Extra large carvajal injury
SVAK: Carvajal har underprestert en god stund nå...

Er det på tide å benke Carvajal?

Som mange spillere, kan ikke alltid Carvajal forsvare plassen sin i startelleveren til tider, og Zidane bør løse sitasjonen på høyreback.

I åresvis har den angripende stilen til Real Madrid vært vellykket på grunn av to grunner: et dødelig angrep og offensivt begavede vingbacker som Marcelo og Dani Carvajal.

I løpet av den svært suksesfulle perioden i klubben hvor klubben vant tre Champions League-titler på rad, hadde laget en klar spillestil. Begge backer fikk frihet til å bevege seg oppover på banen og hjalp dermed laget i stor grad når det gjaldt det offensive spillet. 

Hva skjer når disse viktige spillerne ikke presterer på toppnivå lenger? I Real Madrids tilfelle er både Marcelo og Carvajals prestasjoner blitt stilt spørsmål om siden i fjor. De siste ukene har Marcelo måttet utfordre Ferland Mendy i startelleveren, men Carvajal har fått beholde plassen sin i laget.

Etter Carvajals prestasjoner i Los Blancos 0-3 tap i Paris på onsdag, er det på tide at Zinedine Zidane tar en sjanse og stoler på enten Alvaro Odriozola eller Millitao på høyrebacken.

Så langt denne sesongen har Odriozola som kun er 23 år bare spilt en kamp, denne kampen kom i 1-3 seieren mot Celta Vigo i serieåpningen. Spanjolen var solid gjennom kampen og kom med flere bidrag offensivt.

Han hadde flest driblinger i kampen og fullførte 44 pasninger, den fjerde høyeste opptellingen på laget bak Kroos (69), Marcelo (61) og Casemiro (51). 

Tatt i betraktning problemene Real Madrid har offensivt, kampen mot PSG var den første kampen på 578 kamper uten et eneste skudd på mål for Los Blancos. Odriozola kan bidra offensivt og fortjener vel sjansen når Carvajal har levert svake prestasjoner?

Ser vi på 2018/19 sesongen, hadde Odriozola ni assist og ett mål på 14 kamper under Solari. Disse kampene spilte han ofte sammen med Lucas Vazquez på høyre siden og assisterte Benzema, Bale, Mariano, Vinicius, Cristo og Vazquez. Han ble også felt flere ganger og skaffet flere av straffene som Ramos satt sikkert i mål. 

Alle disse spillerne er fremdeles et alternativ offensivt, og Odriozola kan bidra med flere målgivende. 

Når det gjelder hans defensive ever, ja, Odriozola har ting å jobbe med. I denne sesongens kamp mot Celta mistet han ballen på klønete vis som førte til et mål fra Brais Mendez, men ble reddet av VAR og målet ble annulert. 

Han må bli støttet devensivt av Casemiro, Varane og Ramos, dette vil hjelpe Odriozolas defensive egenskaper. 

Unge spillere vil bare vokse når de får flere muligheter til å spille, og den eventuelle etterfølgeren til Real Madrids høyrebackposisjon trenger tillit. Spesielt når den nåværende spilleren i den posisjonen opplever nedgang, er det så mye å tape da?

Hvem mener du bør starte på høyreback?

Pmn6