Extra large benzema
BENZEMA I LUFTEN: I en duell fra gårsdagens kamp.

"Benzema er den beste spissen de siste 10 årene"

Er den Karim Benzema den beste spissen de siste ti årene?

Dette er ordene til tidligere Madrid spiller Omar Mascarell. Mascarell selv var ingen stor suksess for Madrid, men hva han sier er interessant. Benzema er kanskje den mest undervurderte spissen fra aller øverste hylle og man burde kanskje vært mere takknemlig for å ha han tilgjengelig i spillertroppen. La oss se litt nærmere på tallene.

Benzema har levert sterkt så langt i sesongen. Det har blitt 4 mål på 4 kamper, og en målgivende. Dette er gode tall og man vil trenge en formsterk Benzema ut sesongen. Forhåpentligvis vil også Jovic få satt formen etterhvert, men det er ingen hast. Etter at Zidane tok over roret i 2016 gjorde han en stor endring. Ronaldo ble flyttet vekk fra vingposisjonen og ble flyttet mere sentralt. Ronaldo var nå en ren spissmakker for Benzema, mens Bale og Asensio/Isco sto for løpskraften på kantene. Benzema sin rolle var nå som fasilitator for Ronaldo, mens portugiseren ventet inni boksen på muligheten sin. Dette fungerte fint for laget, men Benzema sine tall ble svekket. På de to hele sesongene til Zidane ble det, på 95 kamper i alle konkurranser, 29 scoringer. Dette er ikke et dårlig snitt, men Benzema ble allikevel kritisert. I ettertid kan man med trygghet si at Benzema ofret sin egen posisjon for å bidra til laget. En slik spiller er jeg veldig takknemlig for å ha på mitt lag.

Fjorårets sesong, Benzema sin første sesong uten Ronaldo ved sin side, leverte han 30 mål på 53 kamper. Benzema var nå flyttet tilbake til sin originale posisjon, en ren nummer 9, og leverte deretter. Selvom om denne sesongen er ansett som en fiasko, leverte Benzema godt. Det var resten av laget som sviktet. Benzema startet for fullt i 10/11-sesongen. Her leverte han 26 mål på 48 kamper. Resten av statistikken, opptil 16/17-sesongen, ser slik ut:

Sesong    Mål   Kamper

11/12      32      52

12/13      20      50

13/14      24      52

14/15      22      46

15/16      28      36

Benzema ser ut til å nå dette snittet igjen denne sesongen. Benzema er rutinert, han vet hvor målet står, og han har en sterk mentalitet. Etter "skandalen" i det fransk landslaget, mente mange at fokuset hans ville forsvinne. Heldigvis medførte det ingen juridiske problemer  og ingen sportslige problemer. Nå som han er utestengt fra det franske landslaget, er motivasjonen enda større for å prestere. Real Madrid er alt Benzema har og det er det som betyr mest for han. Men, er han den beste spissen de siste 10 årene? Det er vanskelig å svare på, men en ting er klart. Benzema har levert kontinuerlig over 10 år for en klubb som skal vinne alt, alltid. Du må levere og være på ditt beste til enhver tid. Benzema scorer ikke bare mål, men har også bidratt med flere målgivende og har hatt mange viktige bidrag i flere kamper. Han ofret posisjonen sin til Ronaldo, for lagets beste. Han har alltid stått på for klubben i sitt hjerte og kommer til å fortsette helt til det ikke er noe mer igjen. Man er kanskje for rask til å kritisere han når han ikke leverer og mange har nok lenge ønsket en ny "Galáctico" på spissplassen, men klubben har heldigvis stått støtt. Benzema er kanskje ikke omtalt som verdens beste spiss akkurat nå, men han er ihvertfall den beste spissen for Madrid.

Hva tenker dere om Benzema?

Pmn6