Extra large ramoosss
JAKTEN STARTER: Jakten på det fjortende trofeet starter i morgen kveld.

Før kampen: Paris Saint-Germain (B)

Årets første virkelige syretest er bare litt under et døgn unna, heldigvis er det ikke bare hjemmelaget som mangler viktige spillere.

PSG - Real Madrid 
Parc des Princes 
18.10 kl 21:00 
Champions League runde 1 
Viaplay/Viasport 

Det er få ting som vekker Real Madrid til livet i like stor grad som en flomlys og midtukekamp, noe klubben allerede har tretten håndfaste beviser for.  Onsdag kveld i Paris starter jakten på den fjortende tittelen, og i denne turneringen er det umulig å avskrive det sagnomsuste laget med de helhvite draktene fra den spanske hovedstaden. Endelig er Champions League-sirkuset i gang igjen!

Første hinder på veien er ingen hvem som helst, selv om morgendagens motstander ikke har en like bred og stolt europeisk historie å vise til som de tilreisende fra Madrid. Trofe og finale i den gjeveste turneringen for europeisk klubbfotball har lenge vært det utstrakte målet til laget fra den franske hovedstaden, men tiden har vist at skal mer til enn bare milliarder for å utmerke seg blant Europas elite. Selv ti år etter det arabiske oppkjøpet, så har enda ikke pariserne kommet lengre enn kvartfinale i Champions League. Selv om PSG mangler sine to aller største stjerner, så blir dette utvilsomt den tøffeste utfordring så langt denne sesongen for Real Madrid. 

Tynnslit tropp skjært ned til beinet 

Real Madrid har ikke hatt flaksen på sin side hva angår skader, og klubbens medisinske apparat må virkelig jobbe for lønnen om dagen. Det er ikke bare skader som preger selekteringen av sesongens første Champions League tropp, Zinedine Zidane må toppen av det hele slite med senskader av den katastrofale fjorårssesongen. Både Nacho Fernández og Sergio Ramos er nemlig suspendert i forkant av morgendagens rysare i Paris. Spesielt fraværet av vår kaptein vill nok merkes når det argentinske rovdyret Mauro Icardi skal plukkes opp og markeres ut av kampen, noe som kan bli litt av en oppgave for det som blir en nykomponert forsvarsfirer. 

Ett lyspunkt oppe i skader og suspensjoner er de offensive prestasjonene mot Levante lørdags formiddag, og det er lov å håpe på en videre progresjon. Selv om andre omgang ikke er det beste jeg har sett, så synes jeg tross alt førsteomgang er det beste jeg har sett av Real Madrid på veldig lenge. For å forsvare den noe tafatte andre omgangen, så er det naturlig å anta at både spillerne og trener Zidane hadde morgendagens kamp i bakhodet. Forhåpentligvis vil lørdagens prioriteringer bære frukter i morgen kveld. 

Ingen vet hvor haren hopper 

Som vanlig vil det bli interessant å se hvordan Zidane velger å angripe PSG rent taktisk, for det er nemlig ikke skrevet i stein. Fordelen for oss spekulanter er jo det noe manglende spillermaterialet den tidligere franske landslagskapteinen har til rådighet. Keeperplassen og forsvaret er rimelig bankers å gjette på forhånd, og det samme kan sies om midtbaneduoen. Samtidig vet man at Karim Benzema og Gareth Bale etter alle solemerker kommer til å starte kampen. Det store spørsmålet står å faller på om Zidane velger å spille både James Rodríguez og Eden Hazard fra start, eller om han heller velger et mer sikkert kort i rutinerte og svært løpssterke Lucas Vázquez. James har som kjent ikke hatt en full sesongoppkjøring, så det vil være naturlig å stille spørsmål ved om formen til colombianeren holder til å starte allerede i morgen etter fulle 90 minutter på lørdag. Samtidig er Hazard akkurat tilbake etter sin skade, og det kan være fult mulig at Zidane ønsker å matche sin belgiske smaragd forsiktig. 

For å komme tilbake til det taktiske aspektet, altså hvordan Zidane velger å angripe PSG. Tidligere sesonger har man sett veldig mange forskjellige innfallsvinkler av Zidane ute i Europa, hvor han som oftest har valgt riktig beslutning til slutt. For mens det som kan se ut som taktisk ubesluttsomhet i hjemlig serie, kan i aller høyeste grad beskrives som taktiske mesterstykker ute i Europa. På mange måter har Real Madrids manglende spillestil vært nøkkelen til den enorme Champions League-suksessen laget har hatt det siste tiåret. Det skadeskutte PSG-laget uten sin eminente angrepstrio i Mbappe, Neymar og Cavani gir i alle fall håp om at Zidane velger å instruere sine tropper om og gå rett i strupen på pariserne, det vil nok bli langt lettere uten den enorme bakromstrusselen de to førstnevnte utgjør. 

Hvordan forsvarsrekken til Real Madrid opptrer blir også uhyre spennende, som på mange måter skal være noe mer defensiv trygg enn til vanlig med tanke på Marcelos fravær.  Ferland Mendy gjorde sine saker svært godt i sin liga-debut, og det kan godt argumenteres for at det er langt fra noen svekkelse at han spiller over Marcelo. Hvordan Éder Militão og Raphael Varane utfyller hverandre blir et noe større spørsmålstegn, selv om den brasilianske nysigneringen har gjort sine saker bra de gangene han har fått muligheten. Tempo og fysikk i backrekken blir det i alle fall ikke manko på. 

Motstanderen  - Gjensyn med gamle kjente 

PSG har på mange måter hatt fantastisk overgangsvindu denne sommeren, selv om de etter rapportene utrolig nok sitter noe motvillig på Neymar. Pariserne har styrket seg i samtlige ledd, og dette til en svært rimelig penge samtidig som ingen viktige spillere har dratt. Inn gjennom sommeren har solide signeringer som Diallo fra Dortmund, Ander Herrera fra United, Mauro Icardi fra Inter, Pablo Sarabia fra Sevilla og Idrissa Gueye fra Everton. Alle til det som må sies å være spotpris, spesielt med tanke på den enorme inflasjonen dagens marked. 

Det har likevel vært uro i Paris, og Sirkus-Neymar har virkelig fått utfolde seg fritt denne sommeren. Først skulle han til Real Madrid, så skulle han til Barcelona. Hendelseforløpet endte selvsagt med at den høyt verdifulle brasilianeren ble i klubben, om enn bare på mellomlagring. I forkant av kampen er både nevnte Neymar utilgjengelig, det samme er hans vante rekkepartnere Cavani og Mbappe. Likevel har PSG et relativt slagkraftig angrep, og spillere som Ángel Di María, Sarabia og Icardi er fullt og helt kapable til å skape trøbbel for ett ny komponert Real Madrid-forsvar. Bakerst på banen stiller pariserne sterkt med det som sannsynligvis blir et stopperpar med Silva og Diallo, foran den potensielle matchvinneren Keylor Navas i mål.  Nevnte Navas og Di Maria har nok store ambisjoner om å spille sine livs kamper, og med tanke på hvordan tidligere spillere presterer mot Real Madrid kan det bli stygt begge veier. 

Statssnacks 

PSG og Real Madrid spiller ikke ofte mot hverandre, så det er ikke mye innbyrdes statistikk å hente. PSG er først de siste årene blitt en kjent aktør ute i Europa, selv om det har vært drypp av storhet tilbake på 90-tallet. Likevel har det blitt fem kamper lagene i mellom nå i nyere tid, fem kamper hvor Real Madrid har et greit grep lagene i mellom

Real Madrid seire : 3 

Uavgjort: 1 

PSG seire: 1 

Verdt å bite seg merke i er at kampene sjelden blir målfattige. I hele tre av fem kamper har det blitt scoret over tre mål, og kun en gang har det endt målløst. 

Mulig lagoppstilling 

                           Courtois 

Carvajal   Varane   Militão   Mendy 

                       Casemiro Kroos 

 Bale                     James              Hazard

                              Benzema 

Hvordan tror du morgendagens gigantoppgjør ender ? 

Pmn6