Extra large  av14418
SEIER: Los Blancos leverte en praktfull første omgang mot Levante, og gikk til slutt seirende ut av oppgjøret.

Real Madrid 3-2 Levante

De helhvite fra Madrid sikret tre poeng med en solid første omgang mot Levante.

Real Madrid 3-2 Levante
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 4
Lørdag 14.september, kl:13.00

1-0 Karim Benzema (25') - Assist: Dani Carvajal
2-0 Karim Benzema (31') - Assist: James Rodríguez
3-0 Carlos Casemiro (40') - Assist: Vinícius Júnior
3-1 Borja Mayoral (49') - Assist: Carlos Clerc
3-2 Gonzalo Melero (75') - Assist: José Campaña

Lørdag ettermiddag var det duket for klubbfotball igjen etter at en rekke spillere hadde vært på landslagsoppdrag en drøy uke i forkant. Los Blancos gikk inn i landslagspausen med to uavgjort på rad, og det var derfor kritisk med en seier lørdag ettermiddag da Levante kom på besøk. Det ville da bli et gjensyn med Santiago Bernabéu for angriperen Borja Mayoral som er på utlån hos nettopp Levante. Fra tidligere oppgjør har klubben fra Valencia gjort det bra på Real Madrid sin hjemmebane, og det var derfor knyttet spenning til oppgjøret. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos (Militão 60'), Marcelo - James, Casemiro (Hazard 60'), Kroos - Lucas, Benzema (Jovic 83'), Vinícius Jr

Levante: Aitor - Miramón, Vezo, Duarte (Melero 68'), Postigo, Clerc - Rochina (Roger 68'), Vukevic (Bardi 56'), Campaña - Mayoral, Morales

Perfekt omgang

Som ventet så var det Los Blancos som åpnet best lørdag ettermiddag, og Benzema kom til avslutning kun to minutter ut i kampen, men Aitor reddet forsøket. Noen minutter senere kom gjestene til deres første sjanse, og det var den hjemvendte sønn Mayoral som headet like utenfor fra kloss hold. Vertene tok hurtig tilbake kontrollen, og Benzema kom til en halvsjanse kort tid senere, men igjen var Aitor på plass og reddet. Et kvarter ut i oppgjøret ble en corner tatt hurtig, hvor Kroos fikk tilbake ballen på hjørnet av 16-meteren, og tyskeren klemte hvor Aitor reddet, før han fikk en ny sjanse på returen, men igjen reddet Aitor. Fem minutter senere fikk Benzema en ny mulighet da han vendte rundt, og klemte til fra tjue meter, men igjen gjorde Aitor er flott redning. Et lite minutt senere mottok Lucas ballen i feltet, og han ble taklet i skuddforsøket som sendte ballen rett i stolpen. 

Like etter omgangen var halvspilt rullet Los Blancos opp på siden, hvor James fant Carvajal, og backen la inn med venstre fot mot Benzema som på vakkert vis headet i mål til 1-0. Real Madrid fortsatte dominansen etter scoringen, og en halvtime ut i oppgjøret spilte James frem Benzema, hvor franskmannen var iskald og økte til 2-0. Snaut ti minutter senere så ble Vinícius spilt fri på siden, og brassen sendte ballen inn i boksen hvor Casemiro kom i full fart og satte ballen forbi Aitor til 3-0. De hvitkledde fortsatte å presse på slik de hadde gjort siden den første scoringen for å ytterligere øke ledelsen før hvilen, men det ble med halv-sjanser. Dermed gikk lagene inn i garderoben på stillingen 3-0, og Real Madrid leverte en bortimot perfekt omgang. 

Mayoral viser seg frem

Det var gjestene fra Valencia som åpnet best i den andre omgangen, og snaut fem minutter ut i omgangen scoret en gammel kjenning. Levante jobbet seg hurtig oppover i banen, og Mayoral mottok til slutt ballen, hvor han scoret mot klubben han er på utlån fra. Angriperen var sympatisk mot klubben sin, og feiret ikke målet. Like etter scoringen sendte Benzema et hardt innlegg inn i boksen, hvor James kom skliende, men Aitor fikk en fot på ballen. Returen ble fanget opp av James, men skuddforsøket ble til slutt blokkert. Like før timen var Real Madrid sin franske angriper frempå igjen, hvor han vendte om og klemte ballen knallhardt i stolpen, før Vinícius snappet opp returen, men forsøket endte utenfor. Like etter timen presset Los Blancos voldsomt, hvor en rekke spillere var involvert. Først sendte Hazard til Benzema som ble blokkert fra kloss hold, og deretter forsøkte James seg fra kloss hold, før han fant Vinícius med returen, og brassen satte omsider ballen i mål. Etter at VAR sjekket scoringen ble den omsider annullert grunnet at James var plassert i offside i forkant av scoringen. 

Ved halvspilt omgang ble Hazard spilt frem på siden, og han dro seg innover i feltet før han sendte kula mot det korte hjørnet, men Aitor stod plassert på rett sted og reddet. Et par minutter senere spilte James en fantastisk pasning mot Vinícius som kom helt fri i feltet, men avslutningen til brassen ble reddet på mesterlig vis av Aitor. En stor stor sjanse for vertene. Et kvarter før full tid tok gjestene et hjørnespark hurtig, før ballen ble sendt inn på bakerste stolpe og der kriget innbytter Melero ballen i mål til 3-2. Dette ga Levante et håp om at poeng enda var mulig. Snaut ti minutter før full tid så rullet vertene opp, hvor ballen til slutt endte hos James, men midtbanespilleren klarte ikke å presse skuddet under tverrliggeren. Et par minutter senere var spilleren fra Colombia frempå igjen, denne gang skjøt han med feil bein, og ballen endte en meter utenfor. På overtid fikk gjestene frispark, og Campaña stupte frem hvor han headet ballen mot mål, men Courtois reddet flott. Like etter forsøkte Morales seg med en frekk variant fra skrått hold, men forsøket endte utenfor. Mer skjedde ikke, og kampen endte til slutt 3-2, hvilket betød tre viktig poeng til Real Madrid. 

Hva tenker du om kampen mot Levante? 

Pmn6