Extra large marcelo
UTE MED SKADE: Madrid er foreløpig uten en ren venstreback til onsdagens kamp mot Osasuna.

En kort analyse av skadeproblemene

Det ble kjent idag at Ferland Mendy, for andre gang denne sesongen, er ute med muskelskade. 10 spillere har denne sesongen, samt pre-season, delt 13 skader. Er det ren uflaks eller kunne det vært unngått?

Son Heung-Min spilte i perioden 25.mai 2018 til 13.juni 2019 totalt 78 fotballkamper. Han fikk ingen vinterpause, som andre PL-spillere, og fikk 6 færre hviledager i løpet av sommerferien. Vi husker alle hvordan Son så ut når han returnerte fra Asia-mesterskapet mot slutten av forrige sesong. Han så ut som en ballong uten luft. Han manglet det siste støtet som må til for å prestere på det aller høyeste nivået. En moderne fotballspiller spiller i snitt opptil 80 kamper i løpet av et år, dersom de spiller i et mesterskap i løpet av sommerferien. I Madrid sitt tilfelle, kan man se på følgende. 17/18-sesongen startet med 4 pre-season kamper, 1 Supercup kamp mot Manchester United, 2 Supercopa kamper mot Barcelona, 38 ligakamper, totalt 13 CL-kamper og 2 klubb-VM kamper. Totalt spilte Madrid 60 fotballkamper denne sesongen. Deretter fulgte VM, der blant annet Modric gikk helt til finalen. Tenk hvor lite hvile Modric fikk denne sesongen?

I moderne tider er fotball verdt mer enn noensinne. TV-rettigheter selges for milliarder, det arrangeres pre-season turneringer over hele verden og UEFA har etablert Nations League, i tillegg til de ordinære kvalifiseringskampene til mesterskap. Til glede for oss supportere, men på bekostning av våre beste menn.  Kan dette forklare hvorfor Alexis Sanchez plutselig har mistet evnen sin? Fra og med 2014 ble det bestemt at Copa America skulle spilles 4 ganger på 6 år, slik at turneringen kan arrangeres samtidig med EM. Dersom Chile kvalifiserer seg til VM i 2022, og med forbehold at Sanchez er delaktig, har han kun fått en full sommerferie i løpet av 8 år.  Jeg velger å sitere Klopp her, siden han sier det best: "Dersom vi ikke makter å behandle spillerne våres på en bedre måte, vil vi ødelegge fotball"

Dette vil kanskje ikke forklare Madrids skadeproblemer, men får en til å gå i tenkeboksen. Modric er nå 34 år og spilte godt over 80 kamper fra sommeren 2017 til sesongstart 2018. Det er først nå Modric er ute med en muskelskade, mirakuløst vis, og det var ingenting som tydet på at han skulle få spille litt mindre i år, enn i fjor. Mendy er ute med enda en muskelskade denne sesongen, etter å ha spilt kun to fulle kamper så langt. Han har ikke opplevd i nærheten av den samme belastningen som Modric og er enda bare 24 år gammel. Marcelo er også foreløpig ute, men etter en stygg kollisjon. Han er nå 31 år gammel. Madrid sin skadeliste kan nok best forklares med både uhell utpå banen og normal slitasje, men jeg sier som Klopp. Kanskje man skal ta mere hensyn til de som skaper fotballgleden for oss, enn å overrumple de med en rekke unødvendige kamper og turneringer? 

For mere informasjon om dette temaet, anbefaler jeg denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=cCWSf0Z7xm4

Pmn6