Den brasilianske stopperen fikk også sin Real Madrid-debut i dag, da han ble byttet inn for Sergio Ramos. Militão viste god duellstyrke i de siste minuttene, samt vilje til å bryte foran og kontre. Godt innhopp og god debut av midtstopperen! 

Luka Jovic (N/A): Luka Jovic ble byttet inn med knapt et kvarter igjen å spille. Serberen ble litt usynlig, men spilte uansett for kort tid til å få noen vurdering. 

Er du enig i vurderingene?

Pmn6