Extra large zidane
TAP: Det ble nok et tap for Real Madrid.

Hva var dette her for noe, Zidane?

Spørsmålene er mange, svarene er få. Shayan Jalilian kommenterer gårsdagens fadese i Paris.

Forventningene og håpet var tilbake, flomlysene var på og supporterne var optimistiske i forkant av første gruppespillkamp i Champions League når Real Madrid tok turen til den franske hovedstaden for å krige om tre poeng. Noe krig ble det ikke, Real Madrid ble lekt og herjet med og det Zidanes menn leverte i Paris var forferdelig tynn suppe.

Real Madrid presterte å spille hele 90 minutter uten å ha ett eneste skudd på mål, og til tider klarte man ikke engang å holde ballen i laget. Man satte med en følelse av at Paris Saint-Germain hadde 4-5 spillere mer enn Real Madrid, og spesielt i midtbaneleddet løp de gjennom Real Madrid som om de spilte mot et juniorlag. Det var ekstremt frustrerende, og ikke minst fortvilende å se på.

Etter kampen sier en skuffet Zinedine Zidane at det var intensiteten han var mest skuffet over. Det er en påstand jeg ikke er helt enig i. Det er klart at PSG forflyttet seg raskere, og alltid var på riktig plass i riktige øyeblikk, men jeg synes ikke det er arbeidsinnsatsen det skorter på her. Det Zidane bør bekymre seg mest over er ikke intensiteten, det er det taktiske han står for.

Thomas Tuchel måtte klare seg uten tre av sine beste spillere, og tre spillere som muligens er de beste i verden i sin posisjon. Likevel klarte han å sende utpå et heltent lag som spilte sprudlende og vakker fotball. Det gikk raskt, det ble brukt få touch og hver eneste spiller visste hva de skulle gjøre med ballen til enhver tid. De spilte som et lag, og hadde en helt annen samhandling enn Madrid.

Når det gjelder lagoppstillingen til Real Madrid i går så synes jeg ikke Zidane gjorde mye galt, men det var et lag fullstendig uten samhandling og ideer. Carvajal løp til tider rundt som en forvirret kylling, Kroos og James visste ikke hvordan de skulle presse og jobbe sammen, og ble løpende mye imellom. Og på toppen av det hele var Eden Hazard oftere å se med ballen på Real Madrids midtbanehalvdel enn Paris sitt og det er virkelig ikke det man har betalt over 100 millioner euro for.

Det er tidlig i sesongen, men for min del blinker varselslampene for alvor. Zidane har 56 prosent seiersratio etter at han kom tilbake til Real Madrid. Forrige sesong ble han fritatt for de dårlige resultatene. Flere mente at det var en periode der han bare skulle få laget gjennom de siste kampene, samtidig som han skulle få tid til å sette laget sitt. Det var først denne sesongen man skulle se forbedring.

Hans kjærlighet og naivitet for Paul Pogba har gjort at Real Madrid sitter igjen med få gode alternativer på midtbanen. Hans taktiske svakheter er stadig til diskusjon, og den innleggsfotballen han står for passer ikke dette laget. I tillegg så stiller jeg spørsmålstegn vedrørende motivasjonen til spillerne. Ja, Zidane er en stor Real Madrid-legende og kom langt bare med respekten han fikk av spillerne første gang. Men er det virkelig en sånn type laget trenger nå? Hadde Real Madrid fremdeles tapt 3-0 mot PSG hvis Tuchel var vår trener? Spørsmålene er mange, svarene er få. Jeg vet rett og slett ikke selv hva jeg skal si lenger, men jeg er bekymret. Uavgjort mot Valladolid og Villarreal, vant så vidt det var mot Levante, og nå venter Sevilla borte på søndag. Kort tid senere også Atlético Madrid. Zinedine Zidane er allerede nå under et stort press, og supporterne er ikke fornøyde. Hva har han å komme med nå?

Pmn6