Extra large karimm
STORFORM: Karim Benzema er virkelig i form for tiden, og står med fem mål på de fem første kampene.

Synspunkter før Osasuna-kampen

Onsdag kveld gjester Osasuna Bernabéu for å spille mot Real Madrid. Shayan Jalilian kommenterer.

Denne sesongen har vi i Peña Madridista Noruega begynt å kjøre en spalte som heter "Fem dagen derpå", der vi kommer med fem interessante punkter etter en kamp. Nå har vi kommet på en ny idé for å få mer oppbygging til kampene, og den går ut på at undertegnede før hver kamp vil komme med sine synspunkter om aktuelle ting i forkant av hver eneste kamp.

Kveldens nyopprykkede motstandere tar turen fra Pamplona for å spille mot Los Blancos. Osasuna har enda ikke tapt denne sesongen, og står med 1-4-0 på sine fem første kamper. Blant annet har de vist styrke ved å spille uavgjort mot Barcelona. Til denne kampen så mangler de tre av sine faste startere i form av David Garcia, Oier Sanjurjo og Adrian Lopez.

Hvem bør starte på venstreback?

Jeg har rett og slett fått nok av alle skadene til Real Madrid, og klarer ikke lenger bli irritert. Jeg kjenner bare på en oppgitthet, over det surrealistiske antallet skader Real Madrid-spillerne skal pådra seg hele tiden. Marcelo har trent denne uken, men er enda ikke klar for å spille kamp, så han må stå over i denne kampen. Ferland Mendy, som har gjort sine saker veldig bra, har også pådratt seg en skade og ventes ute av spill de neste ukene. Vanvittig frustrerende, og dette er noe klubben virkelig bør begynne å se på.

Så kommer spørsmålet; hvem bør starte på venstrebacken i morgen? Slik jeg ser det har Zinedine Zidane to alternativer. Real Madrid Castilla-spilleren, Fran García, har trent med laget de siste dagene og er med i diskusjonen om den plassen. For meg burde dog valget være enkelt. Jeg synes Nacho bør starte denne kampen. Den lojale spanjolen har vært på benken i alle fem LaLiga-kampene denne sesongen, men har enda ikke spilt et eneste minutt. Her synes jeg man kan få han i gang, og det er riktig tid å gjøre dette på nå.

Hva skjer med Luka Jovic? Hvem bør hviles?

Jeg må bare si at jeg er litt bekymret over situasjonen til Luka Jovic, og dette er noe Zidane også bør tenke på. Altså å benke Karim Benzema, det går faktisk bare ikke an, slik han spiller for øyeblikket med fem mål på fem kamper. Ei heller synes jeg man burde endre formasjon, da jeg synes at 4-3-3 er det som passer Real Madrid best, og at man må prøve å implementere en fast formasjon og spillestil.

Det er derfor denne situasjonen er så vanskelig for Luka Jovic og Zinedine Zidane. Serberen ble hentet inn for rundt 60 millioner euro, og det er slett ikke noe småpenger. Til nå har han fått ni minutter mot Celta Vigo, 22 minutter mot Real Valladolid, 68 minutter mot Villarreal og syv minutter mot Levante. Kampen hans mot Villarreal var den beste, der han også var tredje sist på en vakker scoring gjennom en hælflikk. Ellers har han aldri fått nok minutter til å komme inn i kampen, og det ser ut som at hans lagkamerater ikke vet hvordan de skal bruke han.

Kampen mot Osasuna synes jeg er en perfekt mulighet til å la 21-åringen spille fra start. Karim Benzema har spilt alt til nå, og på lørdag venter det en storkamp mot Atlético Madrid. Hvis ikke Luka Jovic får starte nå, når skal han da starte? Det er på tide å la han få flere minutter, og komme inn i rytmen. Jeg tror dette er en spiss som er avhengig av å få det første målet, før flere mål vil bli banket inn. Samtidig får vår franske favoritt på topp litt etterlengtet hvile.

Når det gjelder den offensive trioen, synes jeg man burde starte med Vinicius, Jovic og Eden Hazard. La brasilianeren og serberen få spilletid i denne kampen, og en ny mulighet til å vise seg frem for Bernabéu-publikummet. Gareth Bale har vært veldig bra til nå denne sesongen, og i tillegg har han jobbet som en helt defensivt. Tanken på en Bale-skade er noe jeg ikke liker, og etter to tøffe kamper mot PSG og Sevilla, synes jeg det er på tide at han hviles i forkant av El Derbi på lørdag. Det samme kan sies om Eden Hazard, men jeg ønsker å se han fra start for første gang på Bernabéu, så får man heller kanskje bytte han ut etter en drøy time eller noe sånt.

Gjør Bernabéu til et fort igjen!

Barcelona og Atlético Madrid tapte én hjemmekamp i LaLiga forrige sesong. Real Madrid? Fem. Ene laget etter det andre har kommet til Bernabéu med troa på seier, og gått rett i strupen på Real Madrid. Denne sesongen har det blitt uavgjort mot Real Valladolid og 3-2-seier mot Levante på Bernabéu. Det er vanskelig å forklare hvorfor det har blitt slik.

Derfor er det ekstra viktig at man igjen gjør Bernabéu til et fort igjen. Real Madrid må vinne tilbake respekten fra motstanderne, og på hjemmebane må man gi gass fra første spark på ballen. Jeg tror det er viktig at man får en overbevisende seier igjen på hjemmebane, slik at man kan bygge videre på det til de neste kampene. Når Osasuna kommer på besøk, forventer jeg dette!

Pmn6