Extra large  he13567 hthumb
PRESSEKONFERANSE: Franskmannen var klar på at fridagen var viktig for spillerne.

Zidane om fridagen: - Familie er viktig

Zinedine Zidane møtte til pressekonferanse etter siste trening før det tøffe bortemøte med Sevilla.

Zinedine Zidane tok en tur til medierommet etter den siste treningsøkten i forkant av søndagens kamp mot Sevilla (21:00). Franskmannen fikk spørsmål om sommerens overgangsvindu, der det kom rykter om at Zidane hadde avvist både Christian Eriksen og Donny van de Beek. Søndagens kamp mot Sevilla blir avgjørende om man skal holde seg i toppen. Sevilla er foreløpig serieleder før runden, med Atlético og Real Madrid rett bak.

Les også: Før kampen: Sevilla (B)

Vi reiser til en by og en klubb som det er vanskelig å møte. Vi vet hva vi møter, de er foreløpig på topp og har prestert godt helt fra starten av sesongen. Dette er en viktig kamp for oss. Spillerne er klare til å levere en god kamp, og det er alt vi bryr oss om.
Vi må fortsette hvis vi skal komme oss ut av denne knipa. Vi var ikke fornøyde med sist kamp, men vi må fortsette å jobbe og forberede oss godt. Vi har mulighet til å gjøre en bra prestasjon i morgen, for denne kampen lever sitt eget. Vi har analysert hva som skjedde i Paris. Jeg er helt fokusert på morgendagens kamp, og vi skal gi alt for å vinne.

Føler du deg sterk?

Ja, selvfølgelig. Hvis jeg leser det som blir sagt, er jeg allerede ute. Jeg er ikke interessert i hva som skjer utenom her. Alt det jeg er plaget med er hva jeg skal gjøre med spillerne. Jeg føler meg sterk. Jeg har aldri kastet håndkleet inn og kommer til å fortsette å jobbe og fortsette opp helt til siste øyeblikk og frem til jeg får sjansen til å jobbe med spillerne mine.

Kritikk

Det overrasker meg ikke, det er sånt som skjer. Vi har alltid hatt vanskeligheter, selv når vi har vunnet. Det har vært noen tøffe tider i denne klubben, og vi har alltid klart å komme oss gjennom dem. Det har vært tøffere tider enn dette i det siste. Jeg er ikke interessert i det som blir sagt utenfor her. Jeg er bare interessert i jobben jeg må gjøre. 
Det som foregår herfra er alltid slik. Det som skjer internt er annerledes. Vi jobber med å forbedre ting. Fansen vil ha det samme som oss: å vinne. Den eneste måten vi kan forbedre ting på er ved å jobbe hardt. Morgendagens kamp er viktig for oss, og jeg håper at vi presterer bra.

Intensitet

Det er noen ganger, som nå på onsdag, at vi manglet intensitet. Alt var der i første omgang mot Levante, da vi så veldig sterke ut. I Vigo, som er et tøft sted å gå, var vi kliniske i alt vi gjorde. Vi vil vise det i morgen mot Sevilla.

Lagets ferdighetsnivå

Vi er i stand til å gjøre mer på de 90 minuttene, men vi har alltid hatt både tøffe og gode tider. I morgen møter vi serielederne, og vi må prøve og dra dit og få seieren. Jeg vet hvor tøft det er. I denne klubben har du ikke råd til å ha to dårlige resultater på rad. Vi hadde en i Paris, og nå har vi en ny kamp der vi må prestere bedre. Og det er det vi skal å gjøre.

Vil du trekke deg hvis du ikke føler at du blir støttet?

Jeg tenker ikke på det, jeg er kun fokusert på å vinne morgendagens kamp. Det tøffe er at vi ikke kan kontrollere det som er sagt utenfor. Det eneste vi kan kontrollere er hva vi skal ut å gjøre i morgen

Plager det deg at (José) Mourinho blir nevnt som din etterfølger?

Nei, jeg trenger ikke si om det plager meg eller ikke. Det er hva det er. Når man taper en kamp i denne klubben, må vi endre alt. Det er tøft, men det er slik verden tror. Det eneste jeg er plaget med er at vi skal gjøre en god kamp mot Sevilla.

Fridager

Jeg har også hørt at klubben ikke var fornøyd med det. Når jeg ser på å organisere ting med troppen, er det mange spillere som har vært borte på internasjonale kamper, og vi må gi dem en fridag. Det er ikke et spørsmål om de fortjente det eller ikke. Med syv kamper i løpet av 21 dager var det dagen for å gi dem fridagen. Det er også viktig å tilbringe tid med familien. Vi kom tilbake kl 4 på natten...

Sa du nei til signeringene til Donny van de Beek og Christian Eriksen?

Jeg har ikke tenkt å fortelle deg om jeg gjorde det eller ikke. Det er et klubbproblem og troppen er slik den ser ut. Du vil etterpå spørre meg om Paul Pogba. Troppen er slik den ser ut, som jeg sa.

Angrer du på at du har kommet tilbake?

Nei, det ville være lett å si. Jeg bestemte meg for å komme tilbake for å jobbe med et nytt prosjekt. Vi er ikke på et lett sted akkurat nå, men jeg kommer alltid til å fortsette å prøve. Det ser ut til å vinne være lett for alle. Jeg ser på hva folk sier, og det hele ser veldig undergang og dystert ut. Når ting blir litt tøft, må du fortsette å kjempe.
Pmn6