Extra large jamesss
FANFAVORITT: James Rodriguez har en vanvittig stor standing blant Real Madrid-supporterne.

Sånn skal det gjøres, James Rodríguez!

James Rodriguez har gått fra å være uønsket, til å bli en viktig spiller. Shayan Jalilian kommenterer.

Jeg har aldri lagt skjul på at James Rodriguez er an mine desidert største favorittspillere. Det er ofte jeg reflekterer tilbake til VM 2014, som etter min mening er det beste jeg har sett, og ser tilbake på hvor god James Rodriguez var og hvilke scoringer han gjorde. Etter et fantastisk mesterskap, der han scorte seks mål for Colombia, ble han hentet til Real Madrid til min store glede. 

Hans debutsesong i Real Madrid var under Carlo Ancelotti. Der var han til tider det engelskmennene liker å si "unplayable". På 29 kamper i LaLiga, ble det smått utrolige 13 mål og 13 målgivende pasninger, altså 26 målpoeng på 29 kamper. Hans fantastiske blikk for spillet, nydelige pasninger og et skuddfot ut av en annen verden sjarmerte for alvor Bernabéu-publikummet.

Dessverre så fikk Carlo Ancelotti sparken etter sesongen, og senere kom Benitez og Zidane inn. Han hadde ikke en like stor standing under Zidane som det han hadde under Ancelotti, og den sesongen Real Madrid vant ligaen var James egentlig i hovedsak en del av "B-laget" Real Madrid brukte i kamper mot enklere motstand for å hvile de antatt beste. Til tross for det leverte han fremdeles åtte mål og seks målgivende pasninger på 22 kamper. Det er akkurat det James er kjent for, nemlig å levere drøssevis av målpoeng.

Etter 2016/2017-sesongen så ble det spekulert i at forholdet til James og Zidane ikke var det beste, og det ble besluttet at han skulle bli lånt ut til Bayern München i to sesonger, til undertegnedes store fortvilelse. Midtbanespilleren har aldri lagt skjul på sin kjærlighet for Real Madrid, og uttalte flere ganger i Tyskland at han ønsket seg tilbake til Madrid igjen. Det sitatet underbygges også av det faktum at han ikke feiret scoringen sin i Champions League-kampen mot Real Madrid. 

Etter to sesonger i München, ble det i sommer besluttet at James ikke kom til å fortsette i Tyskland. Han returnerte tilbake for å trene med Real Madrid, men var tilsynelatende ikke i planene til Zidane da han ikke fikk et eneste minutt i sesongoppkjøringen. Klubber som Napoli og Atlético Madrid var lenge interesserte, men ingen av de var villige til å bla opp det Florentino Pérez krevde.

James Rodriguez sin oppførsel denne sommeren har rett og slett vært et eksempel til etterfølgelse. Det er en setning jeg blir glad av å skrive om en av mine favorittspillere. Han har krummet nakken, vært ved godt mot og jobbet knallhardt på trening. Han har klart noe ytterst få klarer, nemlig å få Zidane til å endre standpunkt. Midtbanespilleren er nå for alvor i planene til franskmannen igjen.

Eleganten startet mot Real Valladolid, og sto for det meste klubben skapte i de første 45 før han litt ut i andreomgangen ble byttet ut med skade. Han løp hele 10 (!) km og slo 63 suksessfulle pasninger. Han fikk stående applaus av Bernabéu når han ble byttet ut. Mens han har vært skadet har han lagt inn ekstra innsats for å bli klar, og var uten tvil en av banens beste mot Levante. Jobbet til beina nærmest sviktet, og kronet en god kamp med en målgivende pasning til Benzema. 

James løser mange av Real Madrids problemer med tanke på hvor mange målpoeng det bor i han. Han har gått fra å være uønsket, til å bli viktig og kommer til å starte mot PSG på onsdag. Det er så deilig å ha colombianeren tilbake, og den jobben han har lagt ned for å imponere Zidane fortjener stående applaus fra alle som følger denne klubben. James Rodriguez, du er fantastisk. Velkommen hjem!

Pmn6