Extra large julen lopetegui 5.8.2018 n2
GJENSYN: Det blir et gjensyn med sin tidligere arbeidsgiver for Julen Lopetegui når Sevilla møter Real Madrid søndag kveld.

Lopetegui: - Jeg tar med meg gode minner

Julen Lopetegui vil ikke høre noe snakk om at en eventuell seier i morgen vil være "hevn" mot Madrid.

Vi skrur tiden tilbake et drøyt år. Real Madrid har nettopp tapt 5-1 på Camp Nou mot Barcelona, og etter å ha levert en rekke svake resultater blir det bekreftet dagen etter tapet mot Barcelona at Julen Lopetegui er ferdig i Real Madrid. Baskeren var fryktelig langt nede, og ble sett gående helt alene og skuffet på flyplassen på vei hjem til Madrid.

I den offisielle pressemeldingen fra klubben påsto de at det var for stort sprik mellom resultatene og spillerne klubbe hadde til sin disposisjon, som var blant kandidater til å vinne priser for å være de beste i Europa i sine posisjoner. Det var en ganske brutal beskjed å få slengt etter seg når man har fått sparken, og tar man i betraktning det som skjedde med Spania-jobben var det ikke optimalt.

I morgen møtes Lopetegui og Real Madrid igjen. Han trener nå et Sevilla-lag som topper tabellen med ti poeng, og som har spilt veldig god og solid fotball så langt denne sesongen. Når han møtte pressen tidligere i dag, snakket han om at han tar med seg de gode minnene fra tidligere jobber, og at det ikke vil være snakk om noe "hevn" for hans del når Sevilla møter Real Madrid.

Vi må fokusere mest på hvordan Sevilla skal spille i morgen. Hvordan vi skal prestere. Vi vet at det er en kamp mot et ekstraordinært lag foran oss, som har spektakulært mye talent og som vil tvinge oss til å prestere det beste av oss selv. Jeg vil se et Sevilla som kan å angripe og forsvare seg bra.

Ekstra motivasjon i morgen?

Det er motivasjon nok i seg selv å trene Sevilla, og jeg håper å gjøre det i mange år fremover. Det er tre poeng som står på spill, og det i seg selv er nok motivasjon selv om vi skal spille mot Real Madrid. Jeg har veldig gode minner fra alle klubber jeg har vært i, og tar med meg det positive. Jeg prøver å være ansvarsfull og ambisiøs, og i morgen er det intet unntak. Protagonistene er spillerne, ikke trenerne.

Real Madrid og Zidane for øyeblikket

Real Madrid er et godt lag, og det er vi også. Jeg ønsker ikke å evaluere noe av det som ikke foregår med mitt lag eller min klubb. Jeg har den største respekt for Zidane.
Pmn6