Extra large courtois
VANT KAMPEN: Thibaut Courtois vant kampen mot Keylor Navas i kampen om å bli førstekeeper i Real Madrid.

Målvaktenes aften

Thibaut Courtois, Keylor Navas og Alphonse Areola har mye til felles, og på onsdag skal de møtes.

Onsdag kveld barker Paris Saint-Germain og Real Madrid sammen til gigantoppgjør i Champions League-gruppe A. Til tross for at flere nøkkelspillere er ute for begge lag, er det fremdeles ingen som helst tvil om at det blir en kvalitetskamp mellom to gode lag. For tre målvakter vil denne kampen bli litt ekstra spesiell, og det gjelder Thibaut Courtois, Keylor Navas og Alphonse Areola.

Thibaut Courtois ble hentet inn i forkant av forrige sesong, etter å ha levert et veldig godt verdensmesterskap for Belgia. Fra før av hadde Real Madrid Keylor Navas, en målvakt med vanvittig stor standing blant sine lagkamerater og supportere. Det virket dog som at han ikke var et stort nok navn for Real Madrid-styret, og når Courtois ble hentet inn var det mange som var skeptiske.

Courtois og Navas jobbet tett sammen på treningsfeltet hver eneste dag forrige sesong. Tidlig ble det klart at det var belgieren som skulle bli førstekeeper, og Navas måtte krige om å få spilletid, samt at han fikk stå i Copa del Rey. I sommer hadde Costa-Ricaneren funnet seg i at han ikke ville være førstevalg denne sesongen heller, og kort tid før vinduet stengte gikk han til Paris Saint-Germain.

Keylor Navas er rett og slett en Real Madrid-legende. Ingen kan erstatte Iker Casillas, men i flere kamper, spesielt i Champions League spilte den ydmyke målvakten som en helt. 32-åringen har hatt en eventyrlig karriere i Madrid. Han gikk fra å bli hentet fra Levante for å være andrevalg, til å gjøre plassen til sin egen og være en del av det laget som vant Champions League tre ganger på rad.

På onsdag står han for Paris Saint-Germain og på motsatt banehalvdel er det Thibaut Courtois som skal vokte buret for Real Madrid. Belgieren har vartet opp med flere viktige redninger for Real Madrid, men enn så lenge er supporterne splittet i sine syn på 27-åringen. Tallene hans er ikke gode, han har kun holdt nullen ti ganger på 54 kamper, men det skyldes også et vaklende forsvar.

En annen målvakt som kommer til å få det spesielt på onsdag er Alphonse Areola. Han kommer riktig nok ikke til å starte, men han er en vassekte Paris-gutt og har gått gradene i storklubben fra Frankrikes hovedstad. Han har 107 kamper for klubben i sitt hjerte, men da de besluttet å hente inn Navas så måtte han finne seg i å gå til Real Madrid. Noe som slett ikke er dumt for en fotballspiller.

En ting er hvert fall sikkert, og det er at alle disse tre målvaktene holder meget høy kvalitet. Det blir en spesiell kamp for Navas som spiller mot Real Madrid, og det vil bli spesielt for Courtois som skal prøve å vise at det var riktig å satse på han. I tillegg blir det nok også ganske så spesielt for Areola og følge med på spenningen denne kampen bringer fra en plass på benken mot sin barndomsklubb.

Pmn6