Extra large  he13914
SEIER: Real Madrid tok en svært sterk borteseier med mye på sill mot Sevilla i kveldens storkamp.

Sevilla 0-1 Real Madrid

Real Madrid tok alle tre poengene i en svært sterk borteseier mot Sevilla i kveld.

Sevilla 0-1 Real Madrid
Estadio Ramón Sánchez Pizjúan, Sevilla
LaLiga Santander, runde 5
Søndag 22. september, kl. 21:00

0-1 Karim Benzema (64') - Assist: Dani Carvajal

Søndag kveld var det duket for real storkamp når Real Madrid skulle gjeste mektige Ramón Sánchez Pizjúan i Sevilla. På spill sto tabelltopp og firepoengsluke ned til Barcelona. Dermed var det mer enn bare prestisje og som lå i potten når Real Madrid entret gresset i kveld. Etter fadesen mot PSG på onsdag var det mange som håpet på en sterk oppvisning i Sevilla, og Real Madrid leverte. 

Les også: Spillervurderinger: Sevilla (B)

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – James (Valverde 76'), Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Hazard (Vázquez 90')

Sevilla: Vaclik - Navas, Carlos, Carrico (Nolito 82'), Reguilón – Jordán (Hernández 69'), Fernando, Banega – Vázquez (Torres 52'), De Jong, Ocampos

Rolig start og store målsjanser

Kampen startet relativt rolig på Ramón Sánchez Pizjúan i kveld, og det var tydelig at lagene følte litt på hverandre i innledningen av kampen. Begge lag hadde perioder hvor de kontrollerte en del ball, men ingen skapte de særlig store sjansene i begynnelsen av første omgang. Det var likevel ingen tvil om at tenningsnivået hos begge lag var svært høyt. Dani Carvajal pådro seg et tidlig gult kort, mens Sevilla-trener Julen Lopetegui også ble tildelt gult kort for å sarkastisk applaudere dommeren. Den første delen av første omgang ble også preget av mye frispark, hvilket tar en del en av tempoet og flyten ut av kampen. Dermed ble det ikke med mer enn tendenser hos begge lag offensivt i innledningen av kampen. 

I den andre delen av omgangen skulle likevel Real Madrid endelig få noen skikkelig store sjanser. Like etter halvtimen spil fikk nemlig Eden Hazard en fantastisk mulighet til å åpne målkontoen sin for Real Madrid. Etter flotte kombinasjoner mellom belgieren og Karim Benzema spilte franskmannen Hazard alene med keeper. Vinkelen ble spiss og avslutningen ble rett på Vaclik i Sevilla-buret, og det er nok liten tvil om at en Hazard i toppform hadde satt den sjansen. Kort tid senere var det høyreback Dani Carvajal som skulle få en kjempemulighet til å sende Real Madrid i føringen i Sevilla. Etter at spanjolen selv vant ballen i forsvaret, spilte han den fra seg og gikk på et løp. James Rodríguez fant backen med en flott pasning, og plutselig befant han seg alene med Vaclik. Carvajal klarte dog ikke å overliste den tsjekkiske sisteskansen, og dermed sto det 0-0 til pause på Ramón Sánchez Pizjúan. 

Viktig Benzema-scoring og tre poeng

Også andre omgang startet relativt rolig, og det er svært lite store sjanser å melde om i åpningen av omgangen. Sevilla gjør et tidlig bytte, men nok en gang er det frispark som preger store deler av denne perioden. Sergio Ramos pådro seg et obligatorisk gult kort i Sevilla, men kapteinen leverte utover det en strålende defensiv prestasjon. Forsvaret til Real Madrid har generelt sett svært god kontroll defensivt i løpet av hele oppgjøret. Like etter timen spilt fikk likevel Real Madrid den svært viktige 0-1-scoringen i Sevilla. Gareth Bale og Dani Carvajal kombinerte flott, og sistnevnte ble spilt ned på dødlinjen av sin lagkamerat. Backen slo et fantastisk innlegg på bakerste stolpe, og der raget ingen ringere enn Karim Benzema høyest. Carlos forsøkte seg på et desperat brassespark, men han klarte ikke å hindre franskmannen i å stange inn sitt femte mål for sesongen. Dermed hadde Real Madrid tatt det svært viktige første stikket i Sevilla. 

Sevilla skapte noen halvsjanser i løpet av de neste minuttene, men Real Madrid hadde relativt god kontroll bakover. De Jong kom til et par avslutningsforsøk med hodet, men begge gikk noen meter utenfor mål. Ocampos var fortsatt en trussel, men heller ikke han klarte å skape det helt store. Det klarte dog ringrevene Nolito og Chicharito. Den spanske vingen fant sin lagkamerat inne i Real Madrids sekstenmeter og den tidligere Real Madrid-spilleren satte ballen i mål, dog kanskje ikke helt med vilje. Linjedommer sto likevel med flagget i været, og dermed ble målet annullert. Gareth Bale fikk en stor sjanse i sluttminuttene, men waliseren klarte ikke å lure ballen inn på nærmeste stolpe bak Vaclik. Los Blancos holdt likevel nullen hele veien inn, og dermed tok de tre svært viktige poeng i en av de tøffeste bortekampene i LaLiga.

Pmn6