Extra large ball
VIKTIG: Gareth Bale som var fryst ut før denne sesongen blir et særdeles viktig kontrings-våpen mot Sevilla søndagskveld.

Før kampen: Sevilla (B)

Etter en kollektiv svikt av de sjeldne i Paris, skal laget nå forsøke å reise kjerringa på en av Spanias mest fryktinngytende stadioner

Sevilla - Real Madrid 
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
La Liga runde 5. 22.09 kl: 21:00
Strive Sport 

Søndagskveld venter en heksegryte av de helt sjeldne med gjenklang av en verdens aller vakreste klubbhymner rungende utover stadion før kamp. På motsatt banehalvdel står det som før runden ble sparket igang er ligaleder, laget er på toppen av de hele ledet av en trener som så veldig gjerne vill bevise akkurat Real Madrid hvor dyktig han er.  Etter en "buiseness as usual" - sommer av Sevilla med hundre mann inn og tilsvarende ut, så har trener Julen Lopetegui fått orden på troppene etter sommerens evige kaos omsider har fått lagt seg. 

For bortelaget er langt fra fryd og gammen, og den skrekkelige kollektive svikten mot Paris Saint - Germain i midtuken har gitt trener Zinedine Zidanes største kritikere ytterlige ved på det som begynner å bli et skikkelig St.Hans-bål. I de mørkeste kriker og kroker av Real Madrids-verden begynner det til og med å hviskes om en viss portugiser potensielle ankomst, det allerede i september. Skulle det ikke bli betraktelig tegn til bedring i nærmeste fremtid kommer trener Zidane til å gå tøffe måneder i vente, for selv franskmannens utrolige meritliste for Real Madrid kommer til å overdøve hylene etter José Mourinho. 

Skadeskutt tropp med mørbanket stolthet 

Det begynner nesten å bli kjedelig å skrible om Real Madrids skadeproblemer, men det virker å være en slik sesong så det er bare å bli godt vant først som sist. Heldigvis for Real Madrid sin del, så ser det ut til at Federico Valverde skal være spilleklar til morgendagens kamp. At det er akkurat Valverde som blir klar er nok veldig fordelaktig for et lag som hyler etter en som kan tette hullene, i det som ser ut som et dårlig lappeteppe av en midtbane. Vinnermentalitet virker også å være fraværende for øyeblikket, og kanskje kan litt god gammel uruguayansk "garra charrua" være den medisinen laget trenger. For la det ikke være tvil, morgendagens kamp mot Sevilla kommer til å være blant årets aller tøffeste. 

Forhåpentligvis er stoltheten til troppen banket ettertrykkelig ned i søla etter midtukens opptreden i Paris. Akkurat ønsket om å heve seg og slå tilbake kan være et viktig, og ikke minst være en svært undervurdert faktor inn mot kampen. For gudene skal vite at ett nytt stygt tap kommer ikke til å bli tolerert, uansett hvor mye skader trenerapparatet kan vise til.  All skyld står selvsagt ikke bare på Zidane, men det er en hel rekke spillere som er nødt til å begynne å gå inn i seg selv. Kampen imorgen mot serieleder Sevilla er i alle fall en fin plass og starte. Dani Carvajal har ikke vært seg selv på flere år, Toni Kroos ser heller ikke ut til å blitt noe mer engasjert denne sesongen og ikke minst vår nye førstekeeper er nødt til å omsider plukke opp hanken å ta opp kampen.  Det finnes selvsagt flere spillere som har rom for forbedring, men de tre nevnte er de som virker å være lengst fra sitt toppnivå per dags dato. 

Vil Zidane gjøre taktiske grep i forkant av kampen? 

Det store spørsmålet er om Zidane vil gjøre taktiske grep før kampen, eller om han velger å sende slaktofrene fra Paris utpå nok en gang. En endring som uansett kommer er kaptein Sergio Ramos tilbakekomst, akkurat det kan være en medvirkende årsak til hvordan kampen ender til slutt. De siste sesongene har Real Madrid sett totalt hjelpeløse uten sin kaptein i de største oppgjørene, noe de siste fem tapene i Champions League understreker godt. Fellesnevneren for de siste fem tapene ute i Europa er mangelen av nettopp Ramos. 

Et annet spørsmål er om Zidane blir å spille Valverde fra start, spesielt med tanke på hvor lite forflytningsevne midtbanen hadde mot PSG. Den uruguayanske midtbane-dynamoen har utvilsomt en del sårt tiltrengte egenskaper å tilført Real Madrids defensive fundament skriker etter, for det virker ikke som om en midtbane bestående av Casemiro, Kroos og James er sterk nok i de aller tøffeste kampene. Selv om det er noe usikkert om Valverde er fysisk i stand til å starte allerede på søndag, likevel kan det være verdt en sjanse.  Et annet tankekors er om hakkekyllingen Lucas Vázquez vil bli å finne fra start på Ramón Sánchez Pizjuán, kjenner jeg Zidane rett er nok tanken om å starte med en bedre toveis spiller på en av kantene langt fra fremmed. 

Marginer har og vært et aspekt som også denne sesongen har påvirket Real Madrid, for det er langt fra bare udyktighet som har ødelagt en del kamper denne sesongen.  Det så man også tildels i førsteomgang mot PSG, hvor kampbildet fort kunne vært annerledes dersom marginene i større grad hadde vært på Real Madrid sin side. Akkurat denne faktoren er det svært lite å gjøre noe med, og alt man kan er i utgangspunktet å vente på bedre og lysere tider. 

Motstanderen 

Julen Lopeteguis menn har startet denne sesongen kruttsterkt, og laget er så langt ubeseiret denne sesongen. I hjemlig serie har de vunnet hele tre kamper, samtidig som de har et uavgjort resultat borte mot Celta Vigo. Resultatene er svært imponerende med tanke på de store endringene innad i troppen, hvor det nær sagt som vanlig har vært stor aktivitet på overgangs fronten. Riktignok kan det argumenteres for at dette er så vanlig prosedyre i Sevilla, at det rett og slett ikke påvirker lagets prestasjoner med store endringer i forkant av en sesong. 

Lopetegui virker å ha drillet inn elleve mann i sin oppstilling han er fornøyd med, og så langt har det vært veldig få endringer i lagets sentrallinje. Joan Jordán har vært fenomenal siden sin ankomst til Sevilla fra lille Eibar, sammen i midtbaneduoen har han med seg erfarne Fernando med fortid fra Manchester City. Akkurat de to utfyller hverandre på en eksemplarisk måte, og tidvis kan det se ut som de har en telepatisk kommunikasjon seg i mellom. Partnerskapet har ført til at den rutinerte ringreven Éver Banega har fått langt friere tøyler offensivt, hvor han jo er aller best. Akkurat den sentrale midtbanen til Sevilla er per dags dato lagets aller sterkeste ledd, og det vill bli svært viktig å vinne kampen her for Real Madrid sin del. 

Vår tidligere vikarierende venstreback Sergio Reguilón dro på lån i forkant av sesongen til Sevilla. Det unge spanske "La Fábrica"- produktet har så langt denne sesongen vært i fyr og flamme, og har vært blant lagets viktigste spillere så langt denne sesongen. I morgen vil han få muligheten til å vise sin arbeidsgiver akkurat hvor god han har blitt, om de ikke allerede skulle ha fått det med seg. Det er ikke bare treneren og venstrebacken som har relasjoner til Real Madrid fra før, men også en rutinert mexicansk spiss som for øyeblikket er reserve-spiss for de hvite fra Sevilla by.  31-år gamle Javier Hernández eller Chicharito kan vise til et kort opphold i hovedstadslaget, og under sin korte tid i klubben gjorde han seg godt likt og bemerket. Spesielt for prestasjonene under en kamp i Champions League kamp mot Atlético Madrid. 

Statssnacks 

Selv om Sevilla ikke er byens største lag, så er de en vant traver på det aller øverste nivået. De siste 19 sesongene har klubben vært å finne på Spanias aller øverste nivå, etter et liten runde ned i dragsuget på slutten av 90-tallet. Akkurat det gjør at vi har en rekke kamper og oppgjør å hente tall fra, selv om vi ikke skal gå tilbake helt til tidenes morgen.  Real Madrid har isolert sett et greit grep om Sevilla rent historisk, selv om det er et lag som har bedre statistikk enn de fleste mot Real Madrid. 

Lagenes innbyrdes kamper (Tatt høyde for de siste 46 oppgjørene i La Liga. ) :

  • Real Madrid seire: 30
  • Uavgjorte kamper: 3 
  • Sevilla seire: 13 

De siste fem kampene mellom lagene på Ramón Sánchez Pizjuán: 

  • Real Madrid seire: 0
  • Uavgjort kamper: 1 
  • Sevilla seire : 4 

Selv om Real Madrid har et greit historisk grep på Sevilla, så viser nye historie at dette er en stadion Real Madrid sjelden tar med seg poeng fra. De siste fem kampene viser i alle fall en svært tydelig trend, og det vil i så måte være vanskelig å se for seg at det er akkurat i morgen trenden skal snu.  Faktisk må man tilbake til 02.05.2015 for å finne sist gang Real Madrid vant på Ramón Sánchez Pizjuán. 

Min spådom: Ut ifra lagenes form og utvikling, ser jeg fort for meg at et uavgjort resultat er det beste resultatet Real Madrid kan håpe på. Verdt å merke seg er at det er blitt scoret 4,2 mål i snitt de siste fem oppgjørene på Ramón Sánchez Pizjuán, og med tanke Real Madrids defensive form denne sesongen så ser jeg ikke for meg en målløs kamp. I tillegg har Real Madrid en rekke spillere som i utgangspunktet kan lage mål ut av ingenting, tradisjon tro tror jeg vi vil se nok en målorgie i morgen. 

Potensiell Real Madrid XI 

                            Courtois 
Carvajal   Varane    Ramos    Mendy
             Casemiro Valverde 
Bale                 Kroos         Hazard 
                       Benzema 

Pmn6